Piotr Białas Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 Ten piekny staw kiedysbył duma krakowian na weekendowe wypoczynki i zona mogła spenetrowac Tandetę. Mam pytanie, jaki jest teraz statut tej wody(do kogo należy) i jeżeli mozna tam łowic to co i jak?
ryba25 Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Witaj kolego jest to woda pzw krakow,wystarczy jak masz opłaconą składke krakow tarnow kielce.CO TAM MOZNA ŁOWIĆ Hmmm z tego co sie orietuje to jest tam sporo karasia i to Grubego,sa też szczupaki ale jakie to ci nie powiem,kiedyś były tam metrowki.łowic mozna tam na wszystko co jest dozwolone w naszych wodach,widzałem tez gosci ktorzy łowią tam z pontonu ale co łowią i na co to niestety cie powiem ci.. Pozdrawaim
Piotr Białas Napisano 12 Października 2006 Autor Napisano 12 Października 2006 No to dobrze, serdecznie Ci dziękuje. Ostatni raz byłem tam 6 lat temu i szczupaka za kazdym razem przywoziłem. Teraz pytałem sie kolegów ale oni porzucili to łowisko i smigaja na innych dlatego cieżko mi było sie rozeznać. Fakt że ponton czy inne pływadło jest wskazane Pozdrawiam! Piotrek
szopen_maciek Napisano 23 Stycznia 2007 Napisano 23 Stycznia 2007 A czy nie ma tam teraz jakiejś kwarantanny? Bo coś słyszałem na ten temat.
szopen_maciek Napisano 23 Stycznia 2007 Napisano 23 Stycznia 2007 A jeśli chodzi o te stawy na brzegach? Czy tam poza karasiem można coś złapać i czy warto tam zasiąść? Wiem, ze odchodze od tematu...
Łukasz789 Napisano 24 Stycznia 2007 Napisano 24 Stycznia 2007 Byłem świadkiem ja do sklepu wędkarskiego przyszedl gośc i wykupil wszystkie zywce bo wziol szczupaka 120 cm na tym Stawie Płaszowskim wiec sa tam kolosy jeszcze
spin Napisano 25 Stycznia 2007 Napisano 25 Stycznia 2007 Mylisz się szeryfie . W tamtym roku obowiązywała licencja koła Zwierzyniec i w tym jest dokładnie tak samo. Licencja dla członka koła kosztuje 100 zł. Jak dla innych nie mam pojącia. Różnica jest tylko jedna, w ubiegłym roku ludzie bez licencji byli tolerowani, w tym już jest inaczej. Nie dalej jak w ubiegłą sobotę solidny łomot + połamany sprzet zarobiło dwóch matołków którzy natłukli kilkanaście sztuk pstrąga i na dodatek podskakiwali. Zbiornik jest oklejony ulotkami informującymi o jego statusie i o pomyłce, przeoczeniu nie ma mowy. Polityka koła w tym roku. Zero litości dla ludków kłusujących na zbiorniku.
Piotr Białas Napisano 27 Stycznia 2007 Autor Napisano 27 Stycznia 2007 Witam ponownie. To, że łomot komus ktos spuścił powinno byc powszechne na kazdej wodzie. Np: Szreniawa, kłusuje tam tyle typów, że aż strach sie odezwac samotnie spinujac. Na wiosne wybili wszystko co sie ruszało nawet 15 cm sasrdynki. Nierozumie polityki władz, które zajmuja sie ochtrona wód za doatkowymi opłatami . Ja prez cały rok ani jednej kontroli nie miałem i nie widziałem. Kłusujacych za to mnóstwo. Może sie myle ale przestaje mnie bawic płacenie za wody gzie nie ma ryb . A co do Stawu płaszowskiego to czy jest on zarybiany?
Artek Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Czy ktoś się orientuje "do kogo należy" ten staw w tym roku? Spacerowałem tam kilka razy, natomiast żadnej informacji (tabliczki, ogłoszenia itp. ) tam nie ma...
Tondrom Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Witajcie, wczoraj dowiedziałem się ciekawej rzeczy, mianowicie w tym stawie koło tandety jest kupa szczupaków. Gość w sklepie "głowatka" mówił że nie trzeba mieć żadnych pozwoleń wystarczy zwykła biała karta. Czy ktoś z was kiedyś tam łowił? I czy faktycznie karta biała wystarczy?
antex03 Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 witam Tak to prawda to łowisko bez opłat. łowiłem tam ładne okonie a i szczupal sie trafił. Najlepsze wyniki są z łódki.
Tondrom Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Problem w tym że nie mam łódki , karte mam opłaconą ale na okręg nowy sącz, wiec chyba jeszcze 150 zł bede musiał wydać aby opłacić licencje na kraków?
antex03 Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 licencja na Kraków nizinna to koszt 100zł a ten staw to chyba biała karta
szczupak28 Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Tondrom musimy odwiedzić ten staw koło Tandety.
antex03 Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 ja tam z brzegu ostatnio od strony torów wyjąłem szczupaczka 53 cm na kopytko perłowe.
szczupak28 Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 Ja gustuje w wahadłówkach albo DAM EFFEZET nr 4 .Ale najlepiej spisał by sie "podciągany "czyli martwa rybka
spin Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 ja tam z brzegu ostatnio od strony torów wyjąłem szczupaczka 53 cm na kopytko perłowe. A kiedy dokładnie, zdarza mi się tam bywać.
antex03 Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 Zawsze przed zawodami spiningowymi robie sobie tam trening czyli maj, wrzesień i pażdziernik.Poza tym to łowie z pontonu na Czorsztynie.
skrab Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 Witam. Mam pytanie dotyczące tego stawu płaszowskiego. Rownież dowiedziałem się, że obowiązuje tam tylko biała karta i chciałem się dowiedzieć czy warto się tam wybierać żeby powędkować na grunt, i co można tam złapać z gruntu. Z góry dzięki za podpowiedź.
BusteR Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 To ciekawa informacja z tym stawem kolo tandety. Moj tata ma karte z chyba '89 roku, skladek zadnych ostatnio nie oplacal i normalnie tylko z karta wedkarska moze tam lowic ??? Ja chetnie ze spinem sie tam wybiore, a jest tam sens ze splawikiem sie wybrac ??
skrab Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 Czy ze spinem to nie wiem ale gośc ze Starostwa powiedział, że jest to jeden z niewielu miejsc jakie może polecić do połowu na białą kartę.
DarekR Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Witam. Czy ktoś był ostatnio na tym stawie? Jakieś wyniki. Proszę o jakieś info co do obecności szczupłych w tym zbiorniku bo zastanawiam sie czy nie wyskoczyć na drapieżnika w niedzielę. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.