Skocz do zawartości
tokarex pontony

Karpiowanie w Odrze i innych rzekach.

dudi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wybieram się nad Odre i mam kilka dylematów.

Łowisko już się nęci i będzie nęcone jeszcze przez jakiś czas, jest to klatka między głowkami.

Uciąg wody nie jest więc duży. Będe łowił najprawdopodobniej w środku klatki z dośc wysokiego brzegu.

Mam więc dylemat jaki zastosować zestaw, ponieważ wydaje mi się że skoro jest to rzeka więc najlepiej jak najmniej żyłki w wodzie - wysoki brzeg to ułatwi. Ale co z zestawem w tym przypadku ?? Czy stosować LeadCore ?? Bo jeśli będzie on sterczał do góry to bez sensu i będzie płoszył ryby. Ale jakaś ochrona zestawu musi być przed kamienniami i LeadCore wydaje się mi niezbędny.

Czy może więc zastosować LeadCore i dać BackLeady ??

I jeszcze pytanie nad zestawem włosowym. Jaki ?? Miękkie czy sztywne np fluocarbon ?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Ale jakaś ochrona zestawu musi być przed kamienniami i LeadCore wydaje się mi niezbędny.

Nie znam się na karpiowaniu i na budowie zestawów ale może dla ciebie będzie przydatna informacja że na środku klatki w 90% nie ma kamieni. Jest sam żwir albo muł z tym że to też rzadkość.

Napisano

Dno mam wybadane i to nie jest raczej problem. U mnie jest raczej twarde i nie kamieniste, chyba że przy głowkach to śa kamienei, ale to tak jak zawsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.