DarekR Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Witam. Dziś złowiłem tam trzy niewymiarowe szczupaczki na żywca. Może za tydzień będzie lepiej. Pozdrawiam.
ch1ebik Napisano 11 Grudnia 2009 Napisano 11 Grudnia 2009 Nie znam się zabardzo na tych przepisach itd. i mam następujące pytanie: Posiadam kartę wędkarską wyrobioną w 2007 roku [biała karta (legitymacja) + taka książeczka gdzie wklejane są te znaczki za opłaty bodajże)] , przez lata 2008 i 2009 nie robiłem żadnych opłat bo praktycznie nie miałem czasu na wędkowanie(parę razy w roku połowiłem coś na komercji) , w nadchodzącym roku ta sytuacja ulegnie polepszeniu ale minimalnemu więc również waham się czy robić opłaty. Widzę że koledzy mówią tutaj że na ten Płaszów to wystarczy biała karta (w moim rozumieniu jest to ta legitymacja ;d) , czyli jakbym nie robił żadnych opłat to mogę tam łowić. Proszę niech ktoś to definitywnie rozstrzygnie bo dla wielu byłaby to pewnie alternatywa. A tak nawiasem wie ktoś jak tam jest z rybami typu karp , lin itd. i czy to jest czasem zarybiane ?
DarekR Napisano 19 Grudnia 2009 Napisano 19 Grudnia 2009 Witam. Jeśli nie zmieni się stan prawny tego stawu to możesz łowić bez opłaconych składek mając tylko białą kartę. Zanim się wybierzesz warto zajrzeć na stronę www.pzw.org.pl/29/cms/511/nasze_wody. Z rozmów z wędkującymi na tym zbiorniku występuje lin, kraś, sum, okoń i dużo małego szczupaka. Zarybień tam nie ma ponieważ nie jest to woda PZW choć słyszałem że czasami sami wędkarze zarybiali rybami złowionymi w innych wodach. Pozdrawiam.
mr trout Napisano 28 Stycznia 2010 Napisano 28 Stycznia 2010 Witam, Łowił tu ktoś z pod lodu w tym roku? Jak efekty? Warto się fatygować? Pozdrawiam
piotr strimer Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Panowie jak z zaczepami na tej wodzie .słyszałem ,że jest mało ciekawie ?
Tondrom Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Generalnie odradzam tam wędkowanie płytko, i niesamowicie duzo glonów, osobiscie nie zdarzyło mi się ani razu wyciągnać blachy/woblera bez glonów na kotwicach...
fishfighter Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Czyli , reasumując , jest tam dużo zielska , ale myślę że jakieś rybki tam pływają ?? Może był tam ktoś ostatnio na rekonesans ?
kubanczyk Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 jak z rybkami o tej porze roku na bagrach?
Tondrom Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Z tego co wiem to cos tam pływa, mój kolega 2 lata temu złowił tam szczupaka na 60 cm od strony torów kolejowych podobno lepsze podejście. Można porzucać, ale trzeba miec duzo szczescia zeby jakies efekty tam mieć.
Endrju Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 W której części warto połowić? Grunt czy spławik? Szukam płoci i szczupaków. Z góry dzięki.
pigularz Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Z chęcią też tam porzucam kijem, ponoć coś można na spinning wyciągnąć. Jednak w którym miejscu i czy coś więcej niż okoń to nie wiem. Sprawdzę w ten weekend i dam znać na forum
variegata Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Witam !! Jestem nowy, tydzień temu zrobiłem kartę... Możecie mi coś powiedzieć o Tym zbiorniku? Jakie ryby tam występują?? Jak jest głęboko?? Czy można łowić na białą kartę?? Uczę się dopiero spinningu... Na jakie sztuczne przynęty tam biorą drapieżniki, jeśli tam występują... Pozdrawiam i dziękuję za wszelki odpowiedzi!!
Tondrom Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Witam !! Jestem nowy, tydzień temu zrobiłem kartę... Możecie mi coś powiedzieć o Tym zbiorniku? Jakie ryby tam występują?? Jak jest głęboko?? Czy można łowić na białą kartę?? Uczę się dopiero spinningu... Na jakie sztuczne przynęty tam biorą drapieżniki, jeśli tam występują... Pozdrawiam i dziękuję za wszelki odpowiedzi!! Mój kumpel 2 lata temu złowił tam szczupaka na 50 cm ale wiekszych efektów to tam nie ma, najlepiej łowic od strony torów kolejowych, bo od strony tandety jest płytko i kupa glonów... Ryby to podobno szczupaki, okonie i białoryb... raczej bym tam nie tracił czasu. Biała karta wystarczy.
pigularz Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 Witam!! Dziś udało mi się w końcu porzucać na Bagrach. Niestety byłem tylko na chwile przed zmrokiem, i nic nie brało. Jednak nieco dalej koleś wyciągnął szczupaka wymiarowego, ok. 50 cm. na wahadłówkę srebrną, to daje nadzieję, że coś tam pływa poza śmieciami Na pewno tam się wybiorę, tak na poważnie w najbliższym czasie.
pigularz Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 He, he Drugi dzień prób na Bagrach i sukces!!!! wczoraj wybrałem się z kumplem wieczorkiem, kiedy inni wracali już do domu o kiju. Parę rzutów, parę zmian miejsc i przynęt, i w końcu nadszedł atak szczupaka. Pierwszy prawie wymiarowy, po chwili drugi znacznie mniejszy (oba dalej pływają). Całkiem nieźle jak na godzinę machania patykiem -teraz pozostaje poszukac większych smoków
hieronim Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 Wy piszecie o Stawie Płaszowskim koło Tandety czy o Zalewie Bagry ?
pigularz Napisano 11 Czerwca 2010 Napisano 11 Czerwca 2010 Ten temat został chyba połączony, bo jak pierwszy raz pisałem to zamieściłem posta w temacie "Bagry w Płaszowie", czy jakoś tak.
DarekR Napisano 2 Listopada 2010 Napisano 2 Listopada 2010 Witam. W zeszłym roku byłem na tym zbiorniku kilkakrotnie polując na szczupaka. Z moich obserwacji pływa tam dość duża populacja tego gatunku lecz najczęściej są to ryby poniżej wymiaru ochronnego. Niestety padają one łupem wędkarzy-mięsiarzy . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.