Skocz do zawartości
tokarex pontony

Luty/marzec koniec zimy/bardzo wczesna wiosna - co łowicie ?

Damian21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
40 to nic.. mam w stawku ok 5 sztuki po 47 cm, a że stawek ma 25 m na 10 m i średnia głebokość 1,5 m to łowie je co jakiś czas. (jedyny drapieżnik w tej wodzie :grin: )

Czekasz aż dorosną do rekordu Polski i wtedy zgłosisz :mrgreen::wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Największy jakiego złapałem rok temu miał prawie 48, choć moga pływać te parę cm większe. Nigdy rybek z mojego stawku nie zgłaszałem na forach etc. bo nie traktuje tego jak strikte wędkarstwo, bardziej jako hodowle (chciałem mieć swoje żywce okoń/karas/płoć a stworzyłem przyzwoity ekosystem :mrgreen: w tym roku uklejki wpuszcze).

No i jeszcze złoty medal w karasiu tam pływa ( po 8 grudnia ładnie karasie brały na kukurydze ).

Myslę, że jeszcze 2/3 lata i rekor będzie. Teraz pewnie zgłosze złoty medal. :grin:

Napisano

A teraz ryby siedzą raczej na powierzchni czy przy dnie? Bo byłem z gruntówką na pobliskiej wodzie i nic nie złowiłem, a przy powierzchni widać było jak się jakieś rybki spławiały.

Napisano

b0bek, wiosną ryby wybierają płytsze miejsca i siedzą raczej przy powierzchni. Jak świeci słońce to można zauważyć spławiające się ryby tuż pod powierzchnią wody. :wink:

Napisano

Niema za co :wink: Dzisiaj złowiłem 4 karasie i jeden się spiął wiekszy (30cm)

I jutro też sie wybieram właśnie za karasiami bo u mnie już powoli się ruszyły.

Napisano

Skunk, a gdzie lowiles? Mieszkam niedaleko Grójca i ciekaw jestem gdzie takie poruszenie ;) bo w okolicach Żyrardowa cieżko..

Napisano

Zalew w Lesznowoli.Juz od tamtego tygodnia łowili karasie a ja się wybrałem w niedziele i naprawde niezłe brały nawet takie po 30cm.A na jakich łowiskach w okolicy Grójca łowisz?

Napisano

W niedziele miałem zanętę z dodatkiem kolendry a dzisiaj z dodatkiem czosnku ale lepiej karaś wszedł w zanętę z konendrą bo dziś czosnek spodobał sie chyba płoci bo brała tylko jak wpadł zestaw,a moją przynętą są zazwyczaj kanapki biały+ochotka,pinka+ochotka,czerwony+pinka i ochotka.Jakoś kanapki dobrze działają na nie i zachęcają do brań.Jutro spróbuje na kukurydze zobaczymy....

POZDRAWIAM

Napisano

Byłem dzisiaj. Płotki i leszcza nie widać, nie słychać. Jedynie 4 jazgierki i 1 okonek kilka centymetrów, łowiłem na łowisku głębokości 3 metrów. Czy wobec tego, może pomóc kilku dniowe nęcenie?

Napisano
. Czy wobec tego, może pomóc kilku dniowe nęcenie?

Wiosną chyba jest zbyt wcześnie na to, ale może się mylę. Ja bym raczej poszukał innych miejscówek. Jak znajdziesz miejsce gdzie ryba żeruje to nie trzeba będzie nęcić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.