gruby271 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam ma ktoś z was kongera tango 2,70 lub 3,00m cw 1-10g? szukam opinii na jego temat . bo przymierzam się do kupna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hycu Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Witam wszystkich użytkowników na tym forum. A teraz przejdę do rzeczy .Chciałbym zakupić jakiś fajny kijaszek do łowienia kleni jazi okoni no i żeby miał zapas mocy do połowu szczupaczka i bolenia. Na razie zastanawiam się nad tymi modelami: *Konger World Champion Impuls 5-18g, 2,70m *Konger World Champion Turbo 7-21g,2,70m *Konger World Champion Iri Juggler 5-20g,2,75m Która z nich była by lepsza? dodam również że mi najbardziej odpowiadałby trzeci kijaszek. A co wy o nich sądzicie ? czekam na opinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volfi Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 zakupilem niedawno world champion iri skipper to ta sama seria co juggler i ta sama akcja tylko wiekszy cw,na sucho wedka pieknie wykonana akcja podobna do wklejanki ale nie calkiem bo to kij z pelnej rury i o to mi chodzilo ,mysle ze bedzie sie dobrze zachwowywac zarowno w opadzie sandaczowym z gumami i lzejszymy kogutami,i czasami na pstraga z woblerkami i blaszkami,mysle ze ten juggler spelni twoje oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 hycu, posiadam od jakiegoś czasu Kongera WC Turbo 2,70 7-21g. Kijka używam jako uniwersalnego, ale z nastawieniem na pstrągi. Łowiłem nim także szczupaki i okonie. Blank pracuje bardzo przyjemnie, podczas holu szczupaków 60+ świetnie amortyzuje i daje poczucie pewności. Łowiłem nim także okonki na bocznego troka i czułem na dolniku każde, dosłownie najdrobniejsze puknięcie. Blank bardzo dobrze przenosi wszelakie skubnięcia. Wykonanie kijka na dobrym poziomie, jedynym mankamentem, który zauważyłem po ponad roku użytkowania to jakość korka. W górnej części zrobił mi się mały ubytek (ale może jest spowodowany kapnięciem kleju "super glue" na korek). Kij niejednokrotnie dostawał mocny wycisk czy to przedzierając się bagnami, chaszczami pstrągowych rzeczek czy nad brzegiem Bugu gdy w silnym nurcie prowadził około15gr główki. Polecam z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_elite Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Witajcie żeby nie zaśmiecać forum zbędnymi tematmi napiszę tutaj ... a więc kupiłem sobie kijek Konger Carbomaxx Master Spin L 270 / 25 i miał ktoś już taki kijek w "łapach"? jakie rezultaty z zacinania holowania uderzania ryb itp? łamie się , problemy z przelotkami lub coś w tym stylu? kijek dość tani ale aktualnie brak funduszy :- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 posiadam carbomaxa team spinn do 20 g... jak dla mnie kij porażka! Wiele ryb mi z niego spadło i mizernie pokazuje brania. Wątpie by te 2 kije się jakoś mocno różniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Czy jest tu zyczliwy uzytkownik, ktory posiada kij Konger World Champion IRI Juggler 305 cm cw 5-20g i zechcialby wypowiedziec sie na temat pracy tego kija w roznych warunkach tj. rodzaj/ciezar przynety, odczuwanie brania w dolniku, ugiecie (najlepiej zamiescil zdjecie ugiecia). Posiadam powyzsze dane na temat tego kija o dlugosci 275 - jest OK. Wole jednak dluzsza wersje 305 pytanie tylko czy pracuje tak samo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Jacku jedyna różnica pomiędzy tymi dwoma wędziskami to te 30 cm i nic po za tym. jeżeli model 275 jest Twoim zdaniem OK to i z ego dłuższego wędziska będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Koledzy mam pytanie. Używa ktoś może kijka world champion Salmon? Zastanawiam się nad zakupem i chciałbym zapoznać się z opinią posiadaczy. Jaką akcję ma ta wędka i jak ugina się na dużych rybach? Czy są jakieś różnice w pracy kijów w wersji 2.85 i 3.05? (oprócz tych oczywistych jak długość i ciężar wyrzutowy). Dodam, że jestem posiadaczem WC Turbo 305 i sprawuje się bardzo dobrze. Złowił już sporo większych rybek i dał dużo frajdy w holu. Ugięcie dla mnie idealne - przechodzące w parabolę- co uratowało mnie przy holowaniu suma na żyłkę 0.18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi