Skocz do zawartości
Dragon

Gdzie z plaży w zatoce gdańskiej, puckiej??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Zastanawiam się czy ktoś próbował łowić w takich miejscowościach jak Rewa, Rzucewo i okolice. Czy jest sens próbować?? Jeśli tak to na jaką rybę można liczyć??

Druga sprawa taka czy o tej porze roku z plaży coś złowię (w zatoce lub na otwartym morzu)?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

papke3, niestety Pomorze środkowe jest słabo reprezentowane na naszym forum też chętnie dowiedziałbym się czegoś o naszym rodzimym wędkarstwie plażowym, czy też o Zatoce Gdańskiej, Zalewie Wiślanym...

Zabawa z flądrą w portach jest nudna, szczególnie że biorą głownie te wielkości zegarka, ale nie ściennego:)

Napisano

Słyszałem ostatnio o połowie troci w waszych okolicach - Rozewie, Orzechowo, Dębina łowisko przy klifie Orłowskim. Nie wiem dokładnie gdzie to jest ale na pewno bliżej tam od ws niż ode mnie :wink:

Od kilku lat są wpuszczane spore ilości pstrągów tęczowych do Zatoki Puckiej i rozchodzą się po Zatoce Gdańskiej

• 1 year later...
Napisano

Pozdrawiam Wilków Morskich.Wybieram się na wakacje do znajomych w Gdańsku.Czy mam jakieś szanse połowić na plaży w okolicy gdańskiej dzielnicy Stogi? Proszę o wszelkie informacje ( łowiłem już z kutra ale plaża to dla mnie magia :shock::shock::shock: )

Napisano

gerrit jesli bedziesz w polowie maja to zapraszam do siebie na lodke. Organizuje wyprawy wedkarskie na belone.Miejsce polowu zatoka pucka.

Napisano

dzięki cygi73 za zaproszenie- wędkarstwa morskiego dopiero się uczę, zacząłem od kutrów w Łebie(całkiem nieżle mi idze...),w tym roku chciałbym spróbować surfcastingu ,ale twoje zaproszenie jest intrygujące więc porozmawiwam z kumplami przekupię jakoś swoją rozklapiochę i kto wie może spróbujemy bellonkę w maju :lol::lol::lol:

• 8 years later...
Napisano

Witam. Pod koniec lipca jadę do Władysławowa z rodzinką na urlop.
Wędki oczywiście zabieram :-)
Wytypowałem dwie miejscówki do wędkowania.
Pierwsza to port. Trochę poczytałem, trochę filmików obejrzałem i spróbuję flądrę złowić.
Druga miejscówka to Zatoka Pucka w Pucku, parking przy trasie na Władysławowo tzw. "Kaczy Winkiel". W tym temacie też w necie trochę poszperałem i wyczytałem że w nocy można tam ładnych karasi połowić, karpia, węgorza... Wyobraźnia już mi pracuje :-)

Ale z drugiej strony znalazłem artykuły, które sugerują,że Zatoka Pucka to pustynia pod względem wędkarskim i że solanka zdziesiątkowała tam pogłowie ryb...

http://magazynkaszuby.pl/2018/01/zatoka-pucka-dlaczego-wymieraja-ryby/

Ktoś się może podzielić wiedzą na temat tej miejscówki (Kaczy Winkiel)? Czasu na wędkowanie będę miał niewiele ( wiadomo rodzina), więc wszelkie wskazówki ułatwiły by mi podejście do tematu. Z góry dziękuję za informacje i porady :-) 

Napisano

Port wiadomo. Zabierz feedery. W tym roku miałem delikatne brania fląder. Zestawy z blyskotkami i krewetka na haki. 

W drugiej miejscówce nie lowiłem, ale widziałem wędkarzy. Wygląda jak jezioro. Płaski brzeg, trzciny. Feedery i klasyczne gruntówki powinny być ok. 

Napisano

Kaczy Winkiel możesz sobie darować .

O porcie pisał tomek ja dodam kilka sprawdzonych miejsc

- Plaża wschodnia za elektrociepłownią wejście nr 2

- Plaża zachodnia od strony falochronu na wprost wejścia

- Zatoka przy Rozewiu wejście nr 16

- Ostrowo , Karwia i Karwieńskie Błota

To tak na szybko

Napisano

tomek1

Feedery już spakowane. Zestawy z błyskotkami  zamówione na allegro, lada dzień dotrą :-) Co u Ciebie? Nadal w okolicach Darłówka wypoczywasz z rodzinką?

piotr chorzów

Czemu "Kaczy Winkiel" odradzasz? Pozostałe miejscówki wytypowane przez Ciebie nie wchodzą w grę - nie dysponuję sprzętem surfcastingowym. Ale dzięki za wskazówki ;-)

Napisano

Kaczy Winkler odradzam bo nawet miejscowi przestają tam łowic , chodzi o zasolenie spowodowane solanka z odwiertów.  Z tym sprzętem do surfa nieprzesadzaj jak zaczynałem 12 lat temu wystarczyły zwykłe teleskopy 3,6m a jeszcze lepsze były pickery . Oczywiście wybieralem się na plażę wyłącznie przy małej fali takiej do 50cm. Spokojnie polowisz zwykłym sprzętem .

Napisano

Robcio równiez pod koniec lipca wyląduję z rodzinka i sprzetem wedkarskim we Władku. Moze na siebie wpadniemy :) i wymienimy obserwacjami. Dla mnie to bedzie pierwsze morze z kijami.  

Napisano
W dniu 6.07.2018 o 12:50, FullWengjel napisał:

Robcio równiez pod koniec lipca wyląduję z rodzinka i sprzetem wedkarskim we Władku. Moze na siebie wpadniemy :) i wymienimy obserwacjami. Dla mnie to bedzie pierwsze morze z kijami.  

Nie ma sprawy. Zajrzyj na priv.