oI0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 może serie crystal line carp ??? , osobiście nie polecam . 600 metrów żyłki za 20zł , "strzela w palcach" (pomimo tego, że świeża prosto z magazynu producenta) mija się z celem zakup tej żyłki. Za to o dziwo mocne żyłki ma York. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Nie szpula 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 miałem żyłki browning są to jednosezonówki luub nawet na pół wszystkie miałem tonące które po za cenex nie toneły a ta która toneła po paru wypadach sztrzelała na prostych odcinkach cena około 20zł 150m miałem też żyłke jaxon której już nie kupie była to premium i xtreme do niczego zupełna klapa premium 0,12 nawet nie prostowała się po rozwinięci ze szpuli Dragon giude była taka sobie chyba bardzo nie równa grubość bo odcinkami była wytrzymała a w innych miejscach strzelała karpiowa z dragona 0,25 słaba na węzłach teraz mam żyłki balsax match słaba wytrzymałość natomiast seria american fisch bardzo miękka wytrzymała rozciągliwa co mi bardzo pasuje naprawde elastyczna bez pamięci druga żyłka to logic te same właściwości co balsax american fisch miałem też niemiecką żyłke której nazwe zapomniałem na opakowaniu było opisanie i narysowane żeby przed nawinięciem na kołowrotek wrzucić do wrzątku co ciekawe ceny tych żyłek to około 12-14zł za 150m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 według mnie najlepsze są żyłki dragon HM 80 i dragon invisible Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9988 Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 według mnie najlepsze są żyłki dragon HM 80 Z tym się( niestety zgodzić nie mogę. Kupiłem żyłkę Dragon HM 80 0,22 mm w marcu i nie mam z nią najlepszych wspomnień. Kilka wypadów na ryby i była do wyrzucenia. Skręcała się, plątała, urywała na zaczepach, na których inne żyłki 0,22 się nie urywają. Jak za taką cenę to oczekiwałem czegoś więcej. Potem kupiłem stroft gtm 0,22. Zyłeczka była fajna, niestety przez swoją głupotę(dwa razy rzuciłem na przewody elektryczne) zostało mi jej bardzo mało i musiałem kupić nową. Tą żyłką jest siglon też 0,22. Na pierwszy rzut oka wygląda fajnie, lecz więcej powiedzieć nie mogę, bo byłem tylko raz na rybach. Ogólnie wydaje mi się, że żyłka do spina powinna być dość często wymieniana,gdyż szybko się niszczy(oczywiście jeśli często jesteśmy na rybach). Co innego w przypadku żyłek do gruntu, spławika. Tamte wytrzymują dłuższy okres czasu, czasami pare lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qazqq2 Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 ja od lat bez zmian używam żyłek z serii millenium chociaż te w starej szacie graficznej zdawały mi się lepsze przy każdej z metod używam właśnie tych żyłek a co do skręcania , plątania to dużą role odgrywa tu kołowrotek, przelotki w wędce ( ich jakość i zużycie ) , przy spinningu za to rodzaj przynęt jakich używamy brak krętlika bądź jego zła jakość i zdecydowanie wody na jakich łowimy.....pamiętam ile wytrzymywały mi żyłki i jaki osad się na nich robił jak ganiałem sandacze po kanale żerańskim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 co do tych dragon hm 80 to nie wiem czemu na takie trafiłeś ja i jeszcze kilka osób które znam są z niej zadowolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 patryk96xd napisał: według mnie najlepsze są żyłki dragon HM 80 Zgadzam się z Tobą kolego w 100% !!! Od dwóch sezonów używam tych żyłek i słowa źle na nie powiedzieć nie mogę a jestem stosunkowo dość często na rybach. Wędkuję w górskich zekach gdzie jest dużo zatopionych kamieni i głazów więc żyłki dość szybko się niszczą. Jak chodzi o skręcanie się żyłki to jeżeli ktoś ma życzenie to mogę jutro nad wodą pstryknąć fotkę tej którą mam aktualnie nawiniętą na szpulkę i zobaczycie jak ona wygląda po dwóch miesiącach łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 A co powiecie o żyłkach Dragon Millenium dedykowanych pod konkretną rybę? (np. pstrąg , okoń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 kiedyś miałem taką jedną żyłke która była na leszcza i nawet fajna żyłeczka. ogólnie rzecz biorąc dragon ma dobre żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Orientuje się ktoś czy jest sens sprowadzać żyłki z USA? Postanowiłem zamówić większą ilość Power Pro i tak sobie pomyślałem że może by tak przy okazji dobrać jakąś żyłkę. Tylko jaką? Berkley Trilene, STREN, Sufix ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi