Gość wobler129 Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 No a jakiego największego sandacza wyciągnąłeś na to wędzisko ? kupiony pod koniec grudnia więc jestem na 0. Pierwsza ryba na tym kiju to pstrąg.
bronek Napisano 12 Lutego 2008 Napisano 12 Lutego 2008 witam. ja przymierzam sie do spinningu i wymysliłem sobie ze kupie shimano catane 270 10-30g na szczupa. dzisiaj bylem w sklepie probowalem dragona . rewelacja !!! (moim subiektywnym zdaniem ) lezy w rece lekki i pieknie pracuje (na razie na sucho ) na pewno go kupie. troche drozszy ale bez porownania . ciekawe co szczupaki u mnie na tgo powiedza
Adamo Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 Witam po dłuższej przerwie. Co do max C.W. postanowiłem zaryzykować i rzucałem wobkiem 37g i co ........ Bajka!!!! Troche to ciężkie ale miota się super a wędka bez uszczerbku.... Więc bez obaw. Pozdrawiam
Gość greg37 Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 Zebrawszy opinie z forum oraz po konsultacjach z Adamo , kupiłem tego kija. "Na sucho" prezentuje się znakomicie- sztywny, solidny, wykonany niemal perfekcyjnie (mam na myśli takie detale jak oploty, korek), kolor mieni się w zależności o kąta padania światła. Gdyby ktoś w sklepie wędkarskim nakleił na nim cenę 400zł, to można byłoby w nią uwierzyć. Mam nadzieję, że Odra potwierdzi, że byłby wart tej ceny.
pablotor Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 Co myślicie o kijku Dragon Millenium Pike 290 10-35g ? Myślę nad jego zakupem... Łowię na Wiśle i Drwęcy jak również na jeziorach. Kijek wykorzystywał bym do połowu szczupaków, sandaczy i sporadycznie boleni. Sandacz na Wiśle w nocy...woblerki 9 i 11 zazwyczaj...ewentualnie jakaś lekka guma (główka 3 lub 5 gr). Z opadu z ciężką gumą nie przewiduję. Szczupaki natomiast na Drwęcy (dosyć silny uciąg) i jeziorach...gumy obciążone maks do 20gr (zazwyczaj 8gr, 10gr i 12gr...niekiedy 15gr)...czasem może...może... 25gr...wahadłowki - jakieś z większych...i woblerki (dla przykładu 21 gramowy slider)... Jak sądzicie, nada się ten kijek do takich łowów ? Byłem nawet dzisiaj w sklepie i potrzymałem go sobie. Wrażenie robi niezłe aczkolwiek nie mam na tyle dużego doświadczenia aby kupować go bez poradzenia się kogoś jak może on się zachowywać w akcji. Obecnie posiadam Mikado Vanadium 15-40gr. Sory, że może powtarzam temat który już istnieje (DRAGON Millenium Heavy Duty Pike) ale nie bardzo się orientuję czy to o ten sam kij chodzi bo ten co widziałem nie ma tego Heavy Duty.
elpojo Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Nie wiem czy nie za dobry bo z początku łatwo połamać lub uszkodzić wędkę Uważam że zrobiłeś dobry zakup, na początek ten kijek wystarczy Ci w zupełności... Nie martw się przedmówcami, majstersztykiem byłoby złanać ten kij, jest naprawdę solidnie wykonany.
Gość wobler129 Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 elpojo ale to nie ja kupowałem ten kij
Gość greg37 Napisano 17 Lutego 2008 Napisano 17 Lutego 2008 To na 99% ten sam kij, co poniżej: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2245
makar141 Napisano 17 Lutego 2008 Napisano 17 Lutego 2008 chyba już Ci pisałem całkiem przyzwoita wędka, szczytowa ale przy obciążeniu cała pracuje dość ładnie - jak dla mnie jeden minus a mianowicie waga i przy całodziennym wędkowaniu możesz odczuwać łapkę ale myślę, żę bardzo trwły i solidny kij
askot Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 Wedka rewelacyjna Mam ją od roku. Największą zaletą kija jest rewelacyjne sygnalizowanie brań i wszelkich zdarzeń dotyczących przynety. Kazde musnięcie o roslinkę skrzydełkiem obrotówki jest silnie wyczuwalne a branie nawet niewielkiego okonka odczuwa sie jakby byl 5 razy wiekszy. Dobrze wykombinowany rezonans tego wędziska działa jak "wzmacniacz brań" Co do cw doskonale się tym rzuca. Zawsze uważałem że kija sie dobiera do przynęty, wiec wcale nie jest za delikatny na szczupaki pod warunkiem ze nie lowi sie na duze woblery Bardzo uniwersalne wędzisko. Wadą jest niekoniecznie najlepsze wyważenie (tragedii nie ma) ale przy wadze kija 170 gram naprawde nie jest to problem. Zamiast kupowac kołowrotki po 400 gram jak komus to naprawde przeszkadza lepiej dociażyć go na końcu 20 gramami. Uzywam do niego kołowrotka Abu Cardinal 304 Nie wiem ile kosztuje w Polsce, ja dałem za niego niecałe 30 euro. Zdecydowanie polecam.
Fish_Hunter Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Ja zakupiłem owy kijek tydzień temu i wydaje się badzo solidny
Lary Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 A czy ktoś ma porównanie tego kija z shimano best masterem?
elpojo Napisano 26 Lutego 2008 Napisano 26 Lutego 2008 Shimano: akcja Medium /parabolik/ Dragon: akcja Fast /szybka/
kromik Napisano 8 Marca 2008 Napisano 8 Marca 2008 witam czy ktoś z was jest urzytkownikiem tych wedzisk? proszę o jakieś komentarze i ewentualne różnice w pracy itp. Zależy mi na szybkim kiju ze szczytową akcją. Kij ma być urzywany na sandacze i szczupaki najczesciej w rzece. Przynety głównie gumy. pozdrawiam
kromik Napisano 8 Marca 2008 Napisano 8 Marca 2008 http://www.haczyk.pl/forum/search.php witam greg37, dziekuje za "podpowiedz"... ale pszeszukalem juz całe forum odnosnie tematu Dragon'a M.P. Niestety nic nie ma na temat tego Colmica stąd moja inicjatywa...
Gość wobler129 Napisano 8 Marca 2008 Napisano 8 Marca 2008 Niestety nic nie ma na temat tego Colmica stąd moja inicjatywa... W 30 sekund znalazłem temat, do którego można się śmiało dopisać - bez obaw, że może znajdować się podobny temat. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=57&start=45
bronek Napisano 8 Kwietnia 2008 Napisano 8 Kwietnia 2008 witam. zakupilem dragona i jak dla mnie bomba. bardzo dobra wedeczka . na razie wyciagnela 2 pstragi i szczupa. zobaczymy jak poradzi sobie dalej ale moim zdaniem bardzo uniwersalny kij.
pablotor Napisano 8 Kwietnia 2008 Napisano 8 Kwietnia 2008 Czyli jak rozumiem ten Millenium Pike nada się znakomicie do gum z obciążeniami max do 15-20gr. i wobkami max 20gr ? Łowię na Wiśle oraz na jeziorach.
Gość greg37 Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 pablator, ten kij ma cw. 35g. Rzucałem nim na sucho na łące koszykiem zanętowym 30 i 40g i nawet nie jęknął.
pablotor Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Zapomniałem jeszcze dodać że oprócz szczupaków chciałbym nim łowić sandacze na wiśle...nocą...jakieś pływające woblerki lub lekkie gumy.
garowy Napisano 19 Kwietnia 2008 Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam Kolegów po kiju To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Kunsztem wędkarstwa zajmuje się od....zawsze. Forum przeglądam nieco krócej, a moje pytanie brzmi; czy ktoś miał doczynienia z Dragonem Tournament HDC Pike? Jedyne co udało mi się wygrzebać to http://wedkarstwo.onet.pl/1,105066,17,sprzet.html Jak sprawuje sie ten kij w praktyce? Wizualnie wygląda ciekawie, organoleptycznie również...
garowy Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 Brak odzewu Czyli pewnie to jakiś bazarowy wynalazek...
lawdzoj82 Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 Po prostu nikt nie ma tego kijka i nie może ci napisać Poczekaj kilka dni może sie ktoś odezwie Dragon to bardzo dobra firma Maja super kijki i kołowrotki wiem bo posiadam jeden kołowrotek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.