andi64 Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 hehe ja też kiedyś po uszach za to dostałam wiesz andi64 ??? kurna, a co ja z tym mam wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 hehe ja też kiedyś po uszach za to dostałam wiesz [you] ??? Co wy tu zemną robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Rany...... znowu sie zaczyna A wszystko wyjaśnił już tomik, więc zostańmy przy tym bo będzie się to ciągło w nieskończoność Były już na forum kilka razy przerabiane tego typu podpisy i nie wszyscy wiedzą o co chodzi i zawsze powoduje to zapytania w tematach. A jak to się robi a jak to działa itp i np: w temacie o szczupaku jeden drugiemu wyjaśnia jak zrobić podoby podpis.Stąd darujmy sobie takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 testuje sobie wklejanie linkow do stron haczyk pl na naszej klasie haczyk pl na naszej klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 trini napisał/a:hehe ja też kiedyś po uszach za to dostałam wiesz jaross ??? hehe dopiero teraz wpadłem do tego tematu i kompletnie nifersztejen o co kaman z tymi nickami ale widze ze moj cieszyl sie popularnoscia... [ Komentarz dodany przez: tomik: 08-05-08, 17:05 ] Test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 -Ostatni raz płakałem gdy śpewał Feel.. -A próbował się Pan kiedyś bawić bez alkoholu? -hee..? Coś nie bardzo z tym skalowaniem powinno chyba wszystko nadmiarowe skalować do jednej wartości w pixelach, jednak nie do końca tak jest. Skrypt przelicza to bardziej procentowo..."pi razy drzwi"...dlatego jeśli ktoś chce mieć obiekty tak samo ze skalowane powinien mieć zdjęcia w tej samej rozdzielczości... bez biadolenia że owszem były nadmiarowe ale ..proporcje miały takie same Jeszcze jedno niech mi jakiś mędrzec podpowie jak złamac line w komórce tabeli, bo tutaj znacznik jakoś nie działa Ps . z drugiej jednak strony zdjęcia nie są ponaciągane..zachowano proporcje przy skalowaniu. Jakieś niepoważne są te ptaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 [hide] Bądź Bambucza! [/hide] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 [hide] Bądź Bambucza! [/hide] [scroll]że ke? [/scroll] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Gatunek Norma zgłoszeniowa boleń 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Może już sam do tego doszedłeś Gatunek Norma zgłoszeniowa boleń 50cm Lesio pod okienkiem w które wpisujesz treść wiadomości, jest Wyłącz HTML w tym poście opcja ta ma być odznaczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki za info. Sam nie zdążyłem do tego dojść, ponieważ szybko się zniechęciłem i zaniechałem dalszych prób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 test, test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 ?!?!!?!!11/1oneeleven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 NO COS NIE BARDZO ostatecznie jest nieźle...choć jeszcze bardzo daleko do ideału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Na razie nie bardzo kumam, czy mnie tutaj obrażacie, czy pozdrawiacie Wieczorem to rozgryzę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Ale jaja cały czas piszecie ze oberwaliscie co nie kolamilan? nie ładnie tak łobuzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 ostatecznie jest nieźle...choć jeszcze bardzo daleko do ideału. Unises, Czy to jest >panorama> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Unises, Czy to jest >panorama> to miała być panorama , ale bardziej chodziło mi o wpasowanie takiego zdjęcia w post na forumCo do samych zdjęć w dawnych czasach takie "cuda" to aparatem z obiektywem szerokokątnym, teraz wystarczy cyfrówka, ten kodak co akurat z niego pstrykałem, mozna ustawić w trybie panoramicznym a działa to tak że pstrykasz zdjęcie , po chwili pojawia się na ekranie wycinek krawędzi zdjęcia obracasz się o pewien kąt wpasowujesz wycinek w otoczenie i pstrykasz następne zdjęcie i tak dalej, potem dajesz mu OK aparat łączy te 2 lub 3 zdjęcia , przetwarza, wyrównuje nasycenie i robi z tego jedno zdjęcie quasi panoramiczne Jak się przyjrzysz to widać na 2 moich z 3 zdjęć źle dopasowane łączenia. Robiłem w tej opcji po raz pierwszy, oczywiście z reki i jeszcze żarły mnie komary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Jak się przyjrzysz to widać na 2 moich z 3 zdjęć źle dopasowane łączenia.A czym obrabiałeś ,jakim programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Te zdjęcia są surowe zero obróbki poza aparatem A czym obrabiałeś ,jakim programem. No właśnie że nie, aparat robi to sam Jeśli na kolejnym zdjęciu znajdzie elementy które wystąpiły na krawędzi w poprzednim, aparat podczas przetwarzania nakłada na siebie zdjęcia i skleja w jedno "panoramiczne" Ważne jest utrzymanie aparatu w osi pionowej podczas robienia kolejnych, ale nie jest to trudne nawet bez statywu można z odrobiną wprawy robić to w miarę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Próbowałem już u siebie bo też mam taką możliwość ,tylko jaks widać w fotografii jeszcze jestem kiepski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Jak nie zapomnę to też popróbuję. Ze statywu powinno się udać zrobić dobre zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 a propos tomek1, http://www.haczyk.pl/foru...t=546&start=165pamiętasz miałeś zrobić jakieś fajne panoramki ze swojego aparatu na statywie, masz już coś ładnego? Zrobiłem kilka zdjęć zaraz po tym temacie, ale zupełnie o tym zapomniałem Jak mi się uda to popołudniu się temu przyjrzę To pierwsza próba Program Autostitch i potem kadrowanie w Gimpie. A tu składanie przy pomocy "fabrycznego" programu Canon Photostitch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 To pierwsza próba nieźle to wygląda, szkoda tylko ,ze po kliknięciu nie ma oryginalnego rozmiaru, pooglądał bym sobie te łączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi