Gość sebek Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 A gdzie te starorzecze chyba że to tajemnica? jezeli sie nie myle to w Małyniu tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 wczoraj około 5 h z wędką starorzeczu...efekt około 10 baków 15-20cm 2 płotki 20-25cm i okonek 10cm.Przy gwałtownym ochłodzeniu zanik brań i sie zwinelismy.Ponadto bardzo widoczne tarło płotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Czy przypadkiem to starorzecze w Malyniu nie jest "wlasnoscia" kola Klen z Pabianic ? Kiedys tak chyba bylo i mogli w nim wedkowac tylko wedkarze k.Klen, ale moglo sie pozmieniac. Osobiscie bylem tam chyba raz, albo dwa ze 2lata temu i bylo bez rewelacji - same mikro karaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 dzisiejszy wypad nad Ner , 6 jazi , od kiedy zaczeli przymykać tamę w Wartkowicach , brania jakby ręką odjoł, trzymajcie się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafel Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Maciek, A możesz doradzić gdzie wyskoczyć ze spinningiem nad Ner i jakich przynęt używać? Sporo dobrego słyszałem o tej rzece i chciałbym sprawdzić co się w niej dzieje. P.S. Te jazie na co łowiłeś? Będę wdzięczny za inf. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinp1984 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Witam Czy jest tu może ktoś kto orientuje się jak to w końcu jest z tym Małyniem? W tym roku byłem tam dwa razy ze znajomym. Na 4 wędki ani jednego brania... Jak czytam to co napisał Sebek to wierzyć mi się nie chce... Trzech innych wędkarzy siedziało przez dwa dni i noc i również zero brań. Da się tam w ogóle coś jeszcze złapać czy nie ma już tam ryb? A może trafiłem na tak kiepskie dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 WitamCzy jest tu może ktoś kto orientuje się jak to w końcu jest z tym Małyniem? W tym roku byłem tam dwa razy ze znajomym. Na 4 wędki ani jednego brania... Jak czytam to co napisał Sebek to wierzyć mi się nie chce... Trzech innych wędkarzy siedziało przez dwa dni i noc i również zero brań. Da się tam w ogóle coś jeszcze złapać czy nie ma już tam ryb? A może trafiłem na tak kiepskie dni? Ja łowiłem na wiosnę w piękną pogodę na tyczkę nastepnym razem pojechałem to juz było śednio płoc nie zerowała(tarła się) a brały baki...karp złowiony przypadkiem. Tyczka to killer...kumple w dwóch siedzieli obok mnie i złapali tylko okonia i płotkę. Podstawą na Małyniu to perfekcyjne wygruntowanie miejscówki...ja łowię zawsze od strony rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 sobotni popołudniowy wypad nad ner , ryby stały tuż pod powierzchnią, brania były bardzo chimeryczne , woda przejrzysta , stan średni , bez rewelacji niedziela , to dla mnie totalna klapa , "0" kontaktu z rybą , stan wod jak w sobotę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Wczoraj byłem nad Neram przy ujściu do Warty.Wody mało brania sporadyczne kilka krąpi,płoci,małe leszczyki i uklejek skolko godno.Ogólnie ludzi mało i rybek też niespecjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 wieści z dziś 5 jazi, 1 płoć , kilka uklei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 maciek w którym rejonie Neru wędkujesz? czyżby odcinek przyujściowy do Warty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2011 ja łowię od Poddębic w dół, a te akurat , złowiłem w Wartkowicach pod mostem , nie znam odcinka powyżej Poddębic , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 ner niesie ze sobą sporo wody więc jazie gdzieś znikneły, w niedzielę złapałem 4 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Jakieś wieści znad Neru? Po niedzieli rozważam wypad w okolice Wartkowic i zastanawiam sie czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 dzis kiepsko na Nerze 2 jelce , 1 jazik , 2 wzdręgi i kilkanaście uklei , wypad okolice Wartkowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Wczoraj po raz pierwszy pojechałem nad Ner w okolice Dąbia. Padło trochę płotek, wzdręgi ukleje. Próbowałem spinningu ale tego dnia szczupaki nie chciały współpracować. Zresztą nikt ze spotkanych tego dnia spinningistów nie miał kontaktu z rybą. Na pewno woda obiecująca, bo jak na tak małą rzekę dołki dochodzą do 4 metrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filus Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Był ktoś ostatnio nad Nerem w okolicy ujścia do Warty ? U mnie ostatnie dwa wyjazdy bez kontaktu z drapieżnikiem na spina :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowand Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 31 października, jeden okonek 15 cm na dwie osoby podobno dwa dni wcześniej tubylcy bili ryby prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Witam. Kto wie jaki stan wody w ujściu Neru, jak z dojazdem do rzeki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Woda niska gdzie nie gdzie lód można spotkać. Z dojazdem średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Tak niskiego stanu wody w nerze nie pamiętaja najstarsi bywalcy. W porównywalnym okresie wody ubyło o około 1,5 metra. Po drugiej stronie rzeki jest jeszcze lód.Generalnie jest sucho , dojazd dobry. Ryb nie ma bo co to są 4 płocie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 drawa kiedy byłeś na Nerze? W jakich rejonach? Tydzień temu znajomy był w przyujściowym odcinku, poziom wody w normie i bez lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Taka sama sytuacja jak na warcie. na warcie też metr wody brakuje na tamie na jeziorsku reguluja jak im sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Zarządca zbiornika Jeziorsko planuje obniżyć poziom lustra wody w akwenie. To może mieć fatalne skutki dla mających turystyczne plany gmin Warta i Pęczniew. Linia brzegowa może odsunąć się nawet o 50 metrów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Jeszcze troche i po rybach będzie. Jak obniżą wodę to w okresie tarła ikra wyginie w tej suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi