Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kamień Pomorski - zapytanie

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 298
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

W sobotę nic nie brało, większość ludzi nawet brania nie widziała. Złapałem 3 płotki i 2 krąpie z samego rana, potem nic. Jak w studni - tak było na Grabowie.

W niedzielę znajoma ekipa była na pompach, ponad 100 osób, żadnych ryb, żadnych brań.

Trzeba poczekać aż się pogoda ustatkuje, bo w weekend akurat zmiana była.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Byłem z synem w sobotę. Trafiliśmy na masowy atak krąpia. Zabawa niesamowita bo łowiliśmy na odległościówki i w końcu po zimie można było poczuć rybę na kiju. Niektóre krąpiki nawet ponad 30 cm. Płoć nie brała, okoń sporadycznie, ludzi mało, śmieci jak zwykle tony :cry:

• 3 weeks later...
Napisano

ja byłem w majówke na świncu przy wyjezdzie z kamienia na dziwnów po rawej stronie od parkingu, pełno spinigowcow, i tez ładnie nabrałem do siateczki okonków 4, płotek 10, nawet 3 ukleje sie trafiły wsz\ystko na zanete i białego , i spławik jednak na grunt absolutnie nic

• 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Byłem wczoraj na Świńcu za Grabowem, przeważał krąp, kilka płoci a okonia wcale. Pojechałem na ryby (nie po ryby) więc zabawa z odległościówką cały dzień była świetna :smile:

• 2 weeks later...
Napisano

Dzień dobry.

Bardzo dawno nie byłem na Kamieniu i czy ktoś może mi powiedzieć w jakim stanie jest droga z Trzebieszewa do mostu? Da się osobówką dojechać?

I drugie - czy ktoś był ostatnio na kanałach i jak z braniem?

pozdrawiam

mak

• 3 weeks later...
Napisano

Wczoraj byłem na Kamieniu w godzinach 7:30-15:00 niestety nie mogę zaliczyć wyjazdu do udanego bo w dwie osoby złowiliśmy tylko 11 płoci. Było dużo krąpia ale nie był to cel naszej wyprawy. Także ogólnie słabizna

• 1 month later...
Napisano

Witam wszystkich zapaleńców

Zima słaba, ciepła więc ciekaw jestem jak gruba płoć na Świńcu koło Kamienia Pomorskiego

Proszę o info jeżeli ktoś był a ja po powrocie odwdzięczę się postem co, jak, na co i ile :)

wybieram się 11 i 12 stycznia

dzięki i pozdrawiam

Łukasz

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Koledzy,

czy ktoś was orientuje się jak wyglądają prace przy nabrzeżu w Dziwnowie? Na odcinku od mostu do morza, w zeszłym roku widziałem, że dość mocno tam grzebali. Zastanawiam się czy jest dostęp w tej okolicy, jak najbliżej morza. Może ktoś był i wie co się tam dzieje?

• 2 weeks later...
Napisano

płociozaur, dzięki za informację. Wybieram się w ten weekend, również się odezwę co i jak nad wodą.

• 1 month later...
Napisano

Witam, chciałbym wybrać się na majówkę w okolice Kamienia Pomorskiego ze znajomymi. Nigdy tam nie byłem i nie wiem, gdzie mógłbym usiąść, na co się nastawić i jak sprzęt przyszykować :) Chodzi mi o wody, w których można łowić posiadając kartę bez dodatkowych zezwoleń. Zazwyczaj łowię na bata 6m z delikatnym zestawem, ewentualnie spinning.

Pozdrawiam, Łukasz :)

Napisano

Czyli że PZW okręg Szczecin. Z papierem na górskie jeśli się nie mylę możesz łowić we wszystkich wodach nizinnych podlegających PZW. W okolicy Kamienia jest też dużo wód "morskich" podlegających pod S.U.M. (http://www.oirm.szczecin.pl/wedkarz.htm).

Z konkretnych miejsc w tym rejonie znam Świniec: http://goo.gl/maps/vqUk6. Na lewo od mostu (w ciągu Dziwnowskiej) z tego co pamiętam masz wody morskie, na prawo PZW ale dawno tam nie łowiłem i szczegółów nie podam. Kiedyś były na części PZW aż do wsi Grabowo rozgrywane zawody dość wysokiej rangi i stanowisk było pod dostatkiem, przy moście jest parking.

Napisano

Można łowić na nizinnych bez problemu na górskim papierku :) Właśnie o te wody morskie się obawiam trochę, bo kiedyś w Szczecinie znajomy dostał sporą karę, bo pomylił strony mostu... Ja z kolei miałem szczęście, bo poinformował mnie wędkarz na Inie, że ze spinningiem muszę przenieść się 20 metrów w lewo, ponieważ był zakaz spinningowania na danym odcinku.

Duży nurt jest na Świńcu ? Zazwyczaj łowię na jeziorach i nie wiem czego się spodziewać zbytnio :wink:

Może jakieś kanały, albo nieduże jeziorka są w okolicy ?

W zeszłym roku byłem w okolicach Chrząstowa na jakimś kanale chyba, ale wszystko było przekopane, bo go regulowali. Stróż pokazywał mi co wyciągali z dna to się przeraziłem. Wszyscy chyba na szarpaka tam łowią :???:

Edit: To część rzeki Świniec na moście koło Chrząstowa

https://www.google.pl/maps/@53.9863785,14.8499831,231m/data=!3m1!1e3

P.S. przepraszam, ale coś mi nie wychodzi z tym HTML :/