Skocz do zawartości
Dragon

P.Lorenc GP Bream

fryda69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A może jakieś dowody na poparcie tak śmiałej tezy.

Dowody się daje w sądzie a tezy się udowadnia w przewodzie doktorskim, tu możesz wierzyć lub nie. Wybór należy do Ciebie. :grin:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Analogia religijna mi pasuje,więc wierzę :mrgreen: ,ale głupotą jest robic tort z 25 składników skoro z 5 jest lepszy :mrgreen:

pozdrawiam

Napisano
ale głupotą jest robic tort z 25 składników skoro z 5 jest lepszy

A Ty myślisz, że gotowce firmowe to tylko bułka i otręby? Producenci nie zostali by w ten sposób milionerami. Robiłem osobiście analizy i wiem, że w zanętach gotowych Sensasa lub Marcela jest do 17 składników nie mówiąc o tym, że i tak się jeszcze miesza kilka z nich plus dodatki. Tak, że ja wolę tort z 30-tu składników jak Królowa Angielska niż takiego z lichej ciastkarni, szczególnie dla gości (proszonych :grin: ) A tak nawiasem mówiąc to nie słyszałem o torcie z 5-ciu składników, chyba, że jakiś staro kawalerski. :grin:

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis3051.html + jeszcze woda :grin:

Napisano

Tak,masz racje przykład z tym tortem nietrafiony :mrgreen: ,jednak mówiąc poważniej to chodzi mi o to że mniej kombinowania w ciemno,a więcej logiki w dozowaniu i ilosci składników.'

Wczoraj miałem takie zdarzenie na rybach;siedzielismy w trzech na głowce w odleglosci od siebie ok 5 metrów,rzeka Odra,wszyscy necili te sama zanetą z jednego zrobionego hoboka,oraz łowili na identyczne przynety,oczywiscie kazdy miał lekko inny zestaw,ale te różnice nie były decydujące.Łowilismy około 10 metrów od brzegu w rynnie.

Wyniki po 5 godzinach,ja osobiscie 1(JEDNO !!!!) branie i jedna ryba,kolega w srodku 5 bran ,i wreszcie kolega na koncu główki na samym napływie ...około 4-5 kg płoci i krąpi :roll: dodam ze własciwie non stop miał brania.

Pytanie ...jakie znaczenie w tym łowieniu miała zanęta ,dodam że skomponowana z mieszanki firmowej+jokers+glina,i dlaczego tak to przełozylo sie na wyniki?

pozdrawiam

Napisano
Pytanie ...jakie znaczenie w tym łowieniu miała zanęta ,dodam że skomponowana z mieszanki firmowej+jokers+glina,i dlaczego tak to przełozylo sie na wyniki?

A może nęciłeś kolegom :?:

Napisano

NIEE :mrgreen: ,no kazdy wrzucał sobie sam,chodzi o to ze niekiedy jest tak na rybach ze nie wiadomo o co chodzi,nie można znalezc przyczyny ,stąd moje pytanie.

pozdrawiam

Napisano
NIEE :mrgreen: ,no kazdy wrzucał sobie sam

No sobie, sobie..... ale pod wodą mogło okazać się coś innego, zwłaszcza na rzece :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.