misiek^wro Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 według mnie tylny wygodniejszy Moze i wygodniejszy, ale na bank nie trwalszy, a do spinnu jednak kolowrot musi miec hamulec pancerny. Osobiscie polecam Shimano Catane, chyba najlepszy stosunek jakosc/cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 polecam Shimano Catane, chyba najlepszy stosunek jakosc/cena jak dla mnie w kat jakośc/cena to jeden z najgorszych sprzętów (mam na mysli przyzwoite marki, a nie jaxon, york itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pater Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Ja polecam dragon viper rd kosztuje 76zł niedawno taki kupiłem fajnie pracuje i jest gwarancja na 5lat,więc nie boję się ze coś nagle zacznie w nim stukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cebula Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Witam. Mistrall Amundson koszt to ok 106-116 i jest to jeden z lepszysz kręciołków w tej cenie. Kręce nim na wiśle i zegrzu i po 3miesiącach chodzi jak marzenie. Połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wwieczor Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Jakie zalety ma kołowrotek z przednim hamulcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Przedni hamulec jest precyzyjniejszy. Mnie osobiście lepiej się nim operuje także podczas olu niż tylnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 ja również jak niektórzy koledzy polacam Catanke, kto go ma wie że wypas się sprawuje , elegancko nawija plecionke JEST ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 ja również jak niektórzy koledzy polacam Catanke, kto go ma wie że wypas się sprawuje , elegancko nawija plecionke JEST ok! taaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangur Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Witam! Łapię sporadycznie, może kilkanaście razy do roku, ale chciałbym raz w tygodniu jeździć. Mam zestaw mocno kombinowany - kij spinningowy firmy Accent 160cm, kołowrotek też był w komplecie, też Accent ale sie rozleciał bardzo szybko. Wziąlem inny od 3,5 metrowego kija i jest sporo większy i cięższy Nie wiem nawet jakiej firmy w każdym razie nałapałem na to trochę szczupaków i okoni. Jest to jednak zestaw niewygodny i szukam porady jaki kołowrotek do takiego kijka dopasować. Powiedzmy +/- 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 z tańszych Shimano Catana FA lub RA z droższych SHIMANO EXAGE 2500 RA lub FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangur Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Dzięki. Tylko jaka waga? Jakieś inne propozycje? Taki krótki kij to chyba niewielki cieżar wyrzutu, ale tak 20g przynęty wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 wiesz za bardzo innych ci nie podam , ponieważ bazuje na własnym doświadczeniu, mam oba z nich jeden używam przy wędce ultralekkiej Dragon cw. 1-7 więc pasuje do lekkich spinningów........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Kangur, możesz napisać jaki cw ma wędka??powinno to na kiju pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 prosze o opinie nt. tego kołowrotka do zastosowania z wedką Shimano Catana BX 240 10-30 g dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangur Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 To jest wędka przywleczona ze stanów, więc ma w funtach i napisali 4-10 (to chyba o to chodzi?), więc przypuszczam, że na nasze to będzie coś 1-7? Długość ma 5 stóp i 6 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 4-10lb to moc linki pod blank, cw jest opisane w uncjach ( oz). jesteś pewien że to normalny spining a nie wędka pod casting ? wędka ma pazur ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangur Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 oznaczenie oz wyglada nastepujaco: 1/32-3/16oz. Nie wiem niestety o czym to świadczy i co to jest pazur. Co do przeznaczenia to jest na niej jak byk napisane "spinning" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 czy ma taki uchwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Pazur to jest takie "coś"na wysokości uchwytu kołowrotka w wędce. Tu widać--> >>>KLIKNIJ<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangur Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 nie posiada pazura w takim razie. Ciekawi mnie poza oczywiście kołowrotkiem, jakie przynęty, do jakiego ciężaru mogę stosować. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Najbardziej reklamowany kołowrotek w prasie wędkarskiej w ostatnim czasie Tyle wiem. Ale nawet nie znam nikogo, kto by go miał, ale poziom techniczny i jakość wykonania u Robinsona jest taka, że lepiej nie ryzykować zakupu Robinsona. W jego cenie są lepsze młynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 To jest wędka przywleczona ze stanów, więc ma w funtach i napisali 4-10 W funtach podawana jest moc blanku w Twoim przypadku (po przeliczeniu na kg) jest to zakres 1,8 - 4,5 kg - czyli do tego kija należy stosować linki/żyłki o wytrzymałości mieszczącej się podanym zakresie oznaczenie oz wyglada nastepujaco: 1/32-3/16oz. Nie wiem niestety o czym to świadczy (28,35/32) x 1 = 0,9 (28,35/16) x 3 = 5,3 Kije tego typu/ mocy klasyfikowane są jako ultra light Możemy w zaokrągleniu przyjąć ,że ciężar wyrzutu tej wędki zawiera się w "europejskim zakresie" 1-6g. Czyli w grę wchodzą małe przynęty np; twisterki "paprochy" na 2-3 gramowych główkach, obrotówki w rozm "0" itp.. Biorąc pod uwagę cw. i długość myślę że; przeznaczenie tego kija to np. połów okonia na płyciznach z łódki szukam porady jaki kołowrotek do takiego kijka dopasować. Powiedzmy +/- 200zł. Raczej do tak finezyjnego kija coś w rozmiarze 1000 może taki kołowrotek wygląda nieco "pod lodowo" myślę jednak że będzie się on dobrze komponował np takie Shimano Nexave waga 215 gr. Ps. Myślę że firma Accent nieco podkoloryzowała z z mocą blanku, spójrz na nieco zbliżony Blank do "UL" z identycznym ciężarem wyrzutu S56ULF2 jest tam 2-4 lb, Dlatego też sugeruje Ci stosowanie linki o max. wytrzymałości 3 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Najbardziej reklamowany kołowrotek w prasie wędkarskiej w ostatnim czasie Tyle wiem. Ale nawet nie znam nikogo, kto by go miał, ale poziom techniczny i jakość wykonania u Robinsona jest taka, że lepiej nie ryzykować zakupu Robinsona. W jego cenie są lepsze młynki. zaproponuj prosze alternatywe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 shimano catana 2500 RODEO GT 2000 5AiF CORMORAN nie zawioda na pewno. Ja sie czaje na cormorana http://allegro.pl/item368253970_kolowrotek_wedkarski_rodeo_gt_2000_5aif_cormoran.html mialem go w lapce oj pieknie zaiwania odradzam tylni hamulec w tych rodeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 shimano catana 2500 RODEO GT 2000 5AiF CORMORAN nie zawioda na pewno. Ja sie czaje na cormorana http://allegro.pl/item368253970_kolowrotek_wedkarski_rodeo_gt_2000_5aif_cormoran.html mialem go w lapce oj pieknie zaiwania odradzam tylni hamulec w tych rodeo dobry ten Rodeo, ale musze pomyslec raczej o tym 3000 ... rzucam głównie 0,25-0,28 na szczupaki duże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi