MarceliBombka Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Jak najbardziej tak. Ustaw sie od 20 do 31. Podnęć traperem na karpiowate i spokojnie Ci te ryby wpadną, kilka metrów od pomostu, na kanapke robak-kuku. Co do rezerwacji to teraz sa wakacje jest tam na prawde duzo rybakow wiec jezeli chcesz miec 100% pewnosc co do stanowisk to zadzwon wczesniej i zarezerwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 i przygotuj sie ze na spławiczek moze ci uderzyc karpik okolo 10 kg, ale raczej ci podejdą ładne płocie i jazie . Wiec musisz dobry sprzęt wziasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej53 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam, jak tam na Okoniu? był ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Witam, jak tam na Okoniu? był ktoś ostatnio? Dzis po poludniu sie wybieram, dzwonilem ale nie rezerwowalem bo podobno ma nie byc problemu z jakims wolnym pomostem. Wprawdzie laik jestem ale wieczorkiem moge napisac co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 oki to daj znać... ja wybieram sie jutro na cały dzień i tez coś napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 ja byłem dzisiaj...14 godzin na pomoście...jeden zerwany zestaw...i to na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Czesc Bylem - 3 stanowiska, dwie wedki metoda splawikowa z neceniem. 5 godzin I wielkie zero. Nic, nawet pukniecia Wyglada na to ze to typowo gruntowe łowisko, rozmawialem z innymi splawikowcami - mieli podobne wyniki. Kolesie ktorzy przywiezli ze soba tyle stuffu ze potrzebne byly dwie pary taczek mowili ze ryba jest ale daleko od brzegu. Ja na razie chyba sobie daruje to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 to chyba zależy kiedy...dzisiaj ryba była daleko od brzegu...ale tydzień temu...sobota-6 karpi; niedziela 5 karpi...wszystko blisko pomostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 to chyba zależy kiedy...dzisiaj ryba była daleko od brzegu...ale tydzień temu...sobota-6 karpi; niedziela 5 karpi...wszystko blisko pomostu He he byc moze, karpiki na splawik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 to chyba zależy kiedy...dzisiaj ryba była daleko od brzegu...ale tydzień temu...sobota-6 karpi; niedziela 5 karpi...wszystko blisko pomostu He he byc moze, karpiki na splawik??? karpiki na spławik ale jeden koło 4 kilo i to ze stanowiska 41 ps. dzisiaj za takiego "karpika" bym wiele oddał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Wszystko zależy od stanowiska;) Dziś ktoś na nocke sie wybiera?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Wszystko zależy od stanowiska;) Dziś ktoś na nocke sie wybiera?? We wtorek jak pogoda pozwoli uderzymy ekipa z firmy...tylko jest dylemat czy na 'Okonia" czy do konkurencji . A zdradz co z tymi stanowiskami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Przeczytaj wcześniejsze posty:) Miałem jednego karpia na całą noc 5kg, bałwan truskawka TB na 52... Ogólnie na całym łowisku cisza okrutna. Pozostaje jeździć tylko w tygodniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Przeczytaj wcześniejsze posty:) Czytalem i siedzialem wlasnie na wskazywanych miejscach Ogólnie na całym łowisku cisza okrutna. To przeciwnie niz w dzien - na poczatku babcia z ok 2 letnim wnusiem komunikowala sie dosc intensywnie tuz za mna i nawet sluchawki nie pomagaly, potem ekipa z przeciwleglej strony stawu zapoznawala werbalnie mnie i cala reszte lowiacych z technologiami budowlanymi - mimo ze nikt o to nie prosil. Ale padli dosc szybko - jak wychodzilem to na nogach bylo dwoch z pieciu. Jutro jedziemy do konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 a gdzie do konkurencji jedziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 gdzie do konkurencji jedziecie? popoludnie na ossowie, ryba jest - smieje sie w twarz, chlapie pluska i plywa... na 8 kijow moze 4-5 pukniec jeden karpik 1,5 kg... ale zabawa przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 byłem w niedziele w dzień i na noc. kilka średnich karpików 1-4kg i w poniedziałek o 6 królewski 13.60 jak na pierwszy raz wynik niezły wydaje mi się Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Całkiem nieźle. A które stanowisko i jakie miał oznaczenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 pomost 25. pierwszy raz na kulki łowiłem... a nr 106:) jakiś przygłupi musi być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Jaką wagą ważyłeś?? Ale on jest pazerny Ja byłem na nocke dziś na 4 wędki bałwanki na 29 od truskawki po halibuta przez tuttifrutii i NIC, w weekend ponoć padł rekord amura ponad 16kg i jesiotr 13kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi79 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Na jakie smaki biorą duże miśki na Okoniu??? Wie ktoś? Trafił ktoś jakieś sztuki ponad 10kg? Który pomost najlepiej zarezerwować do gruntu na karpie? te największe oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Jaką wagą ważyłeś?? Ale on jest pazerny Ja byłem na nocke dziś na 4 wędki bałwanki na 29 od truskawki po halibuta przez tuttifrutii i NIC, w weekend ponoć padł rekord amura ponad 16kg i jesiotr 13kg Nie ważyłem, przez tel z właścicielem łowiska ustaliłem taką wagę. podobno niedawno ktoś go trafił i był ważony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Witam po długiej przerwie, czytałem że troche sie pozmieniało na okoniu ze smakami, moze ktos podpowie jak dokladnie lapac na pellet i kulke, czy moze na sam pellet. Chodzi mi np co najpierw zakladamy na wlos pellet a pozniej kulke? ale tonaca czy plywajaca? pellet najlepiej rybny a kulka truskawka??? i jakie rozmiary jaka srednica kulek i pelletu najbardziej optymana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Baks z kumplem go trafilismy 29tego czerwca, po ważeniu nam wyszło ponad 15kg a waga 13.60kg była z końcówki roku 2010. Ramik zakladaj rybne śmierdziuchy najpierw kulke potem pellet, na owoce amury dobrze biorą, co do pływającej to jest Ci nie potrzebna bo tam nie ma mulistego dna a jak wiadomo karpie wciągają jak odkurzacz wszystko co jest ciekawego na samym dnie. Pellet 10mm z dziurką kup, bo bardzo ciężko jest przewiercić a kulki 18mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi