szczupak28 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Witam kolegów. Nie wiem czemu ale nikt tu nie wspomina o Prądniku , rzeczcce wypływającej z Słoszowej płynącej przez Ojców , Korzkiew, Zielonki wpadająca do Wisły , a przecież pstrąga w tej rzeczcce mase , tylko trzeba znać odcinki rzeki. Ja w tamtym roku miałem kilka sukcesów , sam sie zdziwiłem że w tej rzece są takie piekne pstrągi.Rzeka ta jest mało odwiedzana przez wędkarzy dlatego pstrąga jest tam troche , a w niektórych odcinkach rzeki niewspomne ile wypóściłem niewymiarowego takiego od 23 cm do 30 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Jak tylko będe miał okazje to skocze i zobacze co tam pływa, możesz podać jakiś ciekawy odcinek tej rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Kolego jakbym Ci podał ciekawy odcinek rzeki to już bym tam nie miał po co jechać. Sam do tego musiałem dojść wiec Ty też pomyśl na jakim odcinku rzeki może tego pstrąga być mase Pomyśl a zgadniesz. Sukcesu życze bo są miejsca co 40 cm pstrąga złowić nie jest problemem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowca Jelczykow Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Szczupak ma racje Bialuszka bo tak tez nazywany jest Prądnik To rzeczka jedno osobowa wybiezesz sie z kolega nie polowicie Tam obowiazuje indianskie podejscie cisza i spokoj Tez lubie na Bialuszke zagladac najlepiej w w Kwietniu lub poczatkiem maja Jak jeszcze pokrzywy nie urosna ponad glowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Łowca Jelczyków ma racje we dwóch nie ma tam po co iść , nad tą rzeczke . Ryb jest tam mase ale jak mówie trzeba wiedzieć gdzie łowić i na co. Swojego czasu łowiłem tam na mase przynęt ale najlepiej spisuje sie pewna przynęta co robi furore na tej rzeczcce pstrąg bierze na nią jak "głupi". Wiem jedna ze jak pstrag jest w pobliżu tej przynęty to nie ma dwuch zdań by nie zaatakował tej przynęty choćby jak niskie było cisnienie i beznadziejna pogoda. A tą przynete juz coraz ciężej idzie dostać , ostatnio ją kupowałem w Głowatcce na ul. Starowislnej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Mamy zgadywać co to za cudo ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Łowca Jelczyków ma racje we dwóch nie ma tam po co iść , nad tą rzeczke . Ryb jest tam mase ale jak mówie trzeba wiedzieć gdzie łowić i na co. Swojego czasu łowiłem tam na mase przynęt ale najlepiej spisuje sie pewna przynęta co robi furore na tej rzeczcce pstrąg bierze na nią jak "głupi". Wiem jedna ze jak pstrag jest w pobliżu tej przynęty to nie ma dwuch zdań by nie zaatakował tej przynęty choćby jak niskie było cisnienie i beznadziejna pogoda. A tą przynete juz coraz ciężej idzie dostać , ostatnio ją kupowałem w Głowatcce na ul. Starowislnej.Pozdrawiam. Jaki jest cel Twojego posta??Podpuszczasz nas byśmy churalnie zapytali "a jaka to przynęta"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Lepiej poprostu sobie łowić na własne pomysły Najpewniej jest wtedy he he P.S Bluzer a na jakiego woblerka poszedł Ci ten szczupły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Siek-m (model gupik) w jaskrawych kolorach i agresywnej pracy. Złapałem pare szczupaków(na woblera) na Rudawie,jednak wszystkie byly przyłowami na przełomie listopada i grudnia.Słyszałem,ze jedyną przynętą na jaką reagują jest wahadło,ataki w obrotówke czy woblera to raczej przypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja nie na wahadło łowie na Rudawie i nie nażekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja właśnie wróciłem ze stawów niedaleko bonarka , złowiłem pare okoników i jednego szczupaka 30 cm, oczywiście wszystkie rybki wróciły w doskonałej kondycji do wody, Fakt jest jeden w moje 23 urodziny złowiłem swojego 1 w życiu szczupaka nie myślałem ze te mniejsze są takie "blade" Łowiłem na blaszkę 3 białą z czerwonymi kropkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 "blade" są bo sie upodobniają do środowiska w jakim występują, zobacz jaki ten jest piękny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d13f1496e626f4b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 pagori..........nie mów że to ty złowiłeś takiego szczupaka jak na linku Okaz jakich mało............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Piękny prawda ? Zgadnijcie na co się łapie takie bydlęta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Piękny prawda ? Zgadnijcie na co się łapie takie bydlęta.... 50cm wobler imitacja płoci ? ? :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Takie trzeba im podać http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43c7cfe579a330be.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Nooooooooooo piękna sztuka , może i mi sie w tym roku uda podobnego wyciągnąć , tylko napewno nie z Rudawy tylko pewnej żwirowni za Szczurową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Takie trzeba im podaćhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43c7cfe579a330be.html Ja pindole... Faktycznie tak tego szczupłego złowiłeś? masakra dwie pieczenie na jednym ogniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 pagori piekny zdarzylo sie to przy ciagnieciu tego mniejszego czy na przynete byl a druga sprawa to chyba szweca nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie jestem łowcą zębacza , dostałem od kolegi zdjęcie meilem szczerze mówiąć niewyjaśniłem pochodzenia zdjęcia tzn. kto złapał to bydle.Jedyne co mi wiadomo to napewno szczupak nie był "polakiem" . Ale jedno jest pewne rzycze nam wszystkim takich okazów w polskich wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 właśnie miałem wyjaśnic sprawe bo znalazłem te zdjęcia w pewnych aukcjach na alllegro.pl dobrze ze w pore się przyznałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Nie mam zwyczaju prezentować ryb których sam niezłapałem , dodatkowo w moim poscie powyżej strzeliłem niezłego byka - sam sie teraz z siebie śmieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bierutek Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Witam kolegów. Od niedawna mieszkam w Zielonkach i zastanawiam się czy na tym odcinku Prądnika można coś złowić i czy są tu jakieś fajne miejsca. Prosił bym o wasze sukcesy i wskazówki na co na tym odcinku rzeki. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Witam rówieśnika po sąsiedzku.................Polecam okolice od Giebułtowa w górę rzeki wczoraj byłem tylko na 30 minut jadac z Krakowa rezultaty to 2 pstrągi 28 i 26 cm .Nie miałem czasu by pochodzić więcej ale wiem że są wymiarowe bo w tamtym roku kilka złowiłem właśnie od Giebułtowa w góre.......Polecam tez odcinek od Zielonek w dół rzeki tak około 500 metrów.Przynety oczywiście tylko jedne ponieważ pstrgi tam kosztuja tylko w jednych przynętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KropekG Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Witam. A ja dzisiaj przed pracą odwiedziłem dosłownie na godzinkę Białuszkę czy Prądnik jak kto woli:-) W Zielonkach. Woda bardzo przyjemna pełna dołków i kryjówek typowo pstrągowych... Ale z rybkami ciężko, Znaczy się w moim wykonaniu. Trzy rybki na kijku i wszystkie spadły w biegu. Wina małych drucianych kotwiczek w wobkach chyba . Jeden okaz namieżony (coś ponad 30cm.) ale równie szybko przepłoszony. Moja zgrabność nad wodą Taki wynik godzinnego spaceru nad tą rzeczką. Jeśli się ktoś wybierze w tamte rejony Prądnika prosze coś napisać ciekawy jestem jak wyniki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi