Lord Konrad I Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 Szukam jakiegoś bata, cena gdzieś do 200zł. Może mógłby ktoś doradzić jakiś konkretny model. Najlepiej gdyby sam go użytkował i mógł napisać coś więcej. Oglądałem dziś Jaxona Crystalis Ace Pole, ale 180zł chcieli za 7m z niefabryczną, wymienioną szczytówką. Wrażenia niby pozytywne, jest dość sztywny ale boję się tej firmy Oglądałem jeszcze mikado silver sword, ale 6m waży 350g, a wiem, że istotna jest masa wędziska, poza jaxonami jeden z lżejszych : , miał ktoś może?
hexman Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 Jaxona Crystalis Ace Pole. Wrażenia niby pozytywne, jest dość sztywny ale boję się tej firmy Ja miałem ósemke dokładnie ten sam model. I po sezonie wiem, że ten bat jest bardzo mięsisty. Mój przy większych rybkach wyginał się do 4 elementu. Faktycznie ładnie amortyzował, ale kupiłem go używanego i miałem z nim kilka niemiłych wspomnień. Po pierwsze zamontowany amortyzator... po drugie musiał być "klupnięty" a węgiel jest czuły na tym punkcie... Dlatego wymieniłem szczytówkę na nową, bez amorka i teraz łowi na tego bata mój tato. Jest zadowolony, bo ma ogromny zapas mocy. Ale Jaxon jak Jaxon... Bat jest w miarę udany, jak reszta wędzisk(mam spinning, oraz feedera, i nie narzekam). Co do batów to mikado ma również ciekawą ofertę. Jeszcze jedno: nie zawsze waga odbija się dobrze na bacie... lepiej kupić odrobinę cięższego, a mocniejszego. Bo z czego uzyskuje się uszczuplenie masy? Z odchudzenia blanków, a więc kosztem wytrzymałości.
Lord Konrad I Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 lepiej kupić odrobinę cięższego, a mocniejszego rozumiem, dlatego proszę o porady tych, którzy się znają Nie mam nawet możliwości obejrzenia różnych modeli. Dodam tylko że bacik ma być użytkowany i na wodzie stojącej i na płynącej z wartkim miejscami nurtem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.