wojciech_z Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 A może po prostu poczekaj aż się euro zacznie i podwój swój budżet u bukmachera Za 200 zł masz już o wiele więcej opcji. Wprawdzie poczekasz kilka tygodni zanim odłożysz lub jakoś zarobisz ale za to kołowrotek za 200 zł raczej posłuży dłużej niż coś koło stówy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Zresztą co Ty wymagasz od kołowrotka do 100 zł , żeby działał wyśmienicie w spiningu , spławiku , może jeszcze na suma ? Kolega prosił o kolowrotek do spinningu. A catana się do tego nie nadaje wybitnie. cieszę się, że Ci służy przy gróntowce - oby jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Proponuje Okume motion mt -30 Mam go i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 gróntowce grUntówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freezer Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Witam! Zastanawiam sie nad kupnem kołowrotka do spinningu. Dopiero rozpoczynam przygodę ze spinningiem i poszukuje niedrogiego kołowrotka który sprawdzi się w połowie okoni do 1 kg. Co sądzicie o tych kołowrotkach? http://www.allegro.pl/item366669942_kolowrotek_cormoran_rodeo_3sf_3000.html http://www.allegro.pl/item365498258_kolowrotek_okuma_zorax_fd_30_10_45_130_a.html http://www.allegro.pl/item364473426_konger_imperial_520_fd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 okume odpuść sobie na 100% a co reszty to posiadam cormorana ma jedną wadę często pęka ta sprężynka od kabłąka więc jak kupisz trzeba zaopatrzyć się zaraz w drugą (te oryginalne są za twarde i dlatego pękają , ale jak wymienisz to już będziesz miał spokój ) Codo kongera to nie mam przekonania do tej firmy co do tanich wyrobów , może te z górnej półki są extra ale te z dolnej to kicha taka bazarowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Z tych to tylko cormoran - mi tam w nim żadna spężyna nie pękła. Co do Zoraxa - nie znam, ale jedno łożysko to za mało (brak w rolce = dyskwalifikacja). Konger = badziew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 skoro brak w rolce = dyskwalifikacja to cormoran też odpada bo ma 3, a dopiero czwarte idzie do rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freezer Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Moglibyście mi tak od siebie podać kołowrotki w tym przedziale cenowym? z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 w jakim bo nic nie napisales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Moglibyście mi tak od siebie podać kołowrotki w tym przedziale cenowym? z góry dzieki. W tym przedziale cenowym nie jest łatwo znalezć coś porządnego, jednak cormoran wydaję się całkiem fajny. Okuma posiada tylko jedno łożysko więc jest chyba najsłabsza. Co do kongera to myślę że wyroby tej firmy są całkiem przyzwoite ale na pewno nie mogą się równać do Cormorana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freezer Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 w jakim bo nic nie napisales chodzi mi o 50-65 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 chodzi mi o 50-65 zl dozbieraj do 100 - 120 zł, bo za 6 dyszek nie kupisz nic co wytrzyma długo w metodzie tak obciążającej jak spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 zerknij na to coś możę to ciebie zadowoli cenowo i jakościowokręciołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 zerknij na to coś możę to ciebie zadowoli cenowo i jakościowokręciołek jeux, znasz tą firmę bo ja o niej nie słyszałem jeszcze.... po drugie 8 łożysk za 80zł, to chyba mówi samo przez się jakiej jakości są łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 niezwsze tak jest jak nwa firma wchodzi na rynek to zawsze masz cene konkurencyjną do inych a i jakoś jest dobra niezawsze to co tanie to do dupy teraz są inne prawa rynku na świecie żeby zabłysnąć trzeba czegoś .......................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Moglibyście mi tak od siebie podać kołowrotki w tym przedziale cenowym? z góry dzieki. Mimo wszystko polecę ci okumę którą użytkowałem dwa sezony przy okoniówce. Dokładnie chodzi o model centurion. Myślę, że w niskim przedziale cenowym to jest dobry wybór. Pracował po dwa trzy dni tygodniowo po kilka godzin a to już coć. Był przy okoniówce ale i szczupaki nie były mu obce. Ciągłe otwieranie i zamykanie kabłąka nie dały mu się zbytnio we znaki. Do tego 5 lat gwarancji okumy. Myślę, że temat wart przemyślenia. Życzę dobrego wyboru Lary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 jeux - co to za firma "Line winder"? Wiesz coś o niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 nie jestem pewien ale wydaje mi się że to firma Berkly . Berkley produkowała serie przewijarek do żyłek i sznurów właśnie Line Winder więc tak mi się kojarzy ale jak mówiłem nie jestem pewien czy aby na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 No właśnie - może to jakaś firma "krzak" się tak nazwała ? Ja pierwsze słyszę - nie wiem, czy warto ryzykować zakup. Ale do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Ja kupilem taki kolowrotek polecany tu na forum i cena tez nie jest wygorowana teraz czekam na przesylke moze taki bedzie wam pasowal http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/products.php?groups=5&assortment=17&producer=698&kind=3299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freezer Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 A co sądzicie o tym kołowrotku? http://allegro.pl/item362781056_kolowrotek_york_lynx_6_lozysk_grunt_i_spinning.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Co do kołowrotków YORK- lepiej idź na bazar i kup jakiś ruski za 15 zł - na pewno będzie wytrzymalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freezer Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 To jednak bede musial dozbierac te 80 zl na jakis lepszy kolowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi