ramik Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 ale to ta w puszkach? a ona nie jest za miekka nie spada z włosa? bo to jest chyba taka jak konserwowa, a z tego co słyszałem na włos musi być w miare twarda żeby nie spadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatamarcela Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 sa takie specjalne okragle, metalowe agrafki TB do zakladania bialych na wlosie - swietnie nadaja sie takze do kukurydzy. na pewno wtedy miekkie ziarna z puszki nie spadna:)) polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Słuchaj jest to kuku w słoiczkach a firma albo Traper lub Loripo są na allegro.I uwierz mi nie jest miękka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 ok pasuje, a ma ktos doswiadczenie nałowienie na kukurydze gigant, mam truskawe i vanillia, zalozylem na wlos truskawe ale albo spadła albo wyssało tez jest twarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asparuh93 Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 A jakies najnowsze wiesci sa ? Ja bylem w zeszla sobote i wszystkim naokolo bralo, tylko nie mi Nawet moj kumpel ktory byl pierwszy raz w zyciu na takim wypadzie, zlowil swoje pierwsze w zyciu karpiki a ja nic, zero Chcialem sie wybrac teraz w weekend z pelletem i kulkami, tylko nie wiem jakie smaki kupic, bo od groma tego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C33lly Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Wybieram sie jutro na ''okonia'' i stad moje pytanie: Czy stanowiska 25-28 nadają się do łowienia okoni na spinning? Głównie na błystki i małe woblerki. Co sądzicie o tych stanowiskach ? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asparuh93 Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Generalnie 'okon' nie jest najlepszym miejscem do spinningowania. Jesli juz to najwieksze szanse masz na pstraga, ew szczupaka, choc jesli juz to bardziej z lodki niz z brzegu. Jak bylem w zeszly weekend, za drobnica po wierzchu ganial jaz i sandacz - z rana. O wiele wieksze szanse mialbys na niewielkiego zywczyka. Ogolnie te stanowiska sa fajne, ale tak jak mowie - nie na spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C33lly Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Dzięki za rady.A okoni jest w ogóle dużo? Czy główną przeszkodą do spiningowania są liczne zaczepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asparuh93 Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Zaczepow nie ma praktycznie wcale. Ogolnie ciezko jest tego okonia namierzyc, ja zlapalem tam raz okonia przypadkowo na bialego. Najwiecej okoni na tym lowisku idzie zima, spod lodu. Poza zima chowaja sie gdzies, niewiadomo gdzie i nie biora. Poza lodem okon tam to praktycznie przypadek. Nie mniej jednak jest tam drapieznik, sandacz, szczupak, sum, ale to nie na lekki spinning tylko juz bardziej na ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Najwiecej okoni na tym lowisku idzie zimaByłem tam wiele razy zimą i tylko raz słyszałem o złapanym okoniu. Nie widziałem na własne oczy aby ktoś tam złowił zimą okonia. Złapanie tam okonia to rzadkość, na spinning prawie niewykonalne, mi się jednego udało, no może kilka ale czasu ze spinem spędziłem tam sporo. O sandaczu można zapomnieć. Jest trochę szczupaka ale też nie jest łatwy. Słyszałem że mają tam odławiać szczupaki aby im innych ryb nie zjadały. Jak ktoś jest bardzo dobrym spinningistą to może sprawdzić czy sobie poradzi na tym łowisku co jest bardzo trudne poza chwilami zarybień np. pstrągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Mam pytanko był ktoś ostatnio ??Jest po co jechać(jeśli chodzi o karpia)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamynho Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Własnie to samo pytanie jak teraz pomosty 25 26 i 27 stoją wybieram sie w poniedziałek na nie.. i jestem ciekaw był tam ktos ostatnio?! Jak z rybą w te upały.. i co jesli zmiana temperatury ma nastąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Też bym się właśnie wybrał w tym tygodniu,ale nie wiem jak z karpikiem bo teraz tylko na karpia się nastawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamynho Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 No ale w poniedziałek zmiana pogody praktycznie juz w niedziele i jestem ciekawy jak tam karpie zareagują na owe "przymrozki" Ostatni pobyt na 26 dał małe wyniki 3 jesiotry i 1 karp. daleko do blatu.. ale skoro chłodniej to moze i na płytszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Halo ludzie był ktoś ostatnio pomocy bo chce jechać tylko czy w ogóle jest po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Mooj brat z kolegą byli w sobotę na 37 + 38 ... na kukurydzę połowili ok. 20 szt. w przedziale 1 kg. - 3 kg. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzj Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 ja byłem w nocy sobota/niedziela i brały regularnie z małą tylko przerwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 ok dzięki to jednak wybiorę się w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
battekk Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Mam pytanko, czy był ktoś w tym tygodniu już i miał jakieś wyniki? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sledzik666 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Byłem z bratem we wtorek,stanowiska 8 i 9. Bylismy od 9:00 do 19:00.Zlapalismy 5 leszczy,5 karasi do kilograma,jesiotr 50 cm,i kilka ploci.Szukalismy ryb blisko przy brzegu jak i na glebokiej wodzie.Szkoda ze nie braly karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 a brały bardziej na płytkiej czy na głebokiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sledzik666 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Ogólnie zdecydowana większość wzięła na płytszej wodzie tak do 4-5 metrów. Z 4. metrow braly naprawde fajne karasie (jeden rozmiar ; ładny tak pod kilogram), troche glebiej i zapinaly sie leszcze. Karpi ani sladu. Na glebszej wodzie mielismy tylko jeden ładny odjazd niestety zakonczony pustym zacieciem (na kulke truskawkowa 16mm). Jesiotr wzial na pellet halibut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 jak tam był ktoś ostatnio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Ja byłem dzisiaj od 17-21. Ogólnie to słabo ale cos tam sie zawsze zlowilo a konkretnie wyladowany to jeden kolo 1,5 Jednego ładniejszego mailem ale hamulec mi wysiadl w kolowrotu i spioł sie przy podbieraniu. Tak kolo 6. No i jeden ladny odjazd ale porwal przypon przy zacieiu. Wszystko na kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 jak tam wieści był ktoś????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi