Andrzej 18 Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Cześć wszystkim czy tak jak w temacie zna ktoś tą markę. Zamierzam kupić sobie kijka pod okonika do 8 gram i byłem wczoraj w sklepie. Sprzedawca polecił mi kijka firmy OSKO. Jest to wklejaneczka z włókna IM 10. Przyznam że kijek jest świetnie wykonany, dobrze mi leżał w dłoni. Porównując go z innymi jest naprawdę rewelacyjny. Chciałbym zapytać czy ktoś może z was miał lub ma takiego kijka i czy mógłby się podzielić informacjami na jego temat
Homegeon Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Cześć wszystkim czy tak jak w temacie zna ktoś tą markę. Zamierzam wklejaneczka z włókna IM 10 jakich to bajek jeszcze nie napiszą
Andrzej 18 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 a zapytam widziałeś w ogóle taki kijek czy tylko tak sobie piszesz bo ja go oglądałem w sklepie i jak byś go zobaczył to niejeden firmowy przy nim siada
Homegeon Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 nie widziałem i raczej prędko nie zobaczę bo u mnie nie ma kiji tej firmy, jeżeli szukasz opinii o wędkach tej firmy to zapraszam KLIK oraz http://www.shrap-drakers.pl/?go=art/osko/osko EDIT: coś znowu szwankuje selektywne cytowanie
Andrzej 18 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 Homegeon, to ty poczytaj tutaj http://www.shrap-drakers.pl/?go=art/osko/osko
Andrzej 18 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 a i przeczytaj komentarze puzia autora który posiada kijka z tej firmy tylko federka
Homegeon Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Dla wielu producentów i dostawców sprzętu wędkarskiego pojęcie etyki zawodowej stało się czymś całkowicie obcym, a w pogoni za zyskiem nie cofną się przed żadnym kłamstwem. Gdy tylko uznają, że może to im przynieść wymierne zyski, nie zawahają się dostarczyć na rynek wędzisk z nieistniejących włókien IM-10, 11 czy 12 albo wyposażyć swoje kołowrotki w 10 lub 15 najwyższej klasy „plastikowych" łożysk i przekładnie sprawiające wrażenie, że wykonano je z plasteliny. Niestety wielu wędkarzy daje się nadal bezkarnie oszukiwać, zapominając że jakość towaru jest nierozerwalnie związana z jego ceną i nazbyt niska cena zawsze powinna budzić nieufność nabywcy nie powiedziałem że te wędki są złe ale jak napisałeś o "włóknach IM 10" to aż mnie korciło żeby odpisać. Nie bierz tego do siebie bo nie miałem na celu Ciebie obrażać ani nic w tym rodzaju.
Andrzej 18 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 Pozwoę sobie przytoczyć z innego forum wypowiedź "puzia" spinning Osko "Noble" długośc 2,44m ćw 10-45g, wędka uzbrojona w 9 przelotek typu fuji, uchwyt kołowrotka równierz fuji. Dolnik w korku krótki zakończony metalowym pierścieniem z logiem Osko. Kij posiada akcje "B" czyli by winikało z tego że firma mało znana ale sprzęt może być całkiem dobry i za rozsądne pieniądze
Andrzej 18 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 Nie biorę ale jak przeczytałeś tamten artykuł to napisała go osoba która miała kontakt bezpośrednio z przedstawicielem tej firmy a asortyment to mają nawet spory i możliwe że faktycznie te wędki są wykonywane z Im 10 i IM 9 dlatego założyłem tego posta żeby coś więcej się dowiedzieć o tej firmie i jej wyrobach bo kij naprawdę przedniej jakości oczywiście mówię tu o odczuciach wizualnych bo jak faktycznie by się on nad wodą sprawował to tego już nie wiem
maniek Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 jakich to bajek jeszcze nie napisząA jak wychwalają w necie ktoś palnie reklamę a reszt a się podjara ,szczerze to kije nawet nie leżały kolo IM9 .Andrzej 18, wędka uzbrojona w 9 przelotek typu fuji, uchwyt kołowrotka równierz fuji.Typu Fuji to znaczy podobne a nie to samo a w tym konkretnym przypadku nawet nie jest to podobne bo to zwykła chińska podróba,ale martwi mnie co innego że ktoś sobie zaczyna znowu robić reklamę na forum
marewel Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Ja widzielam u siebie osko federa,moze i wygladal niezle ale przypuszczam ze to drewno,za to woblery robia pierwsza klasa. Zainwestuj lepiej w dragona.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.