MarceliBombka Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Kupilismy pellet z dziurka zakladasz go na wlos a potem dajesz kulke:) Nie wiem jak to sie nazywa czy w ogole ma jakas nazwe ale okazalo sie skuteczne:) z tego co widzialem duzo ludzi tak na okoniu łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 ok tak myslalem tylko chodzilo mi jeszcze o zapach, kulka halibut a pellet rybny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Tb halibut a pellet tez tb rybny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzj Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 2 tony małych karpi, jakies 1000 sztuk... czyli 60m2/nowego karpia. gęsto No to ładnie, żeby tam teraz złapać coś większego to trzeba będzie mieć niezłe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 bo tam niedzielnych wędkarzy od groma, cieszą się jak mają cokolwiek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 We wtorek wpuścili 2tony karpia od 1.5kg do 3kg i są wygłodniałe na kuku na kulki nic a nic nie biorą ale kukurydza to masakra. Damiano ja nęciłem wczoraj (stanowisko 29) 20mm i 6mm pelletem, jeżeli chodzi o kulki to na tuttifrutti karpik mi wpadł 4kg, nic a nic na kraba ani na truskawke, na halibuta + pellet 10mm wział o 22.30 karpik 15kg nr 106;)) koledze także było sympatycznie. To samo masakra u mnie na stanowisko 37 od 6.30 do 20.00 . 15 karpi na kuku az mi sie to wkoncu znudzilo i przezbroilem na kulke anaconda truskawkową 20 mm i pellet traper 20mm i złapłem karasia nie wiem jak on to pochłonął miał moze 0.5 kg a karpie mniejsze wogole tego nie ruszały. Jakie Polecasz pomosty na duze karpie,amury,jesiotry ja dopiero 2 raz bylem i chcialbym sprobowac swoich szans z wiekszym karpiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 We wtorek wpuścili 2tony karpia od 1.5kg do 3kg i są wygłodniałe na kuku na kulki nic a nic nie biorą ale kukurydza to masakra. Damiano ja nęciłem wczoraj (stanowisko 29) 20mm i 6mm pelletem, jeżeli chodzi o kulki to na tuttifrutti karpik mi wpadł 4kg, nic a nic na kraba ani na truskawke, na halibuta + pellet 10mm wział o 22.30 karpik 15kg nr 106;)) koledze także było sympatycznie. To samo masakra u mnie na stanowisko 37 od 6.30 do 20.00 . 15 karpi na kuku az mi sie to wkoncu znudzilo i przezbroilem na kulke anaconda truskawkową 20 mm i pellet traper 20mm i złapłem karasia nie wiem jak on to pochłonął miał moze 0.5 kg a karpie mniejsze wogole tego nie ruszały. Jakie Polecasz pomosty na duze karpie,amury,jesiotry ja dopiero 2 raz bylem i chcialbym sprobowac swoich szans z wiekszym karpiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Damiano zdaje sie, że wczoraj sie mijaliśmy na okoniu jak schodziłeś i rozmawialiśmy. Ja bym Ci polecał te łowiska na których łowie o kilku lat więc od 23 do 31 i kierował sie na wypłycenia 2-1.5m, tam złowiłem najwięcej swoich największych ryb. Stanowiska dalsze 37-38-40 są świetne na żywca, często tam drapieżniki żerują, ostatnio przez 2 doby nie miałem na kulki tam brania dopiero gdy rzuciłem przynęte po skosie na otwartą wode miałem ładnego karpia. Goście z łodki podpływają pod trzciny i na spinning ładnie idzie tam. Od 44 do 50 to raczej miejscówki na suma. Staraj sie łowic na rybne kulki pellet (bałwanki itp) jak chcesz większą rybe na stanowiskach które wcześniej wymieniłem. Tu masz mapke http://okon.com.pl/plan_lowiska.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Dzieki za info zestaw z bałwankiem własnie rzuciłem na te 6 metrów i tylko karas uderzył . W przyszłym tygodniu zostane tam na nocke jeszcze nie wiem kiedy ale bede zarezerwuje dwa pomosty z 23-31 i zdam relacje jak wroce ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 bo tam niedzielnych wędkarzy od groma, cieszą się jak mają cokolwiek ) niedzielny wędkarz też człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek71 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 A jak jest z sumem.Coś ktoś słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 A jak jest z sumem.Coś ktoś słyszał? wczoraj jeden z pracowników łowiska mówił mi że właściciel się ostatnio na sumy zasadza i że dopiero co wyciągnął jednego 6 kilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmaciekk111 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Witam, jestem nowy na forum, mam takie pytanie do speców, próbowaliście kiedyś łapać na karmę hodowlaną? Głównie chodzi o karpia bądź jesiotra. Ucinając dyskusję chodzi mi o allera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti14 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Witam wszystkich,jak pewnie zauważyliście jestem tu NOWY.Jutro wybieram się na okonia po raz 1 w tym roku.Czy coś się pozmieniało w stosunku do roku poprzedniego na łowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 jak tam było dzisiaj na "Okoniu" na co łapaliście z których stanowisk jakie wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 non stop te małe trzmiele biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti14 Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Byłem wczoraj cały czas biorą te małe, na 26 tak mi się wydaje złapali "piątkę" i w nocy z czwartku na piątek padła "ósemka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Byyłem niestety fatalnie u mnie z piatku na sobote złapali uwaga jesiotra 12 kg chyba na bałwanka. na stanowisku 32 koło mnie na spławik karp 78 cm około 10 kg piekna rybka i na stanowisko bodajze 21 zerwany taki z 10 kg . Ja byłem od piatku rano do soboty wieczor stanowisko 29 niestety tylko karpie 1.5-3.0 kg na kuku. Na bałwanka złapałem 2 karasie i 2 leszczyki xd. Kulka adder carp i pellet truskawkowy maczane w dipie truskawkowym o godzinie 13:00 piekne branie na bałwanka to juz nie był leszczyk ani karas niestety sie nie zaciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti14 Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 A to się mijaliśmy Damiano z kumplem przechodziłeś ja byłem na 12 Ja wybieram się we wtorek lub z wtorku na środę jeszcze nie wiem dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 ja przyjechałem w sobotę o 6...bez rezerwacji i okazało się że wolne jest tylko stanowisko 41...czyli brzuch nad wodą a tyłek na parkingu ...i tak miałem farta że coś było wolne...wyjąłem...5 karpi, jednego karpika, i 2 jazie...jak na takie stanowisko to i tak chyba nieźle...ale najlepszy cyrk był na 44 stanowisku...przyszła taka ekipa sympatyczna...Pan i chyba z 4 dzieciaków...hałasowali co niemiara...jak mieli branie to pół "okonia" wiedziało ...a karpi złowili w 3 czy 4 godziny coś koło 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Barti a jak u ciebie wyniki w sobote? Tak sie zastanawiam czy na jesiorty najlepsze sa stanowiska 8-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti14 Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Damiano ale ja w sobotę nie byłem tylko w piątek od rana.A co do jesiotrów to nie wiem nie nastawiałem się tam nigdy na jesiotry.Dzisiaj narobiłem trochę kulek truskawkowych i waniliowych i trzeba je będzie przetestować po niedzieli na okoniu pewnie pojadę na noc z wtorku na środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti14 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Damiano mam pytanie wiesz może o jakimś łowisku gdzieś bliżej Wawy bo mi auto odmówiło posłuszeństwa i na okonia nie dam rady pojechać daj znać jakbyś coś wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Podobno słyszałem ze mozna dojechac gdzies blisko Łowiska okon pksem albo autobusem z dworca gdanskiego chyba a blizszych łowisk niz okon nie znam niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej53 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Witam po raz pierwszy. Czy na tym łowisku można złowić lina, ładne płotki, leszcza czy jazia? Mnie nie interesują 8kg karpie czy inne potwory. Lubię wędkować chociaż bardzo rzadko to robię. Jestem zupełnym amatorem i nawet nie mam pojęcia co wy tam na te haczyki zakładacie. Ja używam wyłącznie kukurydzy lub białe robaki. Czy mam szanse coś tam złapać? Bardzo proszę o podpowiedź które stanowiska są najlepsze dla takich ryb i czy łowić bliżej czy dalej od brzegu? Mam wędkę z typowym spławikiem przelotowym i nic więcej. Chciałbym się tam wybrać w czwartek o 6 rano. Czy muszę rezerwować stanowisko? Dziękuję za ewentualne podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi