marewel Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Tylko ta cena nie zachwyca,popatrz na sola: http://www.allegro.pl/item429023842_team_daiwa_sol_2500_super_stan.html Bardzo podobny kolowrotek,tylko ze ma solidniejszy rotor i więcej łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Zainteresował mnie kołowrotek Daiwy. Nowość na 2009 rok - Daiwa Infinity Q 3000 Zaion. Miał już ktoś może do czynienia z nim ? Gdzieś w sklepie czy coś... orientujecie się jak wypadał jego poprzednik Daiwa Infinity ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 pablotor, z zasłyszanych opinii to kiepska imitacja "ceraty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Czyli rozumiem, że sam kołowrotek nie powala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 pablotor, niestety to nie mój przedział cenowy jak na razie, ale z tego co wiem to taka europejska (tańsza) wersja Certate. Z tego co wiem to Daiwy Infinity Q 3000 od jakiegoś czasu używa Piotrek (shogun_zag) ale raczej na forum go już nie spotkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Zaion to podobno jakis ultralekki material. Nie lepiej w podobnje cenie kupic stezza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 A gdzie w podobnej cenie mogę go kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psulek Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Zaion to po prostu nowa marketingowa nazwa obudowy grafitowej. Grafit ma to do siebie, że lubi się wypaczać, z drugiej strony jest lżejszy. Nie podejrzewam Daiwy o jakąś ściemę w tej kwestii, ale jestem tradycjonalistą - rama aluminiowa na pewno zawsze pozostanie sztywna, kompozyt w ekstremalnych warunkach - niekoniecznie. Biorąc pod uwagę fakt, że za około 100PLN więcej możesz mieć Daiwa Certate 3000 , przeznaczoną na rynek japoński, w całości wykonaną z aluminium nie wiem czy warto się napalać na tą nowość dla pięciu gram (sic!!!) różnicy. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedmaster Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 miałem Zaiona w ręku, podczas równoległego do targów NA RYBY 2009, pokazu sprzętu Daiwa/Cormoran. mi on się spodobał, jest świetnie spasowany i przede wszystkim wybitnie lekki. zamówiłem go sobie w spinn.pl i z tego co wiem to już na mnie czeka(tylko grypa powstrzymuje mnie od odbioru osobistego). Mam też daiwa Infinity Q XP, ten kołowrotek uważam za idealny, miałem na niego w ogóle nie łowić, bo tak pięknie się komponuje w tym pudełku ale rozsądek wziął górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastor Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Cześć wszystkim, szukam kręciołka i mam na oku Daiwe TD D2508 lub 3012 z podwójną korbką, jeśli ktoś ma informacje na temat trwałości i jakości tych kołowrotków lub jakieś doświadczenia poproszę o pomoc bo nie chce kupić w ciemno. (czytałem wszystkie tematy kręciołek do 300zł do 400zł i do 600zł-dzięki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 fajnie, ale jest do tego odpowiedni dzial poswiecony kolowrotkom, nawet z wyszczegolnieniem spiningowych http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_X Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Tak jak w temacie potrzebuje rady dotyczace tego kolowrotka , bedzie ona na spinning do 35 gram , co mozecie mi o nim powiedziec ... Za wszelkie rady z gory thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesMAN Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam, dolaczam sie do kolegi wyzej, zastanawiam sie nad tym mlynkiem. Przeznaczenie tez jak wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Mialem procastera w reku,praca przekladni jest beznadziejna. Moja rada dolozyc i kupic najtansza team daiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Moja rada dolozyc i kupic najtansza team daiwe. No tak, ja się z tym tez zgadzam, ale to już jednak wyraźnie większa kwota... można później powiedzieć, że praca najtańszej team daiwy jest beznadziejna w porównaniu z Daiwą za tysiąc zł, więc znowu warto dołożyć. Pytanie kolegów dotyczy raczej porównania z innymi modelami kołowrotków w cenie procastera. A swoja drogą, jak zobaczyłem reklamę promocji procastera z zegarkiem, to tylko czekałem na wysyp postów na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 można później powiedzieć, że praca najtańszej team daiwy jest beznadziejna w porównaniu z Daiwą za tysiąc zł, więc znowu warto dołożyć. Jam 2 i 3 w hierarchii amerykańskiej team daiwy. Ogladalem w polskim sklepie jedna za 2 tys a druga za prawie 3 i powiem ze aż takiego skoku nie zauważyłem,tutaj pewnie chodzi o trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zambo Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3011&Itemid=104 tyle powiem. Poczytajcie, bo z tego co słyszałem o ostatnich wyczynach młynków Daiwy to jakości się po tej firmie nie można spodziewać. A ja głupi na listopadzie sam kupiłem ich młynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazzmad Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Witam Chce kupic kolowrotek i mam do wyboru daiwe lub cormorana jakie modele wybrac do 500 pln Kolowrotek ma byc typowy spiningowy. Mam daiwe procastera 3000 i jest ok a co do cormorana to nic nie wiem wiec prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 i mam do wyboru daiwe lub cormorana a czemu tylko te dwie marki..?? za 500zł to juz i shimano i troche taniej spro, ja bym raczej skupił sie na daiwie jak juz tylko z tego wyboru który podajesz, co prawda nie miałem kołowrotka daiwy i cormorana ale o cormoranch słyszałem ze raczej troche badziewne maja kołowrotki.. poszperaj po forum i napewo kilka informacji ciekawych znajdziesz.. napisz jeszcze jaki spining cie interesuje czy ciężki czy może ultra lekki.. łatwiej innym użytkowinikom będzie coś podpowiedzieć.. no i witamy na forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zambo Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 ja bym raczej skupił sie na daiwie jak juz tylko z tego wyboru który podajesz, co prawda nie miałem kołowrotka daiwy i cormorana ale o cormoranch słyszałem ze raczej troche badziewne maja kołowrotki.. Tylko że Daiwa produkuje kołowrotki cormoran. Jak dla mnie to właśnie Daiwy są niespecjalne i z tej dwójki lepiej wybrać cormorana. W Daiwie sporą część ceny to opłata za markę, która w ostatnich latach zjeżdża po równi pochyłej na samo dno moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Tylko że Daiwa produkuje kołowrotki cormoran Volkswagen robi Skodę ale nie czyni jej to Volkswagenem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Ja bym wybrał Daiwę a za 500zł to bym kupił Team Daiwę Kategorycznie odradzam kupno Cormorana, juz przekonałem się na jednym z ich kołowrotków i wiecej nie kupie kręcioła z ich firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Miesiąć temu zakupiłem Daiwe EXCELER PLUS 2000E do lekkiego spina 7 łożysk chodzi super jak narazie jestem bardzo zadowolony z kręciołka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killah Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Rok temu skusiłem się na produkt firmy Cormoran (młynek Chronos al 11) i z pełną świadomością mogę powiedzieć , że wyrzuciłem pieniądze w błoto. Kołowrotek, mimo kombinacji z podkładkami fatalnie układa żyłkę, po kilku wyprawach nad wodę zaczął klekotać, pojawiły się luzy na przekładni. Jak dla mnie wystarczający powód, by unikać sprzętu sygnowanego tą marką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Za 500 to mógłbyś wyhaczyć już jakiś dobry kołowrotek, japoński albo Slammera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi