puccini Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 to prawda są ale złapać je o prawdziwa sztuka kumpel miał pare razy klenia 45 - 40 ale rwie zestawy niesamowicie na na mocny nie chce się skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Ja na parnicy łapałem zawsze grube płocie na DS z tego pomostku i przy moście kolejowym, który idzie do portu. A mam takie pytanie odnośnie Jez.Dąbie..interesuje mnie szczupak...czy z brzegu można złapać ładną sztukę?? i gdzie go szukać bliżej Lubczyny czy zapuścić się w stronę betonowca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puccini Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 powiem tak czy wogle jest szczupak jeszcze w dąbskim nie wiem ale jeśli lubisz wyzwania jak się jedzie na wielgowo są fajne stawy i tam można wyciągnąć szczupaka ale tez już jest ciężko bo jest przetrzepany ale trafiają się jeszcze 2 a były 4 i większe. na dąbskim to w lubczynie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Feeder jeśli chodzi o samo jezioro Dąbie (przynajmniej małe), to niema tutaj większego sensu łowić, z prostego powodu: Jest przetrzebione przez rybaków. Jedynie co to jeśli znasz miejscówki to z łódki można ładnie połowić jeszcze, z brzegu bierze bo bierze ale to jest loteria. Dużo lepiej już zasadzić się na Regalicy albo na jakimś kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 O kurcze.... bo widziałem ładne brzegi porośnięte.. ale na pewno spróbuje Puccini a te stawy to gdzie dokładnie są?? i kto jest właścicielem.. jakaś dodatkowe opłaty.. a może są dzikie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puccini Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 jak jedzie 73d to były kiedys stawy typa ale mu zabrali je teraz sa dzikie to tak zwane u anteniarza ww tym roku jeszcze nie byłem ale slyszałem za zdarzaja sie 2 koło chyba przystanku park lesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 a jeszcze mam pytanie jak na Dąbskim jest z linem ?? i jak ktoś by mógł mi wytłumaczyć jak to na małe dojść żeby łowić .. bo na małym jeszcze nigdy nie byłem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puccini Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 a gdzie mieszkasz ?? a dam ci dokładna droge bo mieszkam przy samym jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 no tzn ja mieszkam hmm po drugie stronie jeziora za Odrą dokładnie na Żelechowie..... żeby dojechać do jeziora to pierw muszę się dostać na Basen Górniczy... a potem no właśnie to nie wiem ... nie orientuje się w tamtych liniach jedyne co wiem to to że 79 dojadę do Jezierzyc na stawy hodowlane i 73 Z lub D do Wielgowa na grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puccini Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 56 i zależy bo jako takie wejście to jest dopiero za działkami ale to to jest od przystanku kawalek niezly ale to juz na jezioro naj lepiej samochód lub rower a mam pytanie jak jest na stawach w jezierzycach ?? bo sie tam wybieram ale nic o nich nie wiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 dokładnie na Żelechowie Żelechowej nie żelechowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 wiem wiem ale jakoś tak przywykło że każdy tak mówi.... tak samo jak inni mówią Żelechowo a poprawnie jest Żelechowa .... Puccini nie wiem jak tam teraz jest bo ostatnio nie byłem ale napewno nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 martines, dzięki bo nie chciałem śmiecić w tamtym temacie. Chciałem się dowiedzieć czy wody http://www.oirm.szczecin.pl/wedkarz.htm odejmują tylko szczecin czy całe wybrzeże? Jest jakaś różnica jak opłacę w Gdyni? Macie jakiś wykaz wód? Pytam bo będę częstym gościem na wybrzeżu i zamiast PZW opłacił bym sobie te wody cenny na stronie to z 2007r znacie nowe? Przypuszczam że nie kosztuje to 300zł tak jak PZW w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 abra1711, to jest na wszystkie wody morskie naszego kraju. Nie ma znaczenia gdzie zrobisz opłaty. Co do opłat to nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arielos24 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Jesli dobrze pamietam pozwolenie miesieczne 16zl a roczne 49zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luis_gik Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 arielos24 - dobrze pamietasz : 1. NA OKRES 1 MIESIĄCA - 16 zł 2. NA OKRES 12 MIESIĘCY: - opłata pełna - 49 zł - opłata ulgowa - 31 zł zrodlo http://www.oirm.szczecin.pl/wedkarz.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Koledzy, czy na teren Basenu Górniczego jest wolny wstęp czy nie ma szans? Chodzi mi o wodę nad mostem cłowym na lewym brzegu Regalicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9988 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Czy pod samym mostem można to nie wiem, ale obok mostu na pewno można, bo jest wybetonowane brzeg i widziałem jak ludzie tam łowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Tyle to i ja wiem, pytałem o teren Basenu Górniczego czyli wyżej niż most. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Nie wiem co masz na mysli piszac Basen Gorniczy,ja dwa razy w tamtym tygodniu bylem na nadbrzezu Warta to jest na wysokosci drugiej kladki nad Gdanska jak jedziesz od strony Slonka,wjazd wzdluz Cpn Neste.Fajne miejsce,duzo Okonia 18-20cm a i dwa wieksze 32 i 34cm.Wieksze na zywca,mniejsze na obrotowke.Gleboko tam z 6-8m,podobno Bd miejscowka na suma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 No tak, to duży teren więc wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodziło mi o to nabrzeże: http://goo.gl/maps/ZXWyX Ale dziękuję za informację na temat Basenu Warty, chętnie porzucam spiningiem. Może na gumkę też coś ugryzie . Rozumiem że dostęp jest otwarty i od strony tego parku czy jak to nazwać można sobie połowić? Biała ryba też tam się trafia wiesz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 morghul, możesz zapomnieć, to teren portu. Wstęp tylko dla pracowników za okazaniem stosownej przepustki osobowej i na samochód. Obecni pracownicy ochrony mocno skrupulatni. Codziennie mam z nimi do czynienia w drodze do pracy Ale pocieszę Ciebie, że żadnych rewelacji tam nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Piszesz o terenie o który ja pytałem czy o którym pisał kris74? Kurde, to ja już nie wiem gdzie połowić na wodach SUM w okolicy Szczecina nie mając pływadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 dołaczam sie do pytania bo mam podobny problem, ciekawe miejsca na wodach SUM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Parnica i Kanał Dębicki,ale nie teraz, aktualnie NIC nie bierze, jesli chodzi o drapieżnika. Trzeba poczekać do jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi