tomek1 Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 40 to nic.. mam w stawku ok 5 sztuki po 47 cm, a że stawek ma 25 m na 10 m i średnia głebokość 1,5 m to łowie je co jakiś czas. (jedyny drapieżnik w tej wodzie ) Czekasz aż dorosną do rekordu Polski i wtedy zgłosisz
hubal Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Największy jakiego złapałem rok temu miał prawie 48, choć moga pływać te parę cm większe. Nigdy rybek z mojego stawku nie zgłaszałem na forach etc. bo nie traktuje tego jak strikte wędkarstwo, bardziej jako hodowle (chciałem mieć swoje żywce okoń/karas/płoć a stworzyłem przyzwoity ekosystem w tym roku uklejki wpuszcze). No i jeszcze złoty medal w karasiu tam pływa ( po 8 grudnia ładnie karasie brały na kukurydze ). Myslę, że jeszcze 2/3 lata i rekor będzie. Teraz pewnie zgłosze złoty medal.
b0bek Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 A teraz ryby siedzą raczej na powierzchni czy przy dnie? Bo byłem z gruntówką na pobliskiej wodzie i nic nie złowiłem, a przy powierzchni widać było jak się jakieś rybki spławiały.
Kubiak Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 b0bek, wiosną ryby wybierają płytsze miejsca i siedzą raczej przy powierzchni. Jak świeci słońce to można zauważyć spławiające się ryby tuż pod powierzchnią wody.
Skunk Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Ja w niedziele karasi polowilem troche a jeszcze tak wczesnie.
Kubiak Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Ja się w sobotę wybieram na gliniankę połowić płoci i karasi na spławik.
Kubiak Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Zaopatrz sie w małe czerwone robaki. OK. Dzięki za poradę.
Skunk Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Niema za co Dzisiaj złowiłem 4 karasie i jeden się spiął wiekszy (30cm) I jutro też sie wybieram właśnie za karasiami bo u mnie już powoli się ruszyły.
moesso Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Skunk, a gdzie lowiles? Mieszkam niedaleko Grójca i ciekaw jestem gdzie takie poruszenie bo w okolicach Żyrardowa cieżko..
Skunk Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Zalew w Lesznowoli.Juz od tamtego tygodnia łowili karasie a ja się wybrałem w niedziele i naprawde niezłe brały nawet takie po 30cm.A na jakich łowiskach w okolicy Grójca łowisz?
Skunk Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 W niedziele miałem zanętę z dodatkiem kolendry a dzisiaj z dodatkiem czosnku ale lepiej karaś wszedł w zanętę z konendrą bo dziś czosnek spodobał sie chyba płoci bo brała tylko jak wpadł zestaw,a moją przynętą są zazwyczaj kanapki biały+ochotka,pinka+ochotka,czerwony+pinka i ochotka.Jakoś kanapki dobrze działają na nie i zachęcają do brań.Jutro spróbuje na kukurydze zobaczymy.... POZDRAWIAM
hubal Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 ja wyruszam w sobote.. myśle nad wanilią w zanęcie.
_barti_ Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Byłem dzisiaj. Płotki i leszcza nie widać, nie słychać. Jedynie 4 jazgierki i 1 okonek kilka centymetrów, łowiłem na łowisku głębokości 3 metrów. Czy wobec tego, może pomóc kilku dniowe nęcenie?
Miras Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 . Czy wobec tego, może pomóc kilku dniowe nęcenie? Wiosną chyba jest zbyt wcześnie na to, ale może się mylę. Ja bym raczej poszukał innych miejscówek. Jak znajdziesz miejsce gdzie ryba żeruje to nie trzeba będzie nęcić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.