tomik Napisano 11 Listopada 2005 Share Napisano 11 Listopada 2005 Jako, że temat wstawiania zdjęć na forum oraz edycji, zmieniania i kasowania postów jest ciągle otwarty i czasami wstawianie zdjęć oraz edycja postów Wam nie wychodzi. Ten temacik będzie służył do testowania i prób na postach oraz nauki wstawiania zdjęć. Tak więc wklejajcie tu na próbę zdjęcia, edytujcie i testujcie mozliwości postów, zmieniajcie je, korzystajcie z opcji ich dodawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 11 Listopada 2005 Share Napisano 11 Listopada 2005 mogę napisać jedno. zdjęć nie mam czyli faktów............ ja musze ciężko pracować a kolega na Warmii, w miejscowości Stara Kaletka, złowił 4 hamany, czyli 4 szczupaki i ja mam problemmmmmmmmmmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 12 Listopada 2005 Share Napisano 12 Listopada 2005 Jak nie ma gdzie łowić , to ostatecznie można i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 12 Listopada 2005 Share Napisano 12 Listopada 2005 Witam Informuję, ze w końcu doczekaliśmy sie polskiego serwerka na foty. Można je wrzucac tutaj: http://www.fotosik.pl/ Sprawdzałem ... działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 16 Listopada 2005 Share Napisano 16 Listopada 2005 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/p1xvn6to56nxd5xw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 16 Listopada 2005 Share Napisano 16 Listopada 2005 WitamInformuję, ze w końcu doczekaliśmy sie polskiego serwerka na foty. Można je wrzucac tutaj: http://www.fotosik.pl/ Sprawdzałem ... działa Dzięki za info o tym serwerze. Jest OK! Nareszcie wrzucę trochę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 16 Listopada 2005 Share Napisano 16 Listopada 2005 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ko60jg4cf7ekgcpw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 16 Listopada 2005 Share Napisano 16 Listopada 2005 Wiesz co Wiesławek : piękne te twoje Śniardwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 16 Listopada 2005 Share Napisano 16 Listopada 2005 Nie ma sprawy. Jak wrzucicie fotkę na stronę, kliknij lewym myszy na adres "miniaturka na forum 1" (podświetli się), prawym myszy na podświetlony adres i "kopiuj", a następnie do postu i wklej Strona pozostawia nam równiez mozliwośc wyświetlanej rozdzielczości z domyślną 800/600. Ja tam zawsze daję na kropkę na samym dole Co to nam daje ... na forum wklejana jest miniaturka fotki, dzieki czemu Tomik sie nie wscieka, bo posty sie nie rozjezdżaja, a jak ktoś chce ... klika na miniature i ma pełny obraz z detalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 16 Listopada 2005 Share Napisano 16 Listopada 2005 No i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 20 Listopada 2005 Share Napisano 20 Listopada 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 7 Grudnia 2005 Share Napisano 7 Grudnia 2005 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 2 Stycznia 2006 Share Napisano 2 Stycznia 2006 No dobra "mistrzunie" czy ktoś cierpliwy się znajdzie , i mi wytłumaczy jak te fotki samodzielnie wstawić na forum.Bo mnie nerwy puszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 2 Stycznia 2006 Share Napisano 2 Stycznia 2006 Jak narazie to wychodzi mi wklejanie tylko miniaturek NOWE POKOLENIE WĘDKARSKIE /moja krew/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 2 Stycznia 2006 Share Napisano 2 Stycznia 2006 Maniek wszystko opisał Szogun, przeczytaj uważnie i napewno ci się uda.Ja umieszczam najpierw zdjęcia na serwer fotosika mam tam swoje konto i z niego wklejam zdjęcia na haczyk,próbki już widziałeś jeśli potrzebujesz dokładniejszej instrukcji to daj znać napewno ci pomogę dla wszystkiego podaje ci adres serwera www.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 3 Stycznia 2006 Share Napisano 3 Stycznia 2006 No dobra "mistrzunie" czy ktoś cierpliwy się znajdzie , i mi wytłumaczy jak te fotki samodzielnie wstawić na forum.Bo mnie nerwy puszczają. Fotografia na forum Maniek, mniej więcej miesiąc temu przerabiałem ten temat więc mam wszystko na świeżo. Ponieważ nie jestem komputerowcem, postaram się opisać jak ja to robię, będzie to opis łopatologiczny. Używam prostego aparatu cyfrowego Kodak 7300 o matrycy 3,2 mln pikseli Etap pierwszy to przegranie zdjęcia z aparatu do komputera, do tego celu służy mi program i kabel, który był w pudełku z aparatem. Etap drugi to przygotowanie zdjęcia do wymagań forum. Do prostej obróbki zdjęć używam darmowego programu IrfanView (do pobrania