killer1994 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Witam jakie są wasze opinie na temat tych wędzisk ma ktoś z forumowiczów tą wędeczke. Mój kolega posiada model Easy Rider i ją sobie bardzo chawli że wszystko bardzo dobrze czuć jakie są wasze opinie na temat tych wędzisk http://www.firmadragon.pl/strony/oferta/we...ziska-hm80.html Tu jest dokładniejszy opis każdego wędziska z serii HM80 wędki piękne ale niestety drogie ceny ok 1000-1300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Jeszcze nie miałem okazji pomacać żadnego z tych kijków, ale z tego co wyczytałem z katalogu Dragon na 2009 bardzo obiecujący wydaje się kijek Dragon HM80 SteelHead Chaser. Fajny kijek trociowy ale myślę że na sandałka też się nada z racji że podobno jest niebywale czuły jak i jest dosyć szybki. No i ta długość, 3.20 więc nawet z brzegu można by ładnie połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Nigdy w życiu nie zapłaciłbym takiej kasy za kij z seryjnej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 poczekamy sezon może 2 i kupimy je dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Deuuu, ta seria to nie nowość na 2009, są dostępne już dosyć długo a ceny nie spadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer1994 Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Kije bardzo drogie lecz myślę że warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 lecz myślę że warte swojej ceny. a dlaczego tak myślisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Ja chyba kupie dla Ojca Steelhead Chasera, albo Bornholm Hikera. Chyba że w jakiejś pracowni mi złożą coś co będzie "strzelało" woblerami i wahadłówkami 20-30g na ponad 100m. Podobno te 2 kije są warte swojej ceny, o reszcie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Chyba że w jakiejś pracowni mi złożą coś co będzie "strzelało" woblerami i wahadłówkami 20-30g na ponad 100m. Właśnie to jest kuszące ale ciekawe jak w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer1994 Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Sądze tak bo miałem te kije w rączce miałem nawet okazje połowic dokładnie modelem Easy Rider 2,60m 7-25g i kij naprawdę pięknie się sprawuje doskonale czuć przynęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość keri. Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Podziwiam ludzi wydających tyle kasy na kij taki jakich jest tysiące. Co prawda tylko raz w życiu miałem przyjemność wędkować HM80 i wiem że kije z pracowni są o niebo lepsze - czytaj lepiej dobrane do potrzeb wędkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 wiem że kije z pracowni są o niebo lepsze - czytaj lepiej dobrane do potrzeb wędkarza. i dlatego właśnie nie kupiłbym za taką cenę seryjnego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Sądze tak bo miałem te kije w rączce miałem nawet okazje połowic dokładnie modelem Easy Rider 2,60m 7-25g i kij naprawdę pięknie się sprawuje doskonale czuć przynęte Jeśli mogę wiedzieć w jakich warunkach łowiłeś (jezioro, rzeka, jaki uciąg) oraz jakimi przynętami się bawiłeś. Tutaj taki Offtop trochę z mojej strony. Artech czy może wiesz gdzie w naszym pięknym mieście znajduje się jakaś osoba która jest "złota rączką" jeśli chodzi o budowę kijów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer1994 Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 dokładnie w zalewie sulejowskim na gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orwon Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Tutaj taki Offtop trochę z mojej strony. Artech czy może wiesz gdzie w naszym pięknym mieście znajduje się jakaś osoba która jest "złota rączką" jeśli chodzi o budowę kijów? http://xrods.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psulek Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Również polecam Daniela z x-rods. Robią naprawdę bardzo fajny sprzęt, jak dla mnie wart każdych pieniędzy. Ja składam sobie sam, ale widziałem kilka wędek spod ich ręki i są naprawdę piękne. Przede wszystkim należy pamiętać, że kije z pracowni lub kręcone samodzielnie to coś hmm. osobistego. Ostatnio wciągnąłem w to kolegę, no i chłopak wpadł... Acha - wkrótce pojawi się sensowna alternatywa cenowa i jakościowa dla kijków hand made. Ale to dopiero z wiosny. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Acha - wkrótce pojawi się sensowna alternatywa cenowa i jakościowa dla kijków hand made. Ale to dopiero z wiosny. A mógłbyś uchylić rąbek tajemnicy ? Bo nie wiem czy przypadkiem nie lepiej odpuścić teraz sobie kijka z pracowni i zaczekać do wiosny na tą "alternatywę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Kto mi doradzi na jakim blanku (ze strony http://xrods.pl/) zbudowac wedke podobna parametrami do Dragona HM 80 Golden River 2.75m 2-14g ? http://www.allegro.pl/item553522135_wedka_dragon_hm80_hm_80_golden_river.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orwon Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Myślę że najlepiej doradzi Tobie pan Daniel z xrods. Zadzwoń do pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HM80 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Mam Kilka HM-ów 80 i jednego 62. M. in. Easy Ridera. Jak ktoś chce kupić któregokolwiek a waha się czy nie Avida, albo innego Batsona, niech się nie waha. Rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psulek Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 A ja się pochwalę - bo właśnie do mnie dotarła partia kijków z NZ, Composite Developments. Pomijając fakt, że są często uzbrojone w lepsze komponenty oraz CD jest renomowanym producentem, to gotowe wędki CD kosztują podobnie do Dragona . Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HM80 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Nigdy w życiu nie zapłaciłbym takiej kasy za kij z seryjnej produkcji W ogóle nie zapłaciłbyś tyle za kij, od tego trzeba zacząć. To nie jest kij z seryjnej produkcji. Produkcja jest ręczna. Gdy złamiesz sobie np element A, to nie przyślą ci go, jak w przypadku wędek, którymi ty łowisz, ale musisz wysłać im element B, bo jest zdejmowana na nim przelotka i montowana od nowa razem z innymi, ręcznie. To wspaniałe wędki, mam kilka, dobrze, że ich nie będziesz miał, bo szkoda dla kogoś, kto nie wie co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 HM80, ale odkopałeś trupa . poza tym węszę tu niezdrowa fascynacje/obsesje na punkcie tych dragonow i innych topowych wynalazkow za ~1k zł albo - czysty snobizm, bo sie hyba na inne tematy nie wypowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Gdy złamiesz sobie np element A, to nie przyślą ci go, jak w przypadku wędek, którymi ty łowisz, ale musisz wysłać im element B, bo jest zdejmowana na nim przelotka i montowana od nowa razem z innymi, ręcznie. I o czym to ma świadczyć? Bo jak dla mnie to dowód na to że rozrzut produkcyjny jest taki że nie potrafią zrobić dwóch porównywalnych szczytówek do jednego modelu. Co do tonu Twojej wypowiedzi to szkoda gadać, widać naczytałeś się katalogów o milionach PSI(a co to znaczy sprawdziłeś chociaż?), zapłaciłeś kupe kasy i z samego tego faktu musisz być zachwycony tymi kijami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Pi, to teraz powiedz mi czy widziałeś takiego HM na oczy? Ja sam nie ale rozmawiałem z jednym uzytkownikem kory lowil na team dragony i jak wzial do reki HM to sie w nim "zakochal". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi