maniek Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 Ja zrozumiałem, że został skrócony okres ochronny a maniek domaga się aby to było zmienione na korzyść suma a nie wedkarzy.Nie ,nie Jarosławie akurat odwrotnie.Tak jak pisze Lesio.
Jarosław Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 To tym bardziej powinno się zmienić takich decydentów w najbliższych wyborach. Przecież na dobrą sprawę oni szkodzą nawet tym wędkarzom którym ułatwiają łowienie w ten sposób.
roman gawlas Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 Jakieś dwa może trzy lata temu na walne ZG PZW napisaliśmy postulat o zmianę okresu ochronnego suma na całej Odrze, wyrównując go do odcinka od Warty do ujścia, po niespełna dwóch miesiącach otrzymaliśmy odpowiedź ZG że zmianę takową mogą wprowadzać jedynie wojewodowie na swoich odcinkach rzeki, pisma do naszego wojewody zostały zbyte pokrętnymi odpowiedziami o braku porozumienia się z pozostałymi wojewodami na odcinku Odry w górę i dół, dodam że postulaty te były oparte na badaniach ichtiologicznych specjalistów z ZO i instytutu zoologi UW.Tak że argumentacja mocna ale brak zainteresowania i przede wszystkim wiedzy na temat potrzeby uregulowania rybostanu na Odrze przez wcześniejsze błędne zarybiania sumem i boleniem które spustoszyły cały ekosystem Odry od Koźla po Szczecin.
abu Napisano 30 Listopada 2008 Napisano 30 Listopada 2008 W prasie podali... http://www.rp.pl/artykul/2,226643_Spis_zlowionych_ryb_.html
tomik Napisano 9 Grudnia 2008 Napisano 9 Grudnia 2008 Dziś w Trójce w audycji "Za, a nawet przeciw" Kuby Strzyczkowskiego: http://www.polskieradio.pl/trojka/zaprzeciw/?d=20081209 było o tym projekcie zmian. Wypowiadał się między innymi gość, który to przygotowywał, ktoś z PZW jakiś poseł, który wyśmiał rejestry oraz wędkarze... ciekawie było Trójka to nagrywa i myślę, że za parę dni będzie można sobie pobrać i odsłuchać: http://www.polskieradio.pl/podcasting/show/?nr=11&name=trojka
Jarosław Napisano 9 Grudnia 2008 Napisano 9 Grudnia 2008 Rejestry przed dziesięciu laty były wprowadzone uchwałą przez niektóre okręgi, spodobało się to w ZG aby zamotać przy okazji z odłowami rybaków a teraz spodobało się to nieudacznikom z sejmu. Pracuję przy tym i wiem, że nic to nie daje w wręcz zaciemnia sprawę z różnych względów, ale trzeba coś motać jak się bierze pieniądze i udaje, że pracuje dla społeczeństwa Przy okazji przepchnie się sprawę, że kłusownictwo to wykroczenie a nie przestępstwo, widać komuś chodzi o kłusowników-wyborców Uważam rejestry za pomysł idiotyczny nic nie wnoszący a utrudniający wędkowanie. Wg nowej ustawy trzeba z filharmoni wypożyczyć stojak na nuty aby go mieć przy sobie a na nim przypięty rejestr. Kiedyś musiałem z teatru wypożyczać frak na egzamin z matematyki teraz tacy sami ludzie nami rządzą.
maryaChi Napisano 10 Grudnia 2008 Napisano 10 Grudnia 2008 Relaks nad woda zapowiada sie pieknie. Nie moge uwierzyc, ze przepisy dla wedkarzy robia ludzie, ktorzy chyba nigdy nie wedkowali, bo zapisywanie kazdej ryby zaraz po zlowieniu bedzie absurdalne. Mam przed oczami sytuacje w ktorej przestaje zarzucac wedke, badz zwijam sie zlowiska "bo za dobrze i za czesto biora" i musze co chwila siegac po rejestr i go uzupelniac.
abu Napisano 10 Grudnia 2008 Napisano 10 Grudnia 2008 Gwóźdź panowie! Gwóźdź. To jest rozwiązanie! Trzeba zainwestować w dyktafon, nagrać opis każdej ryby a po powrocie do domu uzupełnić rejestr.
kocur Napisano 10 Grudnia 2008 Napisano 10 Grudnia 2008 Gwóźdź panowie! Gwóźdź. He he he a może od razu pchać na maila do kontrolujących Trzeba zacząć poszukiwania atestowanych miar i wag zaakceptowanych przez ZG PZW bo inaczej będziemy kłamać w rejestrach Ma ktoś wujka w ZG PZW co zna "Heńka" co wytwarza takie miary i wagi może po znajomości taniej będzie od "producenta"
_barti_ Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Wiadomo od kiedy to wchodzi w życie? I czy wogóle wchodzi?
keri Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Wiadomo od kiedy to wchodzi w życie? I czy wogóle wchodzi? Jak sama nazwa wskazuje jest to projekt przedstawiony pod obrady ZO.Z tego co mi wiadomo większość okręgów w kraju złożyło zapytania i uwagi do ministerstwa w sprawie wielu dziwnych zapisów w projekcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.