Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wedziska Dragon

maciekxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten kijek nie jest już chyba produkowany, ale jeśli masz okazję go nabyć za małe pieniądze, to bierz, bo Dragon robi naprawdę dobre kije.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

I o to chodzi! Sam mam Millenium Pike 2,7m 10-35g. Jeszcze nie wypróbowany, ale zanosi się na zakup stulecia :mrgreen: .

Napisano

Witam!

Mam zamiar kupić spinning Dragon Infninity spinn, pod szczupaka i sandacza.

Wędka będzie używana oczywiście nad odrą, pod gumami od 5 do 30g

czekam na jakieś opinie, komentarze, ogólnie co o tym myślicie :) (znajdę coś tańszego na Fuji?)

Mam do wydania 300pln nie więcej

Pozdrawiam!

Dragon INFINITY spinn

Napisano

Wędziska te sa nowością na rynku wiec będzie ciężko z opiniami użytkowników.

kijek zapowiada się ciekawie aczkolwiek w tym segmencie cenowym jest już spory wybór kijków b.dobrych.

Rękojeść taka jerkowa jak dla mnie nie fajna :wink:

Mam pytanie : czy miałeś ten kij w ręku?

Napisano

miałem, nęci mnie ta rezonansowa rękojeść, przelotki Fuji i w ogóle bardzo atrakcyjna cena. nie pamiętam jaką on ma akcje bo macałem wszystkie dragony po HM-y :) jutro idę sprawdzić reklamacje przy okazji dokładnie sobie go obejrzę.

Tak sobie sie go trzyma, wygodniejszy jest dolnik z korkiem na całej powierzchni ale coś za coś :)

Napisano

zamówiłem model 2.6m 7-28g zobaczymy jak sie będzie sprawował nad wodą :)

Nie wiesz czy on ma rezonansową rękojeść czy to tylko design ?

Napisano
nęci mnie ta rezonansowa rękojeść,
Nie wiesz czy on ma rezonansową rękojeść czy to tylko design ?
:shock:

nie wiem nic o rezonansie ale Ty coś tam wiedziałeś :cool:

, nawet na stronie dragona nie ma nic na temat tej serii wędzisk. Dziwna seria ale pojawiła się gdzieś tam na ryku w kilku sklepach.

No ale już po sprawie bo ;

zamówiłem model 2.6m 7-28g

coś skrobnij jak już połowisz tym kijkiem.

Napisano

ok :)

poporstu jest to świeża seria i dragon zmienił nazwę na Destiny(wszystko to samo co inifnity, ale inna nazwa) gdyż daiwa zagroziła im procesem :grin:

Napisano
daiwa zagroziła im procesem
pewnie temu że blanki są ze stajni Daiwy.

jak blanki to byłby wypas, ale myślę ze chodzi tu o nazwę

Dragon Infinity - obecnie Destiny

Daiwa Infinity Q

• 2 weeks later...
Napisano
I o to chodzi! Sam mam Millenium Pike 2,7m 10-35g. Jeszcze nie wypróbowany, ale zanosi się na zakup stulecia :mrgreen: .

I jak? Kijek ochrzczony? Dla mnie to strzał w 10. Akcja ideał, praca "na rybie" również...mimo sztywnej akcji podczas holu potrafi się giąć aż do dolnika. Wykonanie - majstersztyk. Za tą cene ...rewelacja:-)

• 2 weeks later...
Napisano

A jak się ma ten kijek do powermesha daiwy o takim samym cw? Może ktoś ma oba te kije lub nimi machał i może się wypowiedzieć?

Napisano

Co do wedzisk Dragona to zauwazylem jedna rzecz. Szczytowa przelotka nie jest zalaminowana i lubi sie tam czasem pleciona czy zylka wrednie zaplatac ... Wiecej wad nie zauwazylem.

Ja mam wedke na poczatek zakupiona serii Mystery i sobie chwale, fajna akcja, calkiem ladnie czuc podbicia itd, jedyna wada to wlasnie gorna przelota :roll:

Napisano

Podczas zakupu kija do medium spiningu również po głowie chodziła mi Daiwa. W sklepie pomacałem obydwa i wybrałem...Dragona HD Millenium Pike 2,70. I to był słuszny wybór. Nie wiem czemu ale akcja jaką mają Dragony odpowiada mi w 100%. Holując rybe kij pracuje cały pomimo szczytowej akcji. W tej chwili jest niezła promocja na Dragony Infinniti. Podobno okazało się że nazwa jest zarejestrowana dla Daiwy i Dragonki o tej nazwie sprzedawane są w promocyjnej cenie a warte są swojej ceny:)

Napisano

W 100% polecam ten kijek miałem podobne dylematy czy wybrać daiwę czy dragona. Zakupiłem dragona jest to wg. mnie jeden z moich lepszych zakupów. Od 1-szego maja wyciągnął już kilkanaście szczupaków (wszystkie do wody) rewelacyjna praca i czucie ryby. Jeszcze raz polecam.

• 4 weeks later...
Napisano

Cześć,

Od kilku dni przeczesuje forum w poszukiwaniu odpowiedniego dla siebie zestawu.

Z tego co udało mi sie znaleźć i poczytać wybrałem:

kij:DRAGON Millenium Heavy Duty Pike 2,7m c.w. 10-35

kręcioł: Maxima FD830i

Bardzo był bym wdzięczny za Wasze opinie jak taki zestaw będzie ze sobą współpracował oraz czy w ogóle jest dla mnie odpowiedni.

Nastawiam się na łowienie szczupaków i okoni, przeważnie z brzegu (sporadycznie z łodzi) głównie na zbiornikach zamkniętych (starorzecze Wisły, zalew Zegrzyński, inne jeziora...).

Czy przy wyborze wędki trzeba brać pod uwagę to czy będzie się używało żyłki czy plecionki ?

Na zestaw przeznaczam około 450 PLN - ale jeżeli można kupić coś lepszego taniej to bardzo chętnie ;). A może w tej cenie można znaleźć coś fajniejszego ?

Z góry wielkie dzięki.

Napisano
DRAGON Millenium Heavy Duty Pike 2,7m c.w. 10-35
Kijaszek bardzo dobrze przenosi pracę woblera i gum. Pomimo swojego "szczupakowego" cw. bardzo dobrze wyczuwalne są popukiwania okonia (choć jest to kij typowo szczupakowy) Wiele razy było napisane, że nie ma kijaszków uniwersalnych dla mnie na szczupakach ten kij sprawuje się rewelacyjnie. Co do kołowrotka to się nie wypowiadam bo go nieznam ale poszukaj również w Okumie np. epix pro.
Napisano

Ja mam Maximke rok. Poczatkowo uzywana byla przy spinie, lowilem glownie obrotowkami rozmiaru 3-5 oraz przy wedce gruntowej, od nowego sezonu tylko przy gruncie. Naparzalem nia 70g ciezarkami i dala rade. Ponadto ma dobry hamulec, rowno nawija zylke, nie ma specjalnych luzow. Lakier tez spoko, leciutko obil mi sie tylko na stopce. Po roku roznica jest taka ze chodzi troche glosniej niz zaraz po wyjeciu z pudelka.

Napisano

Wielkie dzięki za info. Czy wymieniony przeze mnie zestaw w tym przedziale cenowym (do 450 PLN)to dobry wybór czy są jakieś inne opcje do rozważenia ? Mam wątpliwości co do kołowrotka bo kij na tym forum był już wystarczająco wychwalany :).

Napisano

Ja maxime wylowilem za 130zl, za te cene bylo warto, jezeli mas placic pelna cene to moze rzeczywiscie warto wyhaczyc cos innego, ale ja nie pomoge...

P.S Nie weim czy mam racje ale wydaje mi sie ze maxima nie jest juz produkowana :idea:

Napisano

Post zostal przniesiony w calosci tutaj, nie byl rozdzielony na wedke i kolowrotek to nieby gdzie ja mam to napisac zeby lipek to znalazl :evil:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.