z poniższych stron http://www.google.pl/search?hl=pl&q=irfanview+download&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl nie zapomnij o polskiej nakładce) Za pomocą tego programu otwieram zdjęcie Na górnym pasku klikam w hasło obraz Schodzę do zmień rozmiar obrazka i klikam W otwartym oknie wpisuję nowy rozmiar szerokość 550 i zaznaczam zachowaj proporcje i klikam OK. Zdjęcia po zmianie rozmiaru tracą zazwyczaj na ostrości więc znowu klikam w hasło obraz schodzę do zwiększ ostrość i klikam. Tak przygotowane zdjęcie zapisuję (klikam w ikonkę dyskietki na pasku) pod nową nazwą w nowym katalogu, żeby mi nie zmieniło oryginału. Przy zapisywaniu jakość zapisu ustawiam na 70%. W ten sposób z mojego zdjęcia mam spreparowane zdjęcie na forum. Etap trzeci przeniesienie zdjęcia na serwer hostujący www.fotosik.pl Najlepiej się zarejestrować i mieć tam własne konto. Jesteś już zarejestrowany i się zalogowałeś to wciskasz przeglądaj i otwiera się okno z zawartością twojego komputera szukasz tam obrazka, który przygotowałeś na forum, jak go znajdziesz to klikasz otwórz. Okno znika w fotosiku pojawia się ścieżka do zdjęcia w twoim komputerze. Zaznaczasz, że to prywatne foto i klikasz dodaj. Zdjecie po chwili zostaje przeniesione, przewijasz ekran i masz pełne adresy do swojego zdjęcia. Klikasz w odpowiedni adres, zrobi się na niebiesko i zapamiętujesz go wciskając kombinację klawiszy ctrl c. Nie wiem dlaczego ale adresy „pełnego rozmiaru na forum” pojawiają się tylko raz i tylko teraz, póżniej dostępne są miniaturki. Etap czwarty Do pisanego postu wklejasz w odpowiednim miejscu adres twojego zdjęcia, kombinacją klawiszy ctrl v Właśnie tu wklejam duże zdjęcie rozmiarem dopasowane do forum a więc od razu widoczne w całości na ekranie. Poniżej miniaturka, po kliknięciu której przenosimy się do fotosika aby obejrzeć duże zdjęcie Adres z fotosika przeniesiony kombinacją klawiszy ctr c a potem ctrl v I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dwie_sety Napisano 3 Stycznia 2006 Share Napisano 3 Stycznia 2006 Ten tekst wyżej to moje wypociny, pisałem go w wordzie i nie zauważyłem, ze wylogowało mnie z forum, nie mogę go więc poprawić, dlatego duże zdjęcie na forum przedstawiam tutaj. Żeby zdjęcie weszło trzeba z adresu usunąć wszystko co jest przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 3 Stycznia 2006 Share Napisano 3 Stycznia 2006 Dzięki dwie sety nareszcie ktoś wyjaśnił jak wkleić pełen rozmiar obrazka No i aby takie lodówki czekały na nas po powrocie z ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Stycznia 2006 Share Napisano 4 Stycznia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Stycznia 2006 Share Napisano 4 Stycznia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 4 Stycznia 2006 Share Napisano 4 Stycznia 2006 Maniek ja wybieram miniaturkę na forum nr 1 i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dwie_sety Napisano 4 Stycznia 2006 Share Napisano 4 Stycznia 2006 Maniek twoje kłopoty tkwią w adresach z fotosika Żeby wyświetliło miniaturkę powinieneś wziąć adres miniaturka na forum 1 Żeby wyświetliło pełny obrazek musisz wziąć adres pełny obrazek na forum 2 i odpowiednio go okroić. Całkowity adres pełnego obrazka jest widoczny zaraz po wgraniu zdjęcia, później przy kolejnych wejściach do zdjęcia jest okrojony i trzeba go uzupełniać. Zdjęcie na forum będzie tak długo jak długo będzie ono w fotosiku, zlikwidujesz je z fotosika zniknie z forum. Oto zdjęcie „Dwa garbuski” Adres miniaturki na forum 1 URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fn31c2wtno3168z4.html] Życzę sukcesów w walce z bezduszną maszyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 5 Stycznia 2006 Share Napisano 5 Stycznia 2006 Dwie sety dzięki tobie i mojemu synkowi udało mi się wkleić pełny obraz, to jest moje pływadło którym pływam po Śniardwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Stycznia 2006 Share Napisano 5 Stycznia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dwie_sety Napisano 6 Stycznia 2006 Share Napisano 6 Stycznia 2006 Bogdan widzę, że próbujesz wstawić duże zdjęcie żeby było widoczne jego zapis musi mieć postać Jakie elementy z adresu zdjęcia z imageshack mają być w ścieżce do zdjęcia to trzeba trochę pokombinować, ale metodą prób i błędów na pewno do tego dojdziesz. Chociaż równie dobrze możesz korzystać z fotosik.pl Postaraj się, zanim je wstawisz, zmniejszyć zdjęcie do rozmiaru w całości widocznego na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi