Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  Cytat
A gdzie te starorzecze chyba że to tajemnica?
  Cytat
jezeli sie nie myle to w Małyniu

tak

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 113
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość sebek
Napisano

wczoraj około 5 h z wędką starorzeczu...efekt około 10 baków 15-20cm 2 płotki 20-25cm i okonek 10cm.Przy gwałtownym ochłodzeniu zanik brań i sie zwinelismy.Ponadto bardzo widoczne tarło płotki.

Napisano

Czy przypadkiem to starorzecze w Malyniu nie jest "wlasnoscia" kola Klen z Pabianic ? Kiedys tak chyba bylo i mogli w nim wedkowac tylko wedkarze k.Klen, ale moglo sie pozmieniac. Osobiscie bylem tam chyba raz, albo dwa ze 2lata temu i bylo bez rewelacji - same mikro karaski.

• 1 month later...
Napisano

Maciek,

A możesz doradzić gdzie wyskoczyć ze spinningiem nad Ner i jakich przynęt używać? Sporo dobrego słyszałem o tej rzece i chciałbym sprawdzić co się w niej dzieje. P.S. Te jazie na co łowiłeś?

Będę wdzięczny za inf. Pozdrawiam

Napisano

Witam

Czy jest tu może ktoś kto orientuje się jak to w końcu jest z tym Małyniem? W tym roku byłem tam dwa razy ze znajomym. Na 4 wędki ani jednego brania... Jak czytam to co napisał Sebek to wierzyć mi się nie chce... Trzech innych wędkarzy siedziało przez dwa dni i noc i również zero brań. Da się tam w ogóle coś jeszcze złapać czy nie ma już tam ryb? :D A może trafiłem na tak kiepskie dni?

Napisano
  Cytat
Witam

Czy jest tu może ktoś kto orientuje się jak to w końcu jest z tym Małyniem? W tym roku byłem tam dwa razy ze znajomym. Na 4 wędki ani jednego brania... Jak czytam to co napisał Sebek to wierzyć mi się nie chce... Trzech innych wędkarzy siedziało przez dwa dni i noc i również zero brań. Da się tam w ogóle coś jeszcze złapać czy nie ma już tam ryb? :D A może trafiłem na tak kiepskie dni?

Ja łowiłem na wiosnę w piękną pogodę na tyczkę nastepnym razem pojechałem to juz było śednio płoc nie zerowała(tarła się) a brały baki...karp złowiony przypadkiem.

Tyczka to killer...kumple w dwóch siedzieli obok mnie i złapali tylko okonia i płotkę.

Podstawą na Małyniu to perfekcyjne wygruntowanie miejscówki...ja łowię zawsze od strony rzeki.

Napisano

sobotni popołudniowy wypad nad ner , ryby stały tuż pod powierzchnią, brania były bardzo chimeryczne , woda przejrzysta , stan średni , bez rewelacji

niedziela , to dla mnie totalna klapa , "0" kontaktu z rybą , stan wod jak w sobotę

pozdrawiam

Napisano

Wczoraj byłem nad Neram przy ujściu do Warty.Wody mało brania sporadyczne kilka krąpi,płoci,małe leszczyki i uklejek skolko godno.Ogólnie ludzi mało i rybek też niespecjalnie.

• 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Wczoraj po raz pierwszy pojechałem nad Ner w okolice Dąbia. Padło trochę płotek, wzdręgi ukleje. Próbowałem spinningu ale tego dnia szczupaki nie chciały współpracować. Zresztą nikt ze spotkanych tego dnia spinningistów nie miał kontaktu z rybą. Na pewno woda obiecująca, bo jak na tak małą rzekę dołki dochodzą do 4 metrów...

• 1 month later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Tak niskiego stanu wody w nerze nie pamiętaja najstarsi bywalcy. W porównywalnym okresie wody ubyło o około 1,5 metra. Po drugiej stronie rzeki jest jeszcze lód.Generalnie jest sucho , dojazd dobry. Ryb nie ma bo co to są 4 płocie?!

Napisano

drawa kiedy byłeś na Nerze? W jakich rejonach? Tydzień temu znajomy był w przyujściowym odcinku, poziom wody w normie i bez lodu.

Napisano

Zarządca zbiornika Jeziorsko planuje obniżyć poziom lustra wody w akwenie. To może mieć fatalne skutki dla mających turystyczne plany gmin Warta i Pęczniew. Linia brzegowa może odsunąć się nawet o 50 metrów !