Skocz do zawartości
Dragon

Wedziska Dragon

maciekxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

infinity jak poszukasz zajdziesz w dobrej cenie ja za swojego 260 7-28 zapłaciłem 220 pln....mój radzi sobie z główkami 25 gram i kopytem 7 cm i jeszcze czuje zapas mocy ...a co dopiero te mocniejsze modele

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No właśnie tak by było najlepiej... Tylko teraz pytanie czy w sklepie będą takie modele!? Może ktoś z Was posiada takie modele i może coś o nich powiedzieć? było by to bardzo pomocne. Słyszałem, że kije SHIMANO są "kluskowate" ( miękkie ) czy to prawda?

Napisano

to zależy jakie modele podobno catana 2,70 jest strasznie miękka mam 2,40 i ona juz taka nie jest, Aspire mam od nie dawna jest sztywna i twarda , mam dragony team lajty jestem również z nich zadowolony a destiny tez tyle ze model castingowy z pazurem 7-28 na niego nie łapałem bezwględu jaką firme wybierzesz napewno będziesz zadowolony jeśli chodzi o mnie wole shimano ale naprzykład mój tata woli już dragony więc wiesz zależy........

• 3 weeks later...
Napisano

Czy ta wklejanka jest dobra do bocznego troku ??. I czy wie ktoś czy widać opadniecie zanęty na dno (chodzi mi o lekkie puknięcie szczytówki) bo z tego co słyszałem to kij jest twardy ale szczytówke ma czułą.

Proszę o pomoc.

20080520w08a.jpg

Napisano

na temat speedmastera mam dużo do powiedzenia, bo posiadam większość modeli z długości 270cm. Kije o niskiej gramaturze faktycznie są bardzo miękkie i lejące, natomiast te od 10-30, już charakteryzują się należytą szybkością i sprężystością. troszkę mi nie pasuje ten 20-50, bo jak na tę wagę to jest trochę maczugowaty ale problem się sam rozwiązał, bo ten model został wycofany. Ogólnie kije są fajnie spasowane, w komplecie z dobrym kołowrotkiem praktycznie nie męczą.Niestety mają też wady, np rękojeść. korek jest złej jakości, z czasem się wypłukuje, często wypada górna tulejka, gdzie blank wchodzi w rękojeść, a był też przypadek, że korek się całkowicie rozwarstwił. NA szczęćcie mam na miejscu rzemieślnika, który mi te kije przerabia i udoskonala tak, że kolejne usterki raczej nie wystąpią.

Jeśli chodzi o dragona to niestety nie pomogę, bo mam awersję do sprzętu tej marki. gdybym miał przedstawiś alternatywę do shimano, to chyba wskazałbym na Daiwę, zwłaszcza serię Infinity Q.

Napisano

Ten kij mi tak średnio się podoba ciężko wyczuć branie okonia zimą gdy bierze bardzo delikatnie. Poważnych wad nie ma, ładnie pracuje przy większych okoniach szczupakach czy pstrągach. Jednak jak na okonia to polecałbym coś bardziej delikatnego zobacz ofertę mikado

Napisano

Po pierwsze witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum. Mam do Was pytanie.

Zainteresował mnie kijek Dragon Millenium Super Fast 2,7 c.w. 5-25g czy jest to dobry wybór na jeziorka i rzeki z małym uciągiem (Wda) i dużym jak Wisła ?

Drugie moje pytanie dotyczy ceny. W sklepie internetowym fishing-mart wędeczka ta kosztuje 232 zł

Klik

Za to w sklepie internetowym jezozwierz znalazłem wędkę Dragon Millenium Heavy Duty Super Fast 2,7 c.w. 5-25g za 207 zł i do tego cena do negocjacji.

Klik

Parametry wędki i nawet sam opis na obu stronach są takie same, to te same wędki? Jeżeli tak to po co kupować drożej.

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam, Marcin.

Napisano

Też myślę, że to te same wędki, ale poczekam na jeszcze kilka opinii

Na stronie głównej firmy Dragon w dziale Oferta przy wyborze typu wędziska jest właśnie Millenium Heavy Duty, nie ma samego Millenium, więc to chyba to samo:

Klik

Co myślicie ? Jeden kolega na innym forum napisał mi, że ten heavy duty jest pewnie sztywniejszy...

Napisano

Widziałem, że kilku z Was miało takie kijki. Prosiłbym o szybką odpowiedz bo muszę się szybko zdecydować. Mi się wydaje DMSF i DMHDSF to to samo, tylko niektóre sklepy nie podają pełnej nazwy, to znaczy nie piszą "Heavy Duty" i liczą sobie więcej. Jak myślicie ?????

Napisano

świetny spinning, dobrze zrobiony, dobra sztywnosc, kij do srednich blach, woblerow i gum, swietnie sie nim rzuca w tym przedziale cenowym szybszego kija nie znajdziesz :mrgreen:

Napisano

To takie same kije, ja mam MILLENIUM HEAVY DUTY Super Fast 2,85 5-25 bardzo dobry kijek, jak dla mnie.

Napisano

mozna sie jedynie obawiac tej akcji x-fast ze troche za sztywna, ale skoro sie zdecydowales na ten model to pewnie lubisz takei kije.

ja mysle bardziej nad jakims fastem moze i nawet med-fast jak powermesh.

Napisano

Wiem że wymyślam ale całe dnie przeglądam te wędki i pytam bo chcę wybrać jak najlepszą w swoim przedziale cenowym... Może mi ktoś powiedzieć coś na temat tego Konger Aviator Spin

Napisano
mozna sie jedynie obawiac tej akcji x-fast ze troche za sztywna, ale skoro sie zdecydowales na ten model to pewnie lubisz takei kije.

ja mysle bardziej nad jakims fastem moze i nawet med-fast jak powermesh.

Dzięki ci chłopie :) Ja praktycznie w tym sezonie zaczynam spinningowac i nie wiem za bardzo o co chodzi z tą akcją. Czytałem różne opinie o tym kijku i spodobało mi się, że jest bardzo lekki i czuły.

DMHDSF znalazłem w jednym sklepie za 200 zł a w sklepie fihing-mart DMSF kosztuje 232 zł, zdzierstwo...

Ten sklep to www.woder.pl Wybieramy Wędki>Spinningowe>Dragon, idziemy na stronę drugą i pokazuje się coś takiego ...

Millenium Super Fast 2,7m 5-25g

cena: 200.00 zł - Włóż do koszyka

INDEKS TOWARU: D23-32-270

Millenium Super Fast 2,7m 5-25g - New 2006! - uniwersalne wędzisko spinningowe do średnich przynęt; bardzo szybka akcja, płynne ugięcie przy holu; świetne właściwości rzutowe; ideał boleniowy, znakomity spinning rzeczny.

Długość wędki: 2,7m ; Długość transportowa: 144cm ; Ciężar wyrzutowy: 5-25g ; Waga: 172g ; Długość dolnika: 32,5

Index:D23-32-270

... więcej >>

Producent: JAXON

Producent JAXON, o co chodzi !!?? Jak to jaxon, o co z tym chodzi ?

Napisano

To musi być pomyłka jeśli chodzi o producenta , bo indeks d23-32-270 to Millenium Super Fast sprawdzałem w sklepie Fishing- Mart tam kupowałem swój kijek.Możesz sobie sprawdzić dla spokoju.

Napisano

Ja odradzam ci zakup tego kijka jezeli zamierzasz łowić w rzece, szczególnie większej..

Niby ideał boleniowy.. jest napisane... ale przy bolku 60< nie jest wesoło.. (wiem bo go mam - teraz go zabieram na pstrągi )

Proponowałbym ci zakup czegoś o większym cw np 10-35 lub 15-45

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.