fix-bud Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 I jak było kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Witam, W sobotę nic nie brało, większość ludzi nawet brania nie widziała. Złapałem 3 płotki i 2 krąpie z samego rana, potem nic. Jak w studni - tak było na Grabowie. W niedzielę znajoma ekipa była na pompach, ponad 100 osób, żadnych ryb, żadnych brań. Trzeba poczekać aż się pogoda ustatkuje, bo w weekend akurat zmiana była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andras Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Witam . Chciałbym za tydzień wybrać się na kanał , czy rybka zaczyna brać ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Czy w Kamieniu na Świńcu już wiosna? Czy można "te poniemieckie" płocie poczuć na kiju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 był ktos moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Byłem z synem w sobotę. Trafiliśmy na masowy atak krąpia. Zabawa niesamowita bo łowiliśmy na odległościówki i w końcu po zimie można było poczuć rybę na kiju. Niektóre krąpiki nawet ponad 30 cm. Płoć nie brała, okoń sporadycznie, ludzi mało, śmieci jak zwykle tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1234 Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 ja byłem w majówke na świncu przy wyjezdzie z kamienia na dziwnów po rawej stronie od parkingu, pełno spinigowcow, i tez ładnie nabrałem do siateczki okonków 4, płotek 10, nawet 3 ukleje sie trafiły wsz\ystko na zanete i białego , i spławik jednak na grunt absolutnie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarr Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Witam był ktoś ostatnio w Kamieniu i okolicach na rybkach dajcie znacz co tam się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Witam byl ktos ostatnio na rybkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 podobno weszła rybado kanału i bierze ładna płoć ale to info z drugiej ręki sam nie bylem więc nie potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Byłem wczoraj na Świńcu za Grabowem, przeważał krąp, kilka płoci a okonia wcale. Pojechałem na ryby (nie po ryby) więc zabawa z odległościówką cały dzień była świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mak Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Dzień dobry. Bardzo dawno nie byłem na Kamieniu i czy ktoś może mi powiedzieć w jakim stanie jest droga z Trzebieszewa do mostu? Da się osobówką dojechać? I drugie - czy ktoś był ostatnio na kanałach i jak z braniem? pozdrawiam mak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 26 Listopada 2013 Share Napisano 26 Listopada 2013 Wczoraj byłem na Kamieniu w godzinach 7:30-15:00 niestety nie mogę zaliczyć wyjazdu do udanego bo w dwie osoby złowiliśmy tylko 11 płoci. Było dużo krąpia ale nie był to cel naszej wyprawy. Także ogólnie słabizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin_1984 Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Witam wszystkich zapaleńców Zima słaba, ciepła więc ciekaw jestem jak gruba płoć na Świńcu koło Kamienia Pomorskiego Proszę o info jeżeli ktoś był a ja po powrocie odwdzięczę się postem co, jak, na co i ile wybieram się 11 i 12 stycznia dzięki i pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip85 Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 na Świńcu najlepiej radzą sobie szarpakowcy, to co tam się dzieje jest niedoopisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin_1984 Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 a jak płoć? bierze? gdzie? na co? Ł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek8338 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 podbijam temat ????? czyżby nikt nie wędkował !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Koledzy, czy ktoś was orientuje się jak wyglądają prace przy nabrzeżu w Dziwnowie? Na odcinku od mostu do morza, w zeszłym roku widziałem, że dość mocno tam grzebali. Zastanawiam się czy jest dostęp w tej okolicy, jak najbliżej morza. Może ktoś był i wie co się tam dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płociozaur Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 mój ojciec był dzisiaj w grabowie i dosyć fajnie połapał głównie płoć trochę krąpia nawet leszcz się trafił i parę okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.M Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 płociozaur, dzięki za informację. Wybieram się w ten weekend, również się odezwę co i jak nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwaśnik Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam, chciałbym wybrać się na majówkę w okolice Kamienia Pomorskiego ze znajomymi. Nigdy tam nie byłem i nie wiem, gdzie mógłbym usiąść, na co się nastawić i jak sprzęt przyszykować Chodzi mi o wody, w których można łowić posiadając kartę bez dodatkowych zezwoleń. Zazwyczaj łowię na bata 6m z delikatnym zestawem, ewentualnie spinning. Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Jaką kartę masz na myśli kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwaśnik Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Zawsze wykupuję na wody górskie. Ewentualnie jakby jakieś opłaty dobowe były to poprosiłbym o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Czyli że PZW okręg Szczecin. Z papierem na górskie jeśli się nie mylę możesz łowić we wszystkich wodach nizinnych podlegających PZW. W okolicy Kamienia jest też dużo wód "morskich" podlegających pod S.U.M. (http://www.oirm.szczecin.pl/wedkarz.htm). Z konkretnych miejsc w tym rejonie znam Świniec: http://goo.gl/maps/vqUk6. Na lewo od mostu (w ciągu Dziwnowskiej) z tego co pamiętam masz wody morskie, na prawo PZW ale dawno tam nie łowiłem i szczegółów nie podam. Kiedyś były na części PZW aż do wsi Grabowo rozgrywane zawody dość wysokiej rangi i stanowisk było pod dostatkiem, przy moście jest parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwaśnik Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Można łowić na nizinnych bez problemu na górskim papierku Właśnie o te wody morskie się obawiam trochę, bo kiedyś w Szczecinie znajomy dostał sporą karę, bo pomylił strony mostu... Ja z kolei miałem szczęście, bo poinformował mnie wędkarz na Inie, że ze spinningiem muszę przenieść się 20 metrów w lewo, ponieważ był zakaz spinningowania na danym odcinku. Duży nurt jest na Świńcu ? Zazwyczaj łowię na jeziorach i nie wiem czego się spodziewać zbytnio Może jakieś kanały, albo nieduże jeziorka są w okolicy ? W zeszłym roku byłem w okolicach Chrząstowa na jakimś kanale chyba, ale wszystko było przekopane, bo go regulowali. Stróż pokazywał mi co wyciągali z dna to się przeraziłem. Wszyscy chyba na szarpaka tam łowią Edit: To część rzeki Świniec na moście koło Chrząstowa https://www.google.pl/maps/@53.9863785,14.8499831,231m/data=!3m1!1e3 P.S. przepraszam, ale coś mi nie wychodzi z tym HTML :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi