papke3 Napisano 26 Grudnia 2008 Napisano 26 Grudnia 2008 Witam Czy ktoś łowił dorsza z plaży na cyplu helskim. Chodzi mi o łowienie w głębi gdańskiej (ponoć 60m głębokości w zasięgu rzutu?). Czy o tej porze roku jest sens? Jakie ryby o tej porze roku można złowić z plaży na helu???
warszawa_24 Napisano 26 Grudnia 2008 Napisano 26 Grudnia 2008 A jaką metodą chcesz łowic? Osobiscie tam nie byłem.
greenlife Napisano 26 Grudnia 2008 Napisano 26 Grudnia 2008 W zasięgu rzutu jest 30-40m głębokości. W zimie dorsze i turboty podchodzą bliżej brzegu. Dorsze w większości ok. 1kg , turboty 1kg+ trafiają się niby takie 5-7kg .
papke3 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Napisano 26 Grudnia 2008 Chce łowić na filety ze śledzia lub krewetki? Co innego polecacie??
warszawa_24 Napisano 26 Grudnia 2008 Napisano 26 Grudnia 2008 Jak na dorsza to sledziki polecam. Jeżeli chcesz spróbować sił z innymi rybami tam występującymi (warto poznać mowe gatunki) to czerwone robaczki.
papke3 Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Napisano 27 Grudnia 2008 Byłem dzisiaj na Helu. Nigdzie nie mogłem kupić śledzia więc kupiłem paski z mątwy. Łowiłem też na robaki czerwone. Niestety nic nie złowione ani z plaży ani spinningiem w porcie.
tomek1 Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 Byłem dzisiaj na Helu Dziękuję Ci za to zdjęcie Nigdzie nie mogłem kupić śledzia więc kupiłem paski z mątwy Na turbota dobre też są filety z okonia. Niestety nic nie złowione ani z plaży ani spinningiem w porcie. Czy to po prawej we wodzie to pale? Jeżeli tak, to próbuj obok nich.
piotr chorzów Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Panie i Panowie Jakie doniesienia z PLAŻOWEGO FRONTU SURF Interesuje mnie rejon Hel-u. Gdzie można stanąć , aby w zasięgu rzutu mieć głębokie miejsca Może jakaś mapka z zaznaczonym miejscem i parkingiem bo na Helu jest CYRK z parkowaniem pojazdów.
Migdał Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Zafascynowany klimatem morza w końcu widzę coś dla siebie surfcasting. Planuje wyjazd na początku lipca w okolice helu, czy ktoś może mi polecić jakąś miejscówkę dobrą dla człowieka który pierwszy raz będzie miał styczność z tym sposobem łowienia?
robcio Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Spędziłem cztery dni w Helu. Pogoda na ryby delikatnie mówiąc średnia- deszcz, spadajace ciśnienie. Na dorsza nie wypłynąłem, szczęścia próbowałem z opasek brzegowych, w porcie i z plaży. Jedynym pozytywem jest fakt, że oczyściłem Bałtyk z kilkudziesięciu babek. Nic innego nie skusiło sie na przynęty. U wejściu do portu śledzie też nie współpracowały. Obiecująca miejscówka jest na krańcach zachodniego falochronu- mysle, że 20-30 metrów głębokości w zasięgu rzutem feederem. Spróbować trzeba innym razem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.