fix-bud Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 witam kolegów . za parę dni po nowym roku,będę łapał na inie w okolicach inoujścia. mam parę pytań do szanownych kolegów. co można złapać tam na spinning?zdaje się że to woda górska? jaka przynęta w styczniu? jaka metoda? są szanse na trotkę czy pstrąga? jakie miejsca i okolice dobre miedzy Goleniowem a ujściem? za informacje z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 dzisiaj miałem zawody na inie ,na około 20 chłopa,tylko jeden złapał... kolega krzysztof. samica troci 2,7 kg 68 cm dł. blacha wahadłowa biała dł 5 cm,kolo wiaduktu kolejowego ,idąc w strone goleniowa,przy tzw "basenie". dokładniej przy betonowych schodach .... cóż,moja druga wyprawa na ine w tym roku i zero.Rozmawiałem z doświadczonymi trociarzami i oni powiedzieli mi ze to normalnee. przykład: jeden złapał lososia 7 kg a potem przez 3 sezony nic nie złapał..... gadałem z mijscowym,powiedział mi ze łapie,wczoraj cos mial a od poczatku roku kilka juz ma na koncie,tyle ze on chodzi codziennie ,raz z rana i 2 raz po poludniu... ja niestety nie mam takich mozliwosci.... pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9988 Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Byłem dzisiaj na Inie w okolicach Goleniowa. Wynik to 1 jaź koło 30 cm (nie wiem dokładnie, bo zapomniałem miarki) oraz ... spławik z przyponem Fotke może jutro wstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarr Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Koledzy czy na inie od strany świętej można już przyjeżdzać na płoć weszła z odry czy trzeba jeszcze poczekać. Proszę o szybką odpowieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 ojciec wali tam w sobotę z kolegą,podobno jest już dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz2117 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Siemka fix-bud. Byłbym bardzo wdzięczny jakbyś podrzucił co tam ojciec dzisiaj połowił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Tata był i nałowił trochę,około 40 płoci koło 30 cm,na kuku głównie ,pęczak,okoń się trafił na czerwonego i coś większego poszło koledze,nieźle skakało,chyba kleń.... Warto jechać,chyba sam jutro się wybiorę ale po południu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Od nie dawna mieszkam w Stargardzie czy ktoś może napisać gdzie dokładniej wchodzi ta płoć bo z opisu Cezarra nie bardzo wiem gdzie to jest "od strany świętej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Pewnie myślisz o wsi Święte koło Stargardu Tu chodzi jednak o Inoujście gdzie ina wpada do Odry. Dojazd właśnie od miejscowości Święta na końcu drogi 113. Można jechać wzdłuż Odry przy wale i dojechać do samego ujścia, albo przez Kamieniska po betonowych płytach gdzie na końcu jest jakby parking. Z drugiej strony czy od Lubczyny czy Komarowa nie dojedziesz raczej, ostatnio stamtąd mnie wyciągali ciągnikiem jak zsunąłem się z płyty i zawisłem xD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Dokładnie tak jak kasko napisał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarr Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Witam kolegów, byłem wczoraj na inie od strony świętej i nałapałem 60 płoci jak to mówią patelniaków i 4 ładne okonie wszystko na białego robaka. I ryba miała swoje zaskoki potrafiła brać przez dwie godziny i za chwilę nie brała kolejną godzinę po czym zaczynała znowu brać. Dzisiaj był już tam mój brat i nałapał tak samo więc warto jechać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Byłem wczoraj na inie koło tzw. spalonego mostu ,niedaleko wsi kamieniec czy tak jakoś,jest to prawie ino-ujście.Łowiłem od 15.40 do 18.30 z zegarkiem w ręku,około 90 minut na spławik,głownie kuku-płoć 25 do 30 cm 3 sztuki ,reszta około 15 szt płotka od 10 do 20cm.Brały tez na białego ale mniejsze i czerwonego,większe brały na przegruntowany zestaw spławik 6g ,przypon 70 cm gr,0,12 mm,haczyk 12,4 g obciążenia na łączeniu przyponu z żyłką,2 g w połowie dł.przyponu.Próbowałem też łapać nad dnem,brań tyle samo ale za spławikiem trzeba było biec.Trafiłem tez jednego leszczyka,ukleje i 3 okonie 15-20 cm.Okoni bym natrzepał więcej ale po 90 minutach wziąłem spina,miałem jedno puknięcie na białe kopyto relax z niebieskim grzbietem dł 6 cm,niestety na spina nic.Na paprochy nie próbowałem bo ich nie wziąłem -przez roztargnienie..Łowiłem też na federka ,brania cały czas na czerwonego 1 okoń i płotki.Ciekawostka na śliwkę miałem 2 brania ale spartoliłem,chyba za późno zaciąłem,2 razy przynęta zniknęła.W międzyczasie podebrałem koledze z boku okonia ,na oko 35 cm,łowił na czerwonego 2 m od brzegu,łapał tylko okonie na , które się nastawił. Tak więc rybka jest, no mięsiarze też są niestety ,także kontrole by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 W tym tygodniu znowu lecę także pochwalę się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Byliśmy we 3 w czwartek od 12 do 16,wyniki mizerne.Łowiliśmy na spinning około 3 godz,kilka okonków max17-20 cm,na paprochy,twister 5 cm,5g główka i jeden na małego woblerka ,na spławik kilka sztuk płoci,okonków i rybka która miała pyszczek na dole,chyba certa lub jelec. Ciekawostka koledzy z boku złapali babkę czarną na spławik... Ogólnie słabo,okazów brak.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Cześć Marku to widzę że szału brak...Kiedy wpadasz w moje rejony skoczymy na zachodnią odre tam ładne garbusiki łowiłem:)na boczny troczek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Witaj . Jutro do ciebie dryndne,mam nadzieję że nie tyrasz jutro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Mięsa połów ciąg dalszy,od zaprzyjaźnionych wędkarzy wiem ,że dalej tak jak kilka tyg. temu,burasy noszą po 20 kg płoci na ino-ujściu ,tak jest dzień w dzień.Ja mam na to sposób tylko pójdę za to siedzieć... Koledzy zróbcie coś,nikogo to nie obchodzi,gdzie straż,policja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 To woda Sumowska wiec pewnie nikogo, w Świnoujściu w porcie szarpią tyle samo i więcej okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 A to nie nizinna Pzw?, tak więc Pzw Goleniów prawdopodobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Czy na prawdę nie ma żadnych skutecznych sposobów na kłusoli ? A może trzeba wystosować kilka ,,oficjalnych" pism-zawiadomień do odpowiednich instytucji, czyli policji, Państwowej i Społecznej Straży Rybackiej. Jednak na początek warto do tych instytucji spróbować dzwonić (ja tam zawsze mam przy sobie nr telefonów), a jak to nie skutkuje (brak reakcji) to należy złożyć ,,zawiadomienie o przestępstwie lub wykroczeniu". Taki obowiązek zawiadamiania o przestępstwie wynika z art. 304 § 1 kodeksu postępowania karnego. Z przepisu tego wynika, że każdy, kto dowiedział się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma obowiązek zawiadomienia o tym fakcie odpowiednie organy. W/g prawa są następujące formy zawiadamiania Istnieją różne sposoby zawiadamiania organów ścigania o przestępstwach i wykroczeniach z ustawy o rybactwie śródlądowym. Do najpowszechniejszych należą: zgłoszenie telefoniczne; zawiadomienie w formie pisemnej; zawiadomienie w formie ustnej, przyjęte i spisane przez policjanta w protokole. Podstawową formą – formą zainicjowania działań Policji – jest telefoniczne zgłoszenie podejrzenia popełnienia przestępstwa lub wykroczenia. W wielu wypadkach jest to działanie jak najbardziej racjonalne, szczególnie gdy na łowisku zastajemy kłusowników ściągających sieci, łowiących na kilka wędek etc., którzy za chwilę mogą po prostu uciec z miejsca przestępstwa/wykroczenia. Należy jednak pamiętać, że telefon na Policję to dopiero początek pewnej ścieżki działania. Jeśli zgłoszenie telefoniczne jest anonimowe, to najczęściej nie uruchamia automatycznie działań Policji, szczególnie gdy podobne zgłoszenia miały już miejsce, a informacje w nich zawarte się nie potwierdziły. Trzeba zatem pamiętać, aby w rozmowie telefonicznej przedstawić się, wskazać miejsce popełnienia przestępstwa/wykroczenia oraz opisać samo przestępstwo/wykroczenie. Okres oczekiwania na przyjazd funkcjonariuszy najlepiej jest wykorzystać na zebranie (oczywiście w granicach możliwości i zdrowego rozsądku!) dowodów dokumentujących popełnienie przestępstwa/wykroczenia. Ideałem jest pozostanie w miejscu/okolicach popełnienia przestępstwa/wykroczenia do czasu przyjazdu Policji. Możemy wtedy zgłosić się do funkcjonariuszy i wyrazić chęć złożenia zawiadomienia do protokołu oraz składania zeznań w charakterze świadka. Nie zawsze mamy czas lub możliwość oczekiwania na przyjazd Policji. Wtedy rozwiązaniem pozostaje złożenie pisemnego zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa/wykroczenia. Zawiadomienie takie, wraz np. z załącznikami w postaci zdjęć, możemy wysłać pocztą, faksem, mailem lub przynieść osobiście do właściwej jednostki Policji. Ważne jest, aby zawiadomienie w uzasadnieniu zawierało jak najwięcej istotnych informacji na temat samego czynu i, jeśli jest to możliwe, także sprawców. Ustalenie tożsamości sprawców na podstawie zdjęć ich samych, ich samochodów lub łodzi nie powinno nastręczać Policji trudności. Należy pamiętać o tym, że zawiadomienie musi spełniać wymogi pisma procesowego, wynikające z art. 119 kodeksu postępowania karnego, czyli zawierać w szczególności: oznaczenie organu, do którego jest kierowane (oznaczenie jednostki Policji, PSR itd. wraz z adresem); dane personalne oraz adres wnoszącego pismo; opis sprawy, której dotyczy zawiadomienie, wraz z uzasadnieniem; datę i podpis składającego zawiadomienie; załączniki (zdjęcia lub inne dowody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arielos24 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Panowie jeśli chodzi o inoujście to jest to woda PZW i jeśli zadzwonicie na numer SSR Goleniów zaręczam że reakcja bedzie natychmiastowa.Ponieważ większość członków SSR należy również do TPRIiG ,a oni bardzo nielubią ludzi łamiących jakiekolwiek prawa na rzece.Numer macie w kartach wędkarskich wystarczy tylko zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 no to troćka juz sie wytarła sylwek sie zbliża, więc szykować sie należy na otwarcie roku nad ine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam,byl ktos panowie na otwarcie sezonu trociowego Jak wyniki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 kris 74, zapraszam http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=17240&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi