Nizdeb Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Od kilku wyjazdów na sandacza łowię dwoma Guide Select-ami, oba 2.13 ale jeden 4-21 a drugi 7-28. 1. Wyważenie, na lżejszym kiju Spro Red Arc 10300 a na cięższym Penn Battle 4000, oba zestawy zachowują równowagę w punkcie tej pierwszej (od szczytówki), srebrnej objemki na stopkę kołowrotka (cięższy kij dosłownie kilka mm wcześniej). Trzeba jednak pamiętać że cięższy kij ma 1 cm dłuższą rękojeść. Wydaje się że dłuższe modele mogą rzeczywiście być trudne do wyważenia. 2. Rezonans, jeśli ktoś tego patentu nie czuje to pewnie ma dłonie kowala, ja czuję a rysunek Dragona potwierdza moje odczucia. Wystarczy pstryknąć kilka razy szczytówką np. w burtę łodzi i najpierw czuć w dłoni normalny "objaw" takiego puknięcia ale momentalnie przechodzi on w drżenie (efekt jakby przyłożyć dłoń do głośnika z jednostajnym dźwiękiem). Nie czuć tego mocniej ale trwa to ułamek sekundy dłużej. Mamy więcej czasu na zorientowanie się co się dzieje z przynętą. Ryba (sandacz 55 cm), szła na 7-28 + PP 0,15 jak po sznurku. Za krótko mam te kije żeby ocenić trwałość ale same cechy użytkowe pasują mi idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 Pytanie dla posiadaczy Guide Select Tiny - jaki jest rzeczywisty CW tej wędki? Potrzebuję coś tej długości co obsłuży gumy 2 cale na główkach 4-12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Pytanie dla posiadaczy Guide Select Tiny - jaki jest rzeczywisty CW tej wędki? Potrzebuję coś tej długości co obsłuży gumy 2 cale na główkach 4-12g. Delikatna szczytówka obsługuje przynęty jak Tiny Salmo i paprochy na 1 gram główce, zaś blank ma ogromny zapas mocy i na luzie obsłuży twoje główki. Zastanawiam się jednak, czy pod twoje główki nie lepiej będzie kupić wklejankę Fishmaker 3-18 g? Zapas mocy w blanku podobny, a szczytówka lepiej zniesie przynęty cięższe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Siemka , właśnie stałem się posiadaczem kijka gs tiger 2,75 do 35g.Macie jakieś opinie o nim ? Z tego co czytałem to idelnie spisuje się na sandaczach i ma troszke zaniżone cw ale nie jest strasznie sztywny i pałowaty.Mógłby ktoś się o tym kijku wypowiedzieć ? Wczoraj spinningowałem w Wiśle Tigerem w nowej wersji 2014: 2,75 m i 8-30 g c.w. Machałem nim prawie 7 godzin, złowiłem co prawda małe, ale 4 ryby, 2 sandacze do 50 cm i 2 bolenie 52 i 56 cm i 2 spinki. Kij bajka, bardzo przypadł mi do gustu i zdecydowałem się kupić go. Super pracuje pod gumami do łowienia w głębszym nurcie, co bardzo lubię. Z gumą 12 cm na główce 25 g nie traci dynamiki podczas zarzucania i zacinania, założyłem główkę 30 g i gumę 8 cm, też na luzie zarzucałem i prowadziłem przynętę. Jeśli ktoś lubi GS, to spoko polecam. Zastanawiam się jeszcze nad Cobrą 18-56 g, coś pod niemałego suma, w ręku fajnie leży, ale tym kijem jeszcze nie machałem nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi