swindler Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 witam, pr. o aktualne info o zbiorniku Bukówka k/Lubawki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 orientuje sie ktoś jaki jest stan wody na zbiorniku Bukówka, chodzi mi konkretnie czy ostatnimi dniami nastapił radykalny spadek wody. wiem, że lód jest jeszcze spory i można nieżle połapać ale ostatnimi dniami większość zbiorników spuscza wodę przed wiosennymi rozstopami, byłem dzisiaj na Pilichowicach i spadek wody o 5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucekk Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Witam, nie zakladam nowego tematu bo nie widze w tym sensu. Chciałem sie tylko zapytać czy ktoś orientuje sie jaki jest stan zamarzniecia stawów i jezior w okolicy Wrocławia. Lód jeszcze pokrywa tafle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batonik1984 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Co tam na tej Bukówce słychać? Na co się tam można nastawić i którą stronę zbiornika polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Witam Pochodze z bliskiej okolicy tego zbiornika także postaram sie pomóc, ponieważ temat umarł... Prosze tylko o cierpliwośc, ponieważ musze zamieścic zdjęcia. A nie wiem za bardzo jak sie to robi. Chwila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Udało się… Zacznijmy od lokalizacji, zbiornik jest położony w trójkącie miedzy trzema wioskami: Bukówka, Miszkowice i Paprotki. Paprotki są oznaczone cyferką 2, Miszkowice znajdują się między plamką 6 a 4 z kolei Bukówka znajduje się za tamą która jest między plamkami 7 i 1 (tama pomiędzy dwoma górami zarośniętymi świerkami ). Jeśli chodzi o wędkowanie:D Sam tylko spinninguję, także wskaże miejsca gdzie warto pochodzic z kijem. Miejsca przebywania wędkarzy poławiających ryby spokojnego żeru wyłącznie wskaże. [shadow=orange]Spinning: [/shadow] Szczupak-generalnie przyjęło się że szczupak ukochał sobie Bukówkę, chociaż wędkarze poławiają sandacza oraz okonia z niezłym skutkiem. Jeśli ktoś chce się pobawic spinningując raczej za szczupakiem to może to uczynic w obszarze plamek 3, 4, 6 i 8 chociaż moim zdaniem najszybciej ma szanse go złapac w obszarze plamki 3 i 4 gdzie trzeba brodzic lub napłynąc łódką. Sandacz-sandacza wędkarze poławiają w obszarze plamek 1, 5 i pomiędzy plamkami 7 i 8. Największa szansa jest na jego złapanie w obszarze 1 i 5, plamkę 5 polecam z łodzi jak również łódką warto wybrac się na granice plamek 7 i 8. Ryby spokojnego żeru-poławia się w obszarze plamek 6 i 8 ze wskazaniem na plamkę 6. [glow=red]Uwaga:szczupaka spodziewaj sie wszędzie![/glow] Ponadto:[glow=orange]umieściłem tak dokładne informacje ze względu na miłośc do wędkarstwa, pamiętajmy wszyscy by jezdzic na ryby a nie po ryby. Dzieki temu bedzie można wrócic za rok i znowu cieszyc sie wedkowaniem a za lat kilka pokazac nieliczne w innych miejscach ryby córce lub synowi[/glow] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tttt Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 taka ładna woda a nikt nic nie pisze? Panowie jak tam sytuacja? i gdzie najlepiej nastawić się tam na białą rybe na feederka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szubab Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Latem 2007 złowiłem okonia 1,2kg. 45cm z brzegu (rejon 6) na zielono-brokatowe kopyto , Jesień 2008 była słabiutka, jeden okoń na 7 wypraw spiningowych na pontonie. Jesień 2010 zaczęła się ciekawie, w okolicach rejonu 1 walczyłem niedawno z dużej wielkości szczupakiem. Woził mnie na pontonie (woda była spokojna i kotwica nie w wodzie) dobrych kilka minut. Jak już go miałem przy burcie powstał problem jak go podebrać, podbierak był zdecydowanie za mały (a chwytak kupiłem dopiero po tej przygodzie . Hak zaczepił o oczko podbieraka, pękł i ryb odzyskał wolność. Łowiłem na biało czarne kopyto relax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theyesman Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Witam wszystkich, Mam pytanie jak wygląda sytuacja na Bukówce z lodem? Chciałbym wybrać się w sobotę na pierwszą mormyszkową wyprawę, ale nie wiem czy już można spokojnie połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaiOlaf Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 koledzy jest jakaś dopłata na Bukówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaiOlaf Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 byłem dzisiaj ok 4h na Bukówce od strony Miszkowic - ok 100m od tamy. kilkanaście rybek na bata 7-kę - największy leszcz 22cm, płotki i okonie. Powiedzcie mi, jaki jest powód, że na grunt ANI JEDNEGO CYKNIĘCIA? rzucane ok 50-60m w pole na białe z ryżem, pinkę i kukurydzę. aż normalnie tak dziwnie.. u siebie nawet na dziadowskich zbiornikach coś tam na grunt szarpie a tu nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Kolego a weź mi wytłumacz połowy na grunt na Topoli. Trzy lata temu kiedy nie pojechałeś miałeś minimum po 10 leszczy, jedź dzisiaj, niektórzy siedzą po 5 dni bez brania, a jest to typowo leszczowe łowisko, są karpie, płocie i co ? Wiesz ile razy się spotkałem że wędkarzy na na całej linii brzegowej i nikt nie miał brania. Mało tego, słyszę od znajomych, że nawet na głębinowie i otmuchowie jest tak marnie że i tam możesz spędzić 10 dni o jednym braniu. W 2002 roku gazeta "przeowdnik wędkarski" podaje informację że w/w zbiorniki są w piątce najlepszych w Polsce w połowach leszcza i sandacza... Jedź i złap... postawię flaszkę. Jest co raz gorzej z rybami, fakt czasami trafisz i połapiesz, ale swoje musisz odsiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaiOlaf Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 ja nie stąd, ja z Zagłębia Dąbrowskiego wychodzi na to, że uroda zbiornika i spokój wokół niego jest odwrotnie proporcjonalny do prawdopodobieństwa brań ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 orientuje sie ktoś jaka grubość lodu jest na Bukówce, da się jeszcze połapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Witam byl ktos moze ostatnio od strony Miszkowic?Jak z biala ryba leszcz ploc? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucio2020 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Bywałem... końcem kwietnia jeszcze coś się działo w maju już lipa. Za to ludzi w weekendy tysiąc pięćset sto dziewięćset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Standard... w sumie i tak weekend ma byc ulewny ale moze sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Byłem w niedzielę na Bukówce. Ryby dopisały, ale o tym w "Jak było na rybach kwiecień 2015". Na dzień dzisiejszy kilka informacji które mogą kolegów zainteresować: 1. Wysoki stan wody - bardzo mało miejscówek, Krzaki zalane, na mapie kol. Buszeszanka obszary 4 i 6 praktycznie wyłączone z łowienia. 2. Dojazd od strony Miszkowice - Szczepanów (w lewo za mostkiem) dramatyczny- błoto i koleiny - warto najpierw sprawdzić bo można zostać na dobre... Poniżej kilka fotek z pierwszej poważnej przeszkody - przejazd przez mostek na strumyku...(zdjęcia w tym formacie nie oddają w pełni fatalnego stanu drogi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Informacja z wędkarskiej wyprawy z 11 maja. Mogę dokładnie napisać to samp co w poście wyżej z jedna różnicą - stan drogi jeszcze gorszy, Bez napędu 4x4 na tą chwilę bym nie ryzykował...Co do samych ryb - miejsce "plaża" na kilka patyków jedno branie i płotka 18-20 cm z "wysypka" - woda poniżej 10 st. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi