Skocz do zawartości
Dragon

Expert - Karp Nekielka - Wielkopolska - lowisko specjalne

shadow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , jesli ktokolowiek lowil na tym akwenie chetnie dowiem sie czegos wiecej na jego temat pozdrawiam

• 2 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dno jest dość czyste bez mułu ale latem trzeba uważać na zielsko bo często kwitnie i nie polecam stanowisk 4-7 bo przy intesnywniejszych opadach może je zalać woda

Napisano

Powiedz jakie miales efekty i co bys polecil do necenia i na wlos.

Mam zamiar pod koniec maja sie tam wybrac na nocke, wiec kazda uwaga bedzie dla mnie cenna...pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Zanęty nie ma co dawać po bardzo dużcyh ilosciach ponieważ tam karpie omijają takie miejsca łowić można na wszystko ale jak nie biorą na kulki to radze spróbować na kukurydze bo to jest stosunkowo młode łowisko i niektóre karpie nie przekonały się jeszcze do kulek ostatnio złowiono tam karpia 15kg a do wczoraj na zawodach padły 4 karpie jeden 9kg

Napisano

Jeszcze dodam że aktualnie jest bardzo dużo zielska ma ono około 20cm i naprawde ciężko znaleść wolny blat

Napisano

Fajnie , ze dacie znac co na biezaco dziej sie na Nekielce, myslalem zeby wybrac sie tam 23 - 24 maj...ale mnie nastraszyles ta roslinnoscia...hehhee

Napisano

No więc tak...łowisko lekko zaczarowane:(....polecam łowić ale tylko od nasłonecznionej strony (nie przesadzać z zanętą ...wrzucone kilka "ton") i wyrzuty tak do połowy akwenu.

Połamania.

Napisano

Na zawodach złowiono tylko okolo 25 karpi największy ponad 9kg na stanowiskach 1-7 padła tylko jedna ryba.

Napisano

Właśnie wróciłem i nic nic nie brało przez 4 dni 20 osób złowiło tylko jednego karpia 11kg.Karpie wogóle nie żerowały na półce 90 metrów od brzegu stały jeszcze kulki z zawodów.

Napisano

witam wszystkich karpiarzy na nekielce byłem w zeszłym roku i połowiłem małe i duże karpie. Od znajomych wiem,że niektórzy co weekend łowia i to spore miśki a inni ciagle na coą narzekają - po prostu łówmy i na tym własnie się skupmy a nie na narzekaniu. Połamania kiji

• 2 weeks later...
Napisano

na stronie łowiska nekielka są pokazane miśki które wczoraj właściciele dopuścili do akwenu --------całkiem całkiem sztuki polecam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.