dawm84 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 phantom, opsi, dzięki za info. W takim razie wezme slammera 360 do ciężkiej orki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Kupilem Dragona Fishmakera FD 1135i i jestem mile zaskoczony jakością wykonania Niestety narazie nie wrzuce go do testów bo chce troszeczke na niego połowic co by nie było jak z Rnessa ze pierwsze wrazenie świetne lecz w sumie kołowrotek okazał sie nie wart pieniędzy które za niego dałem Jesli tos ma pytanie odnośnie tego kołowrotka to słuze pomoca i prosze pisac na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmik Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Witam wszystkich w tym watku, jako że łowię głównie na zachodnim wybrzeżu Irlandii ( spining na rdzawce, makrele, łowienie flat fish i czasem bassów ) na święta sprawiłem sobie wędkę Daiwa Supercast Bass STS115 - 3,5m długa, wyrzut 60-120 gramów. Potrzebuję lekkiego, w miarę niezawodnego kołowrotka (coś na ebayu do 50-60 euro) -waga około 400 gramów i przynajmniej 200m żyłki 0,35. Miło by było gdyby miały dodatkową szpulę i nie uniemożliwiały dalekich rzutów. W oko mi wpadły: - Abu Garcia Cardinal C176SWi (4BB, 400grams, 5.5:1, 14lb/245yds) - Daiwa Sweepfire 4000 X (taniutki , 1BB, 240m-12lbs, 5.3:1) - Daiwa RSI 4000 (Airball, 5.1:1, 240m-12lbs, 3BB, widziałem za 25 euro + wysyłka) - Daiwa Crossfire 4000X (5.3:1, 240m-12lbs, 5BB) Czy ktoś miał -może odradzić , polecić coś podobnego? Ktoś polecał Daiwę regal 4000 ,ale nie wiem czy ten karpiowy kołowrotek nie siądzie po sezonie nad oceanem. Aha- typowo beachcastingowe kołowrotki po 700-800gramow odpadają z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Który kręcioł wybrać? Kołowrotek Daiwa Exceler 3000 (chyba to jest na rynek USA) 1 rok gwarancji: http://allegro.pl/kolowrotek-daiwa-exceler-1500-2000-2500-3000-supe-i1401476402.html Czy może: Kołowrotek Daiwa Exceler 3000 E 3 lata gwarancji: http://allegro.pl/daiwa-exceler-3000-e-10203-300-promocja-i1413290865.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Nie patrz na gwarancje bo z tego co pisał phantom to i tak nic Ci nie naprawią bo uznają ze to nie przeszkadza w wędkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Który kręcioł wybrać?Kołowrotek Daiwa Exceler 3000 (chyba to jest na rynek USA) 1 rok gwarancji: http://allegro.pl/kolowrotek-daiwa-exceler-1500-2000-2500-3000-supe-i1401476402.html Czy może: Kołowrotek Daiwa Exceler 3000 E 3 lata gwarancji: http://allegro.pl/daiwa-exceler-3000-e-10203-300-promocja-i1413290865.html Tomek ja byłem wprost zakochany w Daiwie szczególnie w tym jak pracuja jej kołowrotki .Niestety grube pieniądze które "zainwestowałem" w ten sprzet okazały sie wyrzucone w błoto i przestawiłem sie na tansze i z tego co obserwuje u swoich znajomych duzo mniej awaryjne modele Dragona,Spro czy wogóle mega mocarne Penny kosztujące we większości 1/5 tego co placiłem za Daiwe. Tak ze nie napalaj sie na firme bo nie zawsze cena idzie w parze z jakością A z gwarancjami to najczesciej jest tak ze zanim kupisz obiecuja Ci "zołte góry" a jak sie coś stanie to maja Cie centralnie w tyłku i zadna Federacja Konsumentów nie pomoże Ci w wyegzekwowaniu Twoich praw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ronee Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Witam Właśnie stałem sie posiadaczem kołowrotka Team Daiwa TDM3012, w wersji na rynek Angielski czyli z podwójną korbką (wersja na Europę ma pojedyńczą). Wg producenta kołowrotek przeznaczony na match i feeder, ale narazie używam go na spinning z plecionką PowerPro 0,15 i spisuje się b. dobrze. Nawijanie plecionki uważam za perfekcyjne, praca nie tak delikatna jak w Shimano (Sahara czarna), ale płynna i cicha (RedArc przy nim to głośny kołowrotek z wyczuwalna praca mechanizmu). Hamulec dla mnie rewelacja, jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z takim hamulcem, precyzja i równomierność pracy, szok. (Shimano Stradic, Sahara, RedArc, Mitchell bez szans są przy nim). Dużym plusem dla mnie jest to że ma duuuużą średnicę szpuli, bardzo ładnie zrzuca z niej plecionke/żyłke. Dzięki temu ma szybki nawój żyłki przy niskim przełożeniu. W poruwnaniu do RedArc model 3000, Daiwa ma szersza szpulę o ok 5mm. Narazie kołowrotek był na 4 wypadach spinningowych i spisał się na medal. Zobczymy jak będzie za 2 lata Koszt kołowrotka to ok 500zł z przesyłka i 12m-cy gwarancji, jakiś sklep na Allegro. Dostałem podbitą gwarancję i paragon fiskalny. Niewiedzieć czemu te same kręcioły sa po ok 650zł w innych sklepach. Może mój jest po serwisowy ??? niewiem, ale pracuje bardzo dobrze i przy wyjęciu z kartonu był w stanie idealnym, nawet najmniejszej mikro ryski widocznej gołym okiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majorek883 Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Kołowrotek Infinity-Q 3000 XP szmelc , nie kupujce nigdy , półtora roku kabłonk nie odbija , 2 razy w reklamacji , w dalszym ciągu nie odbija , powiedzieli mi , że ręką należy zamykać kabłonk , nowa metoda XXI w ! + 2000 złotych , z podziękowaniami , wierny członek Daiwy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi