Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.Czemu nie piszecie że Przykona wyschła.Taka cisza na temat tego zbiornika że jest to bardzo prawdopodobne...Jeśli się mylę to skreślcie parę słów.... W sumie to fajny kawał wody.POZDRO dla całej wiary.

• 1 year later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Gdzie dopłacałeś, jeśli można wiedzieć? Ogólnie moim zdaniem Przykona od jakiegoś czasu lekko siadła, to prawie nie ten sam zbiornik.

Napisano

Witam

Z tego co mi wiadomo żeby łowić na Przykonie trzeba wykupić np. w Turku wody nizinne które kosztują 80zł gdyż ten zbiornik wykluczony jest z porozumienia PZW Łódź - Konin

Pozdrawiam

• 1 year later...
Napisano

A jak tam jest teraz ? Do Sieradzkiego dopłacę 60zł żeby mieć Konin i to wystarczy żeby łowić na Przykonie ? Wybieram się tam pierwszy raz, słyszałem że z brzegu tam się łowi ciężko tzn. jest płytko z brzegu i strasznie zarośnięte dno, ponoć tylko mocne zestawy i dalekie rzuty a po rybę to najlepiej popłynąć.

Ponoć jest tam dużo dużego karpia i suma nie wiem niestety ile w tym prawdy :(

Jakie są wasze opinie o tym zbiorniku ?

Napisano

A jak tam jest ? Wiem że jak pojadę to zobaczę ale chciałbym wiedzieć czy jest sens brać lekkiego feedera w końcu do tego łowiska z Łodzi jest spory kawałek ;) To prawda że brzegi są zarośnięte więc trzeba wywozić lub daleko rzucać ? I czy można się nastawić na dużego karpia ? No wiecie, kulki itp.

• 1 month later...
Napisano

Na Przykonie polecana łodka, jeśli jej nie masz to polecam wodery wyjście daleko w wodne i dopiero zarzucać wędkę, lekki feder raczej zostaw w domu. Tylko umiejscowienie przynęty spory kawał od brzegu daje tam efekty

• 1 year later...
  • 10 months later...