cris Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 tak wiem że jakiś facet wyjoł tam 12kg karpia,a tu uwaga na co? na "KUKURYDZE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 kukurydza to b.dobra przyneta na karpie i bardzo czesto jest stosowana do polowu duzych karpi,zaklada sie 3,4 surowe ziarna na wlos zamiast kulek,ale czasem tez sie zdaza ze duzy karp da sie zlowic na kukurydze konserwowa podana na haku,lecz jest to nie zadobry sposob na wieksze osobniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuchs7 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam wszystkich wędkarzy tak jak zamierzałem byłem na łowisku w ostatnia sobotę. Wyjazd zapoznawczy ponieważ nigdy wcześniej na tym łowisku nie bylem. Na wstępie chciałem zaznaczyć, że jestem absolutnym amatorem, aczkolwiek powędkować bardzo lubię. Moje refleksje: łowisko bardzo fajne, nie za łatwe, nie jest to wanna z karpiami gdzie każdy rzut to parę kilo na wędce. Mieliśmy stanowiska 37-38 fantastycznie nasłonecznione. Było ciepło i przyjemnie. Fantastyczne kilka godzin spędzone nad wodą. na łowisku byliśmy punkt 6-ta, rozłożyliśmy się, zanęciliśmy i do boju. Złapałem 9 ryb z czego 6 od razu dostało wolnoć bo były to małe płocie i ukleje. Pozostałe 3 to ponad 30cm jazie po ok 0,5-0,6 kg każdy. Jak dla mnie wyjazd bardzo udany. Następnym razem nastawie się na karpa i wezmę ze sobą kulki proteinowe. Póki co polecam to łowisko wszystkim na miłe wędkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 [ a na stanowiskach około 9 i na przeciwko (dalekie rzuty bo przy brzegu chyba jest sporo płycej) częściej trafiają się większe. Na 9 łowiąc na koszyczek, na bank masz zaczep ... ew. weź duży zapas to co ja tam porwałem to powinno yellow submarine wyciągnąć Pozdro i połamania mam nadzieję, że w środę ja połamię (ale nie na 9) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Jeśli ktoś chce połamać karpie to naprawdę polecam miejsca od 28 do 38 naprawdę dobre miejsca tylko ze na 28 trzeba mocno rzucić przynętą.Fuchs jeśli mogę ci coś polecić to usiądź sobie na tych stanowiskach co napisałem i załóż sobie białego robaka i na grunt albo kulki truskawkowe,tak jak mówiłem w tamtą sobotę przez godzinkę wyjąłem 2 karpia na te kulki. Pozdro i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 jakiej wielkosci uzywales te kulki i jak duze byly karpie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Na stanowiskach około 30 jest dużo drobnicy, jeżeli ktoś chce się nastawić na coś grubszego to chyba lepiej próbować gdzie indziej oczywiście nęcąc kulkami a nie paszą dla drobnicy. Tak mi się wydaje, widziałem speców, którzy tam tak robili. Nie widziałem tylko efektów karpiowych na pierwszych stanowiskach (okolice parkingu), jeżeli chodzi o tą rybę to je odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 sliwa 16mm kulki karpie do 4kg ale jade w następną sobote więc zobaczymy bo może coś większego będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikor82 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 W zeszłym roku mój rekord z tego łowiska to 10,30 kg złowiony na stanowisku nr 9, oprócz tego dużo mniejszych karpi i amurów. Ogólnie lubię tam jeździć chociaż w weekendy do tłok w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 i na co padł te 10 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 sorry za pytanie nie doczytalem ze na 9,a na jakie kulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Dziś jadę na łowisko jak wrócę to zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Zapraszamy na gruntowe zawody towarzyskie, które będą się odbywały 26 czerwca na Łowisku Okoń zorganizowane przez koło 67 w Łomiankach , pełna informacja oraz kwota wpisowego już niedługo zostanie podana (coś koło 60zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam dziś byłem na łowisku od 6:30 do 12:00.Złapałem 6 karpi,1 jaz,i 2 okonie.Od 7:30 do 10:00 były brania już później słabo.Wszystkie karpie padłu około godz. 8-9:30.Największy ważył 6kg. Przyeta:Kulka proteinowa 16mm Truskawka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Witam dziś byłem od 15:30-19:30 i padły 4 karpiki, obok mnie siedzieli ludzie to ciągnęli takie karpie po 2,5-3kg myślę ze złapali około 11 sztuk.Ja złapałem przez te parę godzinek niestety tylko 4 karpie takie po 3,5-4kg:).Oczywiście kulka truskawkowa na włosku i na haku kuku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qestt Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 bylem raz zawiodlem sie 1 jesiotr ok 2kg i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 a po co piszesz jakie masz rekordy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Cris które miejscówki? Z tego co wiem właściciel mówił, że wpuścili dużo takich do 2,5kg i maja od razu dobrze brać, ale mnie interesują od 5kg w zwyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Wież co próbuj z miejscami raz jest tak ze na 23 połapie raz jest tak ze połapie na 25 rożnie ale zazwyczaj miejsca od 23 do 31:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnS Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Witam! Zamierzam wybrać się na okonia z kumplem, jakoś na przełomie maj/czerwiec na jakieś... 3 dni. Mam jednak kilka pytań do Was, bo nigdy na dłuższej zasiadce na okoniu nie byłem. Jak jest z rezerwacją i zajęciem pomostów na te 3 dni (w tym noce)? Płacimy jednorazowo za rezerwację czy każdego dnia jakoś dodatkowo? Jest w ogóle na okoniu możliwość zrobienia sobie 2-3 dniowej zasiadki? Kolejne pytanie już konkretnie co do łapania. Jakie miejscówki na taką zasiadkę w tym okresie polecacie? Interesuje mnie coś z altanką, bo nie ukrywam, że w razie deszczu czy coś warto mieć ją "przy sobie". Myślałem nad stanowiskami 7,8,9,10, co sądzicie? Interesuje mnie przede wszystkim zasiadka na jakiegoś karpika, aczkolwiek zamierzam wieczorem i nocą połapać na żywca/trupka/wątróbkę, więc kierowałbym się też tym przy wyborze ew. miejsca zasiadki. Co do "jedzenia" - zdecydowaliśmy się z kolegą, że podstawą naszej rybnej paszy będzie jakaś sypka zanęta (jakaś tańsza, jako wypełniacz) oraz kukurydza. Dodatkowo dosypiemy może trochę konopi i trochę pelletu. Wszystko będzie uatrakcyjnione różnymi boosterami i dodatkami, zapachem przewodnim ma być truskawka (sprawdziła się na jednodniowych wyjazdach). Na hak będzie lądować pellet lub kuku. Taki zestaw będzie ok, czy coś zmienić albo czy czegoś brakuje? Liczę na odpowiedź i ew. dodatkowe rady tych, którzy mieli jakieś "dłuższe" zasiadki na okoniu Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Witam kolegę słuchaj jeśli chodzi o 3 dniowe zasiadki to nie ma problemu,ostatnio bylem przez 4 dni pod zad i stali tam karpiarze 4 dni oczywiście też nocki.Płatności raczej da się od razu zapłacić za stanowisko z góry. Co do miejscówek 9,10 będzie ok. tam złapiesz karpika i też na żywca pociągasz trochę. Zanęta u mnie sprawdziło się:Zanęta na karpia firmy Trofeum+kuku+booster(truskawkowy) i zamiast kuku i pelletu na hak radził bym coś z kulek wybrać na włos i na hak kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnS Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Myślałem właśnie o kulkach, lecz nie wyrobię finansowo chyba, żeby dać do zanęty odpowiednią ich ilość... Pellet całkowicie odpada? Co do płatności i miejscówek. Jedziemy we dwóch, chcemy wziąć 4 pomosty. Łapać będziemy na 2 środkowych, a 2 zewnętrzne zostawić "w razie czego" lub po to żeby nikt inny nam się w miejscówkę/zestawy nie wpakował Cris - ile zapłaciłeś za te 4 dni? Jak wtedy z rezerwacją? I właśnie, jak będziemy łapać głównie na środkowych, a zewnętrzne będą używane sporadycznie to nie będzie żadnych problemów z tym, że zarezerwowaliśmy te pomosty na "aż" 3 dni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Jak wtedy z rezerwacją? I właśnie, jak będziemy łapać głównie na środkowych, a zewnętrzne będą używane sporadycznie to nie będzie żadnych problemów z tym, że zarezerwowaliśmy te pomosty na "aż" 3 dni? Niestety, właściciel rezerwuje miejscówki tylko na kilka godzin od otwarcia łowiska, w przeciwnym razie musisz za nie zapłacić jak za każde inne stanowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Rezerwacje może telefonicznie zrobić , przyjechać i opłacić , Łowisko mocno oblegane więc ciężko zarezerwować bez opłaty stanowisko "obok" bo jak wspomniał Konriz chwilę właściciel potrzyma rezerwacje i ja komuś sprzeda. Zmieniając trochę temat chciałbym już oficjalnie zaprosić was na II towarzyskie zawody gruntowe które odbędą się na łowisku "Okoń" 26 czerwca organizowane przez zarząd koła 67 Łomianki. Wpisowe 60zł W cenie wejście na łowisko wraz z rezerwacja , grill ( plus chmiel ), nagrody sponsorowane będą przez nasz sklep. Rozgrywać się będzie jedna 6 godzinna tura. Dozwolone metody połowu : grunt Stanowisko jedno nie zmieniane od 6 w górę Jako że łowisko prywatne i zgodnie z jego regulaminem mogą startować ludzie nie zrzeszeni w PZW ( przypominam że zawody czysto towarzyskie ) oraz członkowie innych kół niż 67 Łomianki. Zapraszamy wszystkich chętnych do zapisów , można mailowo , na pw , bądź telefonicznie : 796117298 . Wpisowe wpłacane osobiście , bądź przelewem na konto najdalej tydzień przed zawodami. (musimy określić właścicielowi ile dokładnie miejsc będziemy zajmować) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Można spokojnie zadzwonić i zarezerwować na kilka dni z góry ... ( jeżeli nikt oczywiście jeszcze nie zarezerwował ) ... Problem w tym że dziwnie sobie tam liczą za rezerwacje ... jeżeli chcesz rezerwować na 3 doby to za samą rezerwacje to będzie 3 dni x 6 PLN + 3 nocki x 6 PLN = 48 PLN sama rezerwacja + koszty " pobytu " jak w cenniku ... Ja osobiście na taką zasiadkę polecałbym miejscówki w przedziale 37 - 40 !!! Zawsze miałem tam efekty ... No i jest altanka i miejsce na ognisko ... Jedyny minus tych miejscówek to to że jak trzeba skoczyć do barku po browar lub na ... no wiecie co to jest niezły kawał drogi do przebycia POZDRAWIAM !!! Summer !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi