czaplasiwa Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Dla mnie może być wieczorna niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Hm, a piątek 20 marca w godzinach popołudniowych / wieczornych? Bo nie ukrywam, że bardziej by mi to pasowało niż niedziela No ale jajkby nie dało rady to postaram się dostosować. Swoją drogą - pomyliły mi się daty i myślałem, że to zarybianie jest w sobotę... Teraz widzę, że to czwartek rano, szkoda, chciałem pomóc (jak pewnie inni wędkarze), a tak to nie da rady. Mogliby zacząć te daty bardziej racjonalnie ustalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Piątek 20.03 wieczorem może być,im później tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Piątki u mnie odpadają . A na zarybienie może uda mi się wkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Hm no to na tę chwilę pozostaje niedziela 22 marca, postaram się wygospodarować czas. Jakby co podawajcie propozycje nadal, im nas więcej w to wejdzie, tym lepiej Dostałem odpowiedź z koła: Sz Panie kolego >Rozumiem i w pełni popieram Pana inicjatywę.Niestety na zmianę w tym roku nie ma szans.Pierwszy sposób to bezpośrednie złożenie wniosku do Zarządu Okręgu zgodnie z pkt 3 paragraf 13 Statutu PZW.Przydatna będzie lista z nazwiskami innych wędkarzy i numerami legitymacji PZW i przekonywująca motywacja.Należało by to zrobić gdzieś koło września bo zmiany w regulaminach są rozpatrywane pod koniec roku .Drugi sposób to złożyć ten wniosek na Walnym zebraniu koła w 2016 r / styczeń- luty /.Po przegłosowaniu wniosek ten zostanie przekazany / jako wniosek Koła Zwierzyniec/ do Okręgu w celu rozpatrzenia i wprowadzenia w 2017 r.Mam nadzieję ,że pomogłem .Pozdrowienia. O ile dobrze rozumiem, to można by stworzyć petycję, zebrać jak najwięcej podpisów, skrobnąć jakiś ładny list motywacyjny i uderzyć prosto do ZO, dzięki temu można by ominąć cały mechanizm niższego szczebla (głosowania w kołach) i zaoszczędzić rok czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Przedstawię Wam co i jak na spotkaniu. Jako że też jestem z koła Zwierzyniec i założycielem Klubu Przyjaciół Rudawy https://www.facebook.com/pages/Przyjaciele-Rudawy/220925594755619 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Byłem rano na użytku i ogólnie chyba ryby się ożywiły, bo całkiem sporo brań, gorzej, że same pudła... Ogólnie miałem 5 brań niezaciętych i 2 wyjścia i tylko jeden mały pstrążek na brzegu, odwrotnie niż przez cały luty (wtedy miałem mało brań, ale dużą skuteczność). Jeden to przez 10 metrów mi wahadłówke odprowadzał jakby nigdy czegoś takiego na oczy nie widział A na koniec skubnął i w nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek99 Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Wczoraj 3 godzinki w Giebułtowie. 1 pstrąg 22 cm na salmiaka, i jeden 18 cm na krakuska. Oprócz tego 2 puknięcia, ale również ryb małych. Woda czysta, niepodniesiona. Już mnie zaczynają powoli denerwować te maluchy.... Czy tam nic większego nie pływa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Cholera i niestety tak jak się obawiałem, nie dam rady stawić się w przyszłą niedzielę na spotkaniu, wybaczcie. Jak czaplasiwa nie da rady w ten piątek, to ja jestem wolny dopiero 27, 28, 29 marca (kolejny piątek, sobota, niedziela) i obojętne który z tych dni mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 OK. to ja w następnym tygodniu piątek wieczorem lub niedziela. Sobota odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Panowie a może by tak w środku tygodnia poświęcić na wstepne spotkanie z godzinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Ja niestety w środku tygodnia słabo, ewentualnie tylko czwartek. Dzisiaj na Prądniku duża aktywność ryb - intensywnie oczkują. Na nieszczęście dla mnie tylko sucha mucha je obchodziła, a obrzucałem je naprawdę wszystkim co miałem, mógłbym im woblerem w łeb rzucić i miałyby to gdzieś. W końcu wygrzebałem gdzieś z pudełka muszkę, zawiązałem ją bezpośrednio na żyłkę i tak wyciągnąłem 2, niestety brakowało mi z metr odległości rzutu żeby się to kolejnych dobrać (praktycznie zerowa waga zestawu). Ale tak czy siak miło popatrzeć, że rzeka jakoś żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Em Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Łaziłem dzisiaj od mostu koło Nowej Wsi w dół, ze spinningiem. Udało się przechytrzyć 4 maluchy na 5cm woblerka Pierwszy raz byłem nad tą rzeką i rozumiem, dlaczego tak zabiegacie o jej dobro. Z pewnością wrócę bo Prądnik mnie zauroczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Wybrałem się dziś na 2h do Pękowic. Kropek na 15cm na brzegu i pstrąg 28cm, ale chudzizna straszna... Generalnie w pierony skrzeku - co cieszy, bo pstrągi będą miały co jeść. zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Nie chcę się czepiać ale to zdjęcie jest niezgodne z regulaminem. To jedno. A drugie to fakt że tak "opanierowany" w ziemi i pyle pstrag ma raczej nikłe szanse na przezycie. Niewymiarowe ryby trzeba odpinac w wodzie ewentualnie trzymać mokrą ręką i od razu wypuscić a już na pewno nie powinno się ich tarzać po trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Ryby nie mogłem odhaczyć w wodzie - była zapięta za obie wargi. Z drugiej strony trzymałem go w wodzie żeby doszedł do siebie po czym żwawo odpłynął więc raczej nic mu nie będzie. Fotkę z miarką zrobiłem dla kumpla niedowiarka i niepotrzebnie wrzuciłem na forum. Pan.cernik nie róbmy też wielkiego halo bo niedługo będzie trzeba matę karpiową zabierać na pstrągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Spoko. Nie traktuj tego personalnie . Wielu ludzi po prostu nie wie że śluz ma niezwykle ważne znaczenie dla ryby. Znaczenie ochronne. To nie jest tak ze ryba od razu kładzie się brzuchem do góry, ale potem narażona jest na różne infekcje i takie tam. Też kiedyś nie wiedziałem i ktoś mi powiedział i teraz zwracam uwagę na to. A napisałem bo widzę żeś człowiek etyczny i o przyrodę dbający. Życzę jak najwiecej zdjęć w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Teraz będę uważał dzięki i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Dzisiaj ze Szreniawy 37cm :] Oczywiście wrócił do wody. PS. Pan.cernik - mam nadzieję ,że fotka zrobiona prawidłowo :] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 I o to chodzi !!! Bravo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Em Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Wie ktoś jak wygląda teraz Prądnik? Wybrałbym się jutro poszukać pstrążków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Przechodziłem obok dworku dzisiaj ok 15 i woda trącona mocno po tych deszczach i śniegach... Sam miałem ochotę się wybrać jutro ale jak będzie walić śniegiem jak dziś to odpuszczę chyba... Jeśli się wybierzesz - daj znać jak wyniki! Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Em Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Pogoda nie jest najgorsza, jadę dzisiaj z kumplem Jak się uda wypad nie omieszkam podzielić się wynikami ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Em Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Woda lekko trącona, pogoda zmienna. Niestety nie udało się ani jednego pstrążka skusić ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Dzisiaj na prądniku uderzył mi naprawdę duży pstrąg - od razu zaczął wybierać żyłkę z hamulca mimo że całkiem słusznie go miałem dokręconego. Po ciężarze na wędce i sile wnoszę, że te 40cm raczej miał - niestety kilka razy rzucił łbem i się wypiął... Ale wiem gdzie drań siedzi, jeszcze na niego zapoluję A oprócz tego w mieście widziałem ostatnio strasznie dużo kleni - niestety małych, do ok 15 cm. Na odcinku 100m rzeki naliczyłem ich z 50. Wie ktoś czy jakieś większe klenie w tej rzece jeszcze są? Bo łażę ostatnio sporo z polaroidami, a nie zauważyłem śladu życia czegoś większego. Chociaż z drugiej strony pstrągów też nie widać jeżeli się nie ruszają - skubańce są jak kameleony, woda jest na ten moment kryształowa, więc dno widać jak na dłoni, a te jakby materializują się przy przynęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi