Gość Anonymous Napisano 31 Grudnia 2005 Share Napisano 31 Grudnia 2005 Drodzy koledzy Czy znane wam są może jakieś miejsca (łowiska naturalne), gdzie można złapać jakąś rybkę, niezbyt daleko od Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jans Napisano 1 Stycznia 2006 Share Napisano 1 Stycznia 2006 Przepływa przez Warszawę jakaś rzeka na w ale zapomniałem nazwy.POZD Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 1 Stycznia 2006 Share Napisano 1 Stycznia 2006 W którym miejscu najlepiej się w niej łowi W której części Warszawy się znajduje:?: Posiadam własny środek transportu więc mogę również wybrać się na rybki gdzieś dalej, w okolice Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 1 Stycznia 2006 Share Napisano 1 Stycznia 2006 ale zapomniałem nazwy Wołga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jans Napisano 1 Stycznia 2006 Share Napisano 1 Stycznia 2006 Shogun nie mieszaj Gościowi bo ma środek transportu i wytnie na wschód.POZD. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu_plock Napisano 3 Stycznia 2006 Share Napisano 3 Stycznia 2006 Slyszalem ze w Małej Wsi są 3 stawy ciągnące się do 500 m . Są duże ryby gospodarzem jest PZW roczna opłata wynosi od 50-70 zł . Chce to w tym roku sprawdzić . Pozdro nrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 I jak byłes? Jakieś wrażenia? Niestety nie ma zadnych info w necie na temat tych stawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 glinianki w Zielonce Bug w Wyszkowie (50 km.) Forty na Woli jeziorko Czerniakowskie jeziorko Kamionkowskie (bardzo rybna w duże sztuki i baaaaaardzo trudna ) cała rzeka - tez nazwy nie pamietam Zalew Zegrzyński Kanałek Żerański i trochę łowisk specjalnych więcej grzechów nie pamiętam, ale w tych miejscach warto się zasadzić i kijka zamoczyć - z tym że umiejętności też potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK-AW Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Znam kilka łowisk na wschód od Warszawy i w sumie sa dwa problemy: jest ich niewiele i jest na nich b. dużo wędkarzy ( a teraz dodatkowo plażowiczów i osób kąpiących się...). Moge polecić: 1. Wisła (najbardziej odpowiada mi część przed Warszawą - czystsza woda np. okolice mostu drogowego w Górze Kalwarii) 2. Jezioro Rokola w Otwocku Wielkim (piękne ryby ale b. trudne łowisko ze względu na duza presję wędkarską i niewielką ilość stanowisk) 3. Jezioro Łacha Nowowiejska w Józefowie (troche zaniedbane łowisko, ale od tego roku zostalo wydzierżawione od właścicieli przez pzw i powinno sie tam zacząć coś dziać.. Tymniemniej jest tam jeszcze sporo ryby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxon Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Łowiska w najbliższej okolicy Warszawy to przede wszystkim Wisła i jej starorzecza, zarówno te połączone z rzeką jak i na stałe odcięte od niej. Czy ktoś łowił w jeziorku dziekanowskim lub kełpińskim? Jestem ciekaw waszych opinii o tych wodach. Rozpoczyna się nowy sezon, a tym samym zaczołem rozglądać się za nowymi łowiskami . Może ktoś mi pomoże obrać odpowiedni kurs. w okolicach Łomnej podobno jest jeszcze jedno jeziorko ale niewiem nawet czy tam wolno wędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benten Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Witam wszystkich haczykerów. Chcialbym poruszyć temat łowisk blisko Warszawy ale od strony Pruszkowa. Chciałbym się dowiedzieć gdzie łowicie(glinki, żwirownie, rzeczki) Czy łowił ktoś na rzece Pisi(w jakim rejonie) i jak z rybkami w tej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Ja łowie na gliniankach przy ulicy połczyńskiej Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej C. Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Czy w jeziorku Kamionkowskim i jeziorze Łacha w Józefowie można łowić po prostu "na kartę", czy też potrzebne są jakieś dodatkowe zezwolenia i opłaty? Kto wie? Gdzie to można sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Wystarczy karta. A sprawdzić można w PZW na ul. Twardej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej C. Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Sprostowanie do stawów w Małej Wsi. Niestety PZW z tym nie ma nic wspólnego. Należą do miejscowego koła przy dawnej cukrowni i obcym zbyt chetnie nie udostępniają. A z ta dużą rybą to niezbyt. Oczywiście trafi się ale nie ma co wyolbrzymiać. Rok temu na zawodach Tygodnika płockiego największa rybka to leszcz ok 1 kg a reszta płotki takie po 10-15 cm i to na 80 zawodników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Jest jeszcze kilka łowisk w postaci starożeczy tej rzeki co to płynie przez warszawke a nikt nie pamięta nazwy. Położone są na północ w gminie Łomianki. Chodzi mi tu o jeziorka Kiełpińskie, Dziekanowskie i jeziorko w Pieńkowie. Wiem że j. Dziekanowskie to jezioro tzw chłopskie, należące do wszystkich co mają tam kawałek ziemi, a jak coś należy do wszystkich to znaczy że jest niczyje i można tam spokojnie pomoczyć kija bez żadnych zezwoleń. Niestety woda jest najbrudniejsza z tych trzech. j.Kiełpińskie to rezerwat ale podlega PZW i można łowić. Co do Pieńkowa to niewiem kto tym zarządza ale jest naj mniej rybne z podanych tu jezior. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Na Dziekanowskim też za wiele ryb nie ma Sprawdzone, i miejscowi wedkarze wypytani. Na Kiełpińskim nie łowiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 A, i jeszcze dwa jeziorka w Kazuniu, Górne i Dolne, mają dzierżawce. Na tym większym morzna łowić bez pozwoleń ale jest mniej rybne niż mniejsze które zarybiają i karzą płacić za wędkowanie. Obydwa mało dostępne z brzegu, najlepsza łódka którą można wypożyczyć na miejscu. Jak ktoś chętny to dzierżawcy trzeba szukać w starym PGeRze za kościołem. ps. Na Kiełpinie coś w zeszłym tygodniu zerwało mi żyłke 0,22. Łowiłem na żywca i tuż po zacięciu jak nie strzeliła... ( zapomniałem wyregulować hamulec ). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benten Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Przepływa przez Warszawę jakaś rzeka na w ale zapomniałem nazwy.POZD Jans A ty gdzie łowisz, bo ja też jestem z okolic Pruszkowa, ale oprócz tej rzeki, której nazwy również nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w6i6e6 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 witam wszystkich . mam parę pytań odnośnie łowienia w warszawie , przedewszystkim gdzie warto wybrać się na ryby ?? które miejscówki na wiśle są warte odwiedzenia . . . co sądzicie o jeziorku czerniakowskim ? ktoś łowił tam ostatnio ?? no i pytanie najważniejsze jak kupić zezwolenie na wędkowanie na wisłe i na jaziorko czerniakowskie . . . połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w6i6e6 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 no i jeszcze jedno nie jestem członkiem pzw chociaż łowie już kilkanaście lat , do tej pory były to głównie mazury (jeziora dreństwo, rajgrodzkie , białe, necko , sajno ) więc pytanie odnosi się do tego jak w zezwolenia na wędkowanie zaopatruje się osoba z poza pzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wypas01 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 najlepiej i najprościej będzie wyrobić kartę wędkarska, a w okolicy warszawy to polecam glinianki w zielonce. Nie zrzeszeni płaca znaczniej więcej... ale zrobisz jak uważasz. Na ul.twardej 42 w Warszawie dowiesz się więcej bo tam siedziba PZW i możesz wykupić licencje. Ta ulica znajduje się w pobliżu ronda ONZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Jesli chodzi o jeziorko czerniakowskie to sa tam Ładne sazany . Prezes tutejszego kolka wyjal karpia 12 kg sazana i kilka po 6-8kg. Chodz bez necenia nic tam sie nie zlowi chyba ze kilka malych wzdreg. Jest tez tam troche szczupakow i okoni . I ponoc tam plywa sum 30 kg O.o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi