rooxer Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam. Mam taki dylemat. Gdzie na Dolnym Śląsku mogę wybrać się na pstrąga ale nie chciałbym łowić w "Krainie pstrąga i lipienia" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooxer Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooxer Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Nie wiem co Cię tak rozbawiło no ale cóż. Trochę poszukałem no i zbiornik Topola i Kozielno były pod koniec zeszłego roku zarybiane pstrągiem a tam tylko do zbiornika Topola jest "Kraina pstrąga i lipienia" Ale naszło mnie kolejne pytanie. Czy jeśli jestem na terenie pstrąga i lipienia i wędkowanie (pstrąga i lipienia) jest zabronione to czy mogę tam łowić okonie, jazie czy klenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 rooxer, kolat66 odpowiedział Ci tak, a nie inaczej, ponieważ żaden pstrągarz nie napisze na publicznym forum gdzie można złowić pstrąga, bo byłoby to samobójstwo, zwłaszcza na wodach nizinnych. Za tydzień miałby brzegi obstawione, co 10m dziadek z robalem. Jeśli na wodzie nie ma zakazu spinningowania, a trwa okres ochronny pstrąga i lipienia, to możesz łowić inne gatunki, ale spodziewaj sie też nieprzychylnych spojrzeń, bo nie wszyscy wiedzą na co sie nastawiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooxer Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 W wykazie "Krainy pstrąga i lipienia" na Dolny Śląsk tam gdzie chce pojechać jest napisane. Obręby hodowlane - wędkowanie zabronione. Czy to wędkowanie zabronione dotyczy w ogóle wędkowania czy tylko wędkowanie zabronione ale pstrąga i lipienia a inne tak jak pisałes bo to mnie ciekawi. Dzięki Pi, masz racje Sorry kolat66 też miałes racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 W obrebach hodowlanych jest calkowity zakaz lowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooxer Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewa Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Widze że dawno nikt nie wymieniał myśli na temat kropka. ja podziele się moimy uwagami na ten temat . W tym sezonie wybrałem się pare razy w okolice Lądka i mizernie. zato moge polecić kaczewe . dwa wpady całkiem w ciemno , pierwszy koło autostrady (dwie rybki) drugi w dniu pamiętnej nawałnicy , w okolicy drogi na na Zgożelec godzina łapania jeden wyciągnięty jeden zerwał się przy nodze (łowienie z brzegu) i dwa ładne pobicia . Wracając do Bobru Lądek-Sobota pół dnia chodzenia i jeżdżenia i tylko w jednym miejscu na "winklu" w 15min trzy rybki i koniec . może ktoś podpowie gdzie na więkrze , może ćzechy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Ewa - przeczytaj dokładniej, o co chodzi koledze a nie piszesz od razu, że Kaczawka koło autostrady czy inne rzeki górskie (krainy Pstrąga i Lipienia! ) Co do Kaczawy nizinnej nie masz szans złapać pstrąga, poniżej złącza z Czarna - ponieważ go tam nie ma Ps Ewa, staraj się czytać swoje posty zanim je wrzucisz na forum ( lepiej można będzie cię zrozumieć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooxer Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Już sobie poradziłem dawno z tematem.Zapłaciłem za rzeki górskie i tyle. Zwiedziłem już nie jedną rzekę górską i połapałem kropków. To nie prawda ,że nie można się dowiedzieć gdzie ktoś łowi pstrągi.Jest dużo miłych pstrągarzy ,którzy tymi informacjami z nowicjuszem się podzielą. połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Roxxer hmmm tak może masz racje że się dzielą informacjami, ale bądź pewien że i tak swojej najlepszej miejscówki ci nie zdradzili A na forum to już zapomnij, że ktoś zdradzi ci swojego pewniaka - ewentualnie podpowie gdzie szukać, a znaleźć musisz sam (takie życie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooxer Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Być może najlepszej miejscówki ,tzn dołka, zakrętu rzeki ,czy pod konkretnym zwisającym drzewem nie. Ale w jakiej miejscowości, na jakim odcinku, w jakich miejscach na rzece szukać, gdzie biorą mniejsze a gdzie na pewno spotkasz wymiarową i wiele innych a jakże cennych informacji się dowiesz. A te informacje wcielasz w życie będąc na rzeką. Ps. Być może na tym forum nikt takich informacji by nie udzielił ale na innych forach są życzliwi ludzie z którymi osobiście spotykałem się na rzekach górskich i od nich czerpałem wiedzę Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewa Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Alo83 oczywiście nie kaczawa a KWISA sory pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 witam , w sobotę mam zamiar wybrać sie na pstrąga na Kwise albo bóbr mam pytanie czy był ktoś ostatnio czy warto jechać z samych logistycznych względów wiadomo ze rybka albo sie trafi albo nie nie wiem tylko czy rzeki nie zamarznięte czy da sie przejść brzegiem czy po prostu jeszcze zima za bardzo trzyma dzięki za wszystkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Hallo panie i panowie czy ktoś jeszcze łowi pstrągi ? Jakie efekty ? ja w weekend nad nyse sie wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Narazie idzie rzekami,,kakao"po sniegowe z gor.Jak sie woda wyklaruje wtedy mozna uderzyc na kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Jeśli chodzi o pstrągi, zdecydowanie Kwisa w okolicy Kliczkowa. Piękne miejscówki, mnóstwo ciekawych dołków. Pewna rekomendacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 dateoo a byleś na kropkach ostatnio na tej Kwisie czy ogólnie masz dobra miejscowe??? bo z tego co słyszałem to teraz nie połapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro79 Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Kiedyś pstrągi były na Kwisie w Lubaniu, ale teraz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 W niedziele otrzymałem w ramach reklamy woblery pstrągowe(SOWA) własnoręcznie wykonane przez kolegę Czesława Sowińskiego.Wiem że się sprawdzą na najbliższych zawodach z cyklu Grand Prix Polski które odbędą się na Sanie 8-10 maja. PS. Trzymajcie mocno kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi