Jacek Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Witam Jak w temacie - czy ktoś tam łowił i może podzielić się doświadczeniami, jakie ryby, skuteczne przynęty, miejscówki itp. Bardziej interesują mnie tam ryby typu kleń czy jaź niż szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Oj powiem Ci kolego Jacek, że z takimi informacjami to raczej kiepsko na forach... wiesz.. kazdy ma jakies swoje miejscówki i ich raczej nie zdradza... zbyt mała rzeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Oj powiem Ci kolego Jacek, że z takimi informacjami to raczej kiepsko na forach... wiesz.. kazdy ma jakies swoje miejscówki i ich raczej nie zdradza... zbyt mała rzeka... Haha, no dobra, chciałbym po prostu wiedzieć, czy warto się tam wybrać czy nie, chodzi mi o ogólne informacje. Byłem na Inie kilka razy - w okolicach mostu na drodze nr 3, czyli w odcinku raczej przyujściowym, oraz w okolicy szosy ze Szczecina na Chociwel. Efekty to trochę okoni i zerwany szczupak - było to jednak już dość dawno temu. Chciałbym wiedzieć, czy warto jechać tam na jazia czy klenia, czy raczej dać sobie spokój i poszukać tych ryb bliżej Szczecina, np w Odrze. Co do innych ryb w Inie - słyszałem że pstrąga jest tam bardzo mało, zdarzają się trocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 czesc JACEK jesli mam byc uczciwy to powiem tak: odpuść sobie temat Ina, zapraszam na Rege lub Parsęte a wtedy sam zapomnisz o INIE REGA od zapory w Trzebiatowie do Mrzeżyna( tylko solidny sprzet) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 zapomnialem o Parsęcie, tzn. okolice Białogardu w strone Karlina,i od Karlina do Kołobrzegu (tutaj naprawde solidny sprzęt ) i zapraszam najlepiej tak po 10 stycznia, należy też zaopatrzyć sie w Karlinie w wedkarskim w KARLINKI sprzedawca bedzie wiedzial o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 dzięki cichy, wiem że to piękne i ciekawe rzeki, na pewno kiedyś się tam wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Byłem ostatnio na Inie w dół od goleniowa. Namierzyłem stadko kleniuchów, ale niestety nie chciały współpracowac.. a do wody leciało dosłownie wszystko... nawet robale romana nie pomogły... generalnie wciąz słyszę od znajomych z tamtych okolic o jakiś nieszczególnych szczupakach (max 3kg, ale głównie okołowymiarowe) i okoniach +-20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 ps.. woda skoczyła o jakieś 70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolusek1 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Witam jak u was wyglada sezon trociowy 2009. Ja zaliczyłem już dwa razy Ine w Stawnie i zero kontaktu z ryba podobnie jak reszta wedkarzy. Jedynie wczoraj w góre od mostu ktoś miał podobno jedną koło 70cm. Ryby są napewno ale nie mają ochoty na wspólprace. Jutro wybieram sie ponownie może jakaś połakomi sie na moje "cuda" heh. Dokuczał mróz i zamarzały przelotki ale smarowanie wazeliną co jakiś czas pomagało. Piszcie jak u was sezon się rozpoczął. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolusek1 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Widzę nikt nic nie pisze. Dzisiaj kolega złowił kelta 62cm, i mieliśmy po braniu jeszcze ale niestety rybki się nie zapięły. Rybka wzięła pod brzegiem na spokojnej wodzie, więc nie miała szans powalczyć. Ogółem wędkarze nie połowili. Zobaczymy w następny week znowu będę próbował. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 karolusek1, o ile mnie pamięć nie myli to artech na inie zapiął trotkę dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 karolusek1, zobacz w temacie "Trocie 2009" http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=107386#107386 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1991 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 mam ferie zimowe i chciałbym wybrac się nad ine poszukać troci lecz nie wiem jakie przynęty mam zakupić . jeszcze nigdy nie miałem kontakty z trocią i nie mam zielonego pojęcia na co bierze będe wdzięczny za każde wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Sam mam małe doświadczenie ,ale na początek gumy (średnie kopyto) , obrotówki i wahadłówki (do 18gr powinny być ok) np. karlinki (duży wybór w "Kleniu" przy galerii centrum . Oczywiście można próbować na wszystko ;p ale na początek polecam gumy na główce 5-7g (ponoć kolor "marchewa" jest dosc skuteczny) . W związku z wieloma zaczepami na pierwszym wypadzie , dziś rzucałem trochę gumami - są tańsze , a łatwo coś zerwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Woblery uważam za najlepsze przynęty. np. SIEK-M Gobio 9 cm Łosoć,Troć http://www.allegro.pl/item513968107_siek_m_gobio_9_cm_losoc_troc.html Salmo Salmon F 8 cm http://www.allegro.pl/item527306260_salmo_salmon_f_8_cm_10_gr_losos_troc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam Tak trochę z innej beczki, ale trzymając się mniej więcej tematu - tydzień temu pojechałem na spacer nad Inę, i w pewnym miejscu zastałem taki obrazek jak poniżej. Jak myślicie, co to, wydra? Dodam, że jak ok. godzinę później wracałem, to po tym ok. 60 cm szczupaku nie było ani śladu, a na pewno nie było tam w tym czasie żadnego człowieka.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 w niedzielę widziałem podobny widok - głowa i część tułowia szczupaka zostały po uczcie jakiegoś zwierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bary_47 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Na pewno niedźwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 jakiś mięsiarz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Na pewno niedźwiedźPolarny jak znajdę fotkę to zapodam jakie zwierzaki u mnie się dobierają do szczupaków lub sandaczy.Ps dziś będąc w Krokodylu widziałem takie dwa w akwarium se pływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Oj powiem Ci kolego Jacek, że z takimi informacjami to raczej kiepsko na forach... wiesz.. kazdy ma jakies swoje miejscówki i ich raczej nie zdradza... zbyt mała rzeka... Haha, no dobra, chciałbym po prostu wiedzieć, czy warto się tam wybrać czy nie, chodzi mi o ogólne informacje. Byłem na Inie kilka razy - w okolicach mostu na drodze nr 3, czyli w odcinku raczej przyujściowym, oraz w okolicy szosy ze Szczecina na Chociwel. Efekty to trochę okoni i zerwany szczupak - było to jednak już dość dawno temu. Chciałbym wiedzieć, czy warto jechać tam na jazia czy klenia, czy raczej dać sobie spokój i poszukać tych ryb bliżej Szczecina, np w Odrze. Co do innych ryb w Inie - słyszałem że pstrąga jest tam bardzo mało, zdarzają się trocie cześć jest kilka miejsc na białe rybki typu kleń i jaź, super miejsca to okolice Wsi Smogolice, są tam przepiękne miejsca wypłycenia, kszaczory itp, na wiosne bede tam czestym gościem na spining i przepływankę więc zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 proponuje wypad nad inę Niedziela mam 3 miejsca wolne jeśli IGi jedzie to dwa miejsca wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 sobota czyli dziś miałem egzamin i chyba mi nie poszło więc możliwe ze jutro poprawka w tej chwili czekam na wyniki odezwe sie i potwierdze o możliwości wyprawy mieszkam na kijewie num gg to 4813519 bo nie zawsze mam włączone forum a gg zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Panowie przypominam, że "umawialnia" jest w innym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 fotka z dzisiejszego wypadu nad Inę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/edd859f461eaab39.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi