pawel18 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Jak w temacie czy zna ktoś może ten zbiornik? na jakie ryby można tam liczyć? jaka metodą najlepiej łowić. Byłem tam w zeszłe lato i rozmawialem z pewnym wędkarzem który mówił że można liczyć na ładne 60 leszcze i karpie 2 kg (z zarybień) Za wszelkie informacje będe wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 a w którym to jest miejscu w łośniu.? możecie wrzucić jakąs mape cy cuś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Panie Bartku, jesli nie masz swych zacnych dokumentów uprawniających Cię do amatorskiego połowy ryb w kole Huta Katowice (bodajże nr 79) i nie robisz dopłaty (nie pamiętam jakiej wysokości) to, to gdzie on się znajduje jest raczej nieistotne Wiele pięknych chwil tam spędziłem za czasów kiedy lowilem z Ojcem. Ostatni raz byłem tam w zeszłym roku na rowerze. Po karasiach, których zawsze było tam mnóstwo nawet śladu, za to pojawił się szczupak, wpuszczany systematycznie podobno czwarty rok. Można liczyć tam na karpia, ładnego lina, jazia, jelca, suma czy olbrzymiego jazgarza. To właściwie wszystkie ryby z jakimi się tam spotkałem. Wiadomo dla spławikowców w zasięgu są plotki, wzdręgi, okonie sporadycznie leszczyki. Zbiornik wolny od podwodnych zawad, zarówno brzegi jak i cale dno to beton. Łosień polożony jest w lesie i mimo tych melioracji panuje tam niesamowity klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Ktoś coś wie co tam się dzieje w tym roku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja powiem tak należę do tego koła ale nie opłacam nigdy tego zbiornika ponieważ nigdy nie można złapać tam nic ciekawego. Jak zarybią karpiem albo pstrągiem to nie można znaleźć sobie miejsca bo tyle dziadków tam przesiaduję i siedzą tam do puki wszystkiego nie wyłapią. Byłem tam w tym roku na zawodach ale moim łupem przez cztery godziny wędkowanie były 4 płotki i okonek. Opłata dodatkowa podajże 59zł. Oto strona internetowa koła: http://www.pzw16.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Jaka opłata ?? Przecież to jest łowisko ogólnodostępne dla PZW Katowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Jest to łowisko za które trzeba płacić dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 koledzy za tydzień mam zawody na zbiorniku. Jest tam asfaltowe dno a dominującą rybą jest płotka i okoń. Jakiego koloru najlepiej jest użyć zanęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xym82 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Jeżeli płotka to wydaje mi się że kolor zbliżony do dna,ale nie ma w sklepach zanęt w kolorze asfaltu Może czarną zanętę? Nie widziałem zbiornika na oczy,ale przy mniejszej płoci z reguły uzywa się zanęt w kolorze dna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 A według was najlepszą przynętą na płotkę jest ochotka czy pinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xym82 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 A według was najlepszą przynętą na płotkę jest ochotka czy pinka?o tej porze roku raczej pinka,nie bawiłbym się w zakładanie ochotki.Ale możesz zabrać na zawody,bo nigdy nic nie wiadomo,ryba może różnie brać,może to być kluczowa przynęta,ale raczej wczesną wiosną. Ochotkę można wcześniej przed zawodami zrobić w pęczki,co ułatwia i przyśpiesza zakładanie na mały haczyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Bez ochotki na Łosień bym się nie wybierał, a co do pęczkowania to raczej nie na zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 aha czyli trzeba podskoczyć gdzieś po ochotkę haczykową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 No i ochotka poskutkowała dziś na zawodach. Choć ryby nie chciały współpracować to i tak udało się zdobyć 4 miejsce. Nie ma co się chwalić moim wynikiem ale mogę powiedzieć że zwycięzca maił 570g ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Mam do was pytanie macie jakieś sprawdzone metody na zamontowanie siatki na ryby jeżeli nie da się nic wbić w podłoże tak jak na tym zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Długa linka i klapka do siatki sprężynowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Mam do was pytanie macie jakieś sprawdzone metody na zamontowanie siatki na ryby jeżeli nie da się nic wbić w podłoże tak jak na tym zbiorniku. Po co siata, mięcho od razu do torby pakuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 :D:D padlem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Ja na tym zbiorniku nie wekuję raczej dla ryby ale niekiedy jeżdżę tam potrenować na zawody bo w moim kole tam są najczęściej. No i nawet na zawodach nie mając swojego podestu jak inni profesjonaliści chciałbym jakoś tą siatkę zamontować żeby wylot był jakoś tak żebym nie musiał za każdym razem otwierać tej siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rimmon Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Mam do was pytanie macie jakieś sprawdzone metody na zamontowanie siatki na ryby jeżeli nie da się nic wbić w podłoże tak jak na tym zbiorniku. Po co siata, mięcho od razu do torby pakuj. Widać bonk ma w tym wprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 No na zawodach to raczej nie przejdzie. Może ktoś ma jeszcze jakieś bardziej błyskotliwe pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Dziś pojechałem tam pierwszy raz na prawdziwe wędkowanie z batem 8m i gruntówką. Na grunt nie było zbytnio brań tylko jedna płotka 20cm za to na bata pobawiłem się do woli i złapałem około 40 wzdręg od 15 do 30cm. Gdyby nie dość silny wiatr to może było by lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Dziś odbyły się zawody mojej sekcji i wyniki były bardzo słabe. Najlepszy zawodnik złowił przez 4 godziny 980g. Ja złowiłem 440g i miałem 5 miejsce. Natomiast byłem jakiś tydzień temu i zaskoczyły mnie częste brania lina takiego 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafir Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Śnięte ryby na całym brzegu i syf a nie woda... Ktoś coś więcej wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafir Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi