Skocz do zawartości
tokarex pontony

Donęcanie

fryda69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Często sobie myślę, jaki sposób donęcać rybę, szcególnie na zawodach..

Każdy powie- sposobów jwest wiele..ale i metod jest wiele..sprawa wydaje się być prosta, jeśli łowimy w głebokim łowisku, ryb raczej nie spłoszymy. Jeśli łowimy w płytkim zalewie, tyczka- kubek i po problemie...

A co, jeśli nie dysponujemy tyczką? Jeśli nie możemy użyć kubeczka, a łowisko wymaga donęcenia, i zaznaczam, że to płytkie łowisko?

Oto mój sposób:

rzecz dosyć prosta.. powszechne jest stosowanie nęcenia jokiem na"3", gdzie całość jokersa wrzucamy w trzech partiach: nie sklejona, trochę sklejona, mocno sklejona.. powinno zapewnić to rozpuszczanie się gliny w różnych okresach, co da nam łowisko zanęcone na kilka godzin. Ja stosuję w ten sam sposób patent z zanętą. Najpierw wrzucam kilka kul mocno sklejonych, na nie kładę podklejone, a następnie te w zasadzie nie klejone, które pracują od samego początku.

A jakie są Wasze doświadczenia?

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

warto się pobawić ja używając zanęty pracującej rozrabiam ją z ziemią w stosunku 3 ziemii i 1 zanęty. robie ogromne zbite kule jak najmocniej jak się je wrzuci do wody to pracuja trzy godziny na zwodach. do tego robie zanęte z ziemia w stosunku 1:1 i również robie duze kule i mniej zbite. tych z wiekszą ilością ziemi wrzycam ok 12 a tych zmniejsza ok 5 (tj ok 10 - litrów w wiadrze). na początkuzawodów wyrzucam 3/4 mieszanki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.