sliwa80 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Wybieram sie pierwszy raz na lowisko okon i mam kilka pytan,na jakie kulki lowic(jakie smaki i wielkosci),na jaka metode(z ciezarkem czy z koszykem do metody),ktore najlepsze miejsca na wiosne,latem???Prosze karpiarzy o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Najlepsze miejsca to te z 3 na początku czyli od 30 do 36.Kulki to tak jak na ta porę roku która mamy to mięsne w lato wanilia ,truskawka.To tyle ode mnie ,koledzy wyżej przekażą ci więcej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 dzieki za informacje? o ktorych ci chodzi kolegow pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Byakuya,Luka i Summer o ni się znają na tym łowisku:)Ja jeżdżę tam od 2 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Jeżeli chodzi o mnie to żaden ze mnie tam " profesjonalny karpiarz " ... nie znam sie również na kulkach i innych " wynalazkach " ... jeżdżę tam raczej rekreacyjnie od tak żeby się " odchamić " troszeczkę ... nie zwracam również uwagi raczej na zestawy łowiących metodą gruntową ponieważ każdy mój wypad tam to tylko ze spławiczkiem !!! Ja osobiście zawsze wyniki miałem tam na kukurydzę oraz na ciasto własnej produkcji ... jeżeli to w czymś pomoże to dodam że ciasto było o zapachu " miodowo-waniliowym" ... dodam również że do tej pory łowiłem tam tylko w miesiące ciepłe tzn. czerwiec , lipiec , sierpień oraz wrzesień ... POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Mogę powiedzieć tylko jedno już się dość mocno ruszyło na okoniu bo nawet padł rekord łowiska 3 dni temu karp 13,60kg,i co jest najlepsze w tym ze podobno karpia już się daje złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luka81 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Byakuya,Luka i Summer o ni się znają na tym łowisku:)Ja jeżdżę tam od 2 lat W kwestii karpi nie pomogę, podobnie jak summer łowisko odwiedzam tylko ze spławikiem lub spinningiem i traktuje bardziej jako mile spędzenie czasu nad wodą. Tak czy siak łowisko naprawdę fajne szkoda tylko że z mało stawia się tam na spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 bo nawet padł rekord łowiska 3 dni temu karp 13,60kg dokładnie takiego samego 13,60 kg. koleszka na moich oczach w zeszłym roku wyciągnął ... chyba że coś mi się popieprzyło ale napewno miał 13 z groszem ... szkoda tylko że z mało stawia się tam na spinning. bo to łowisko głównie karpiowe jest właśnie ... chociaż wiem że ładne szczupaki tam również się trafiają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 a na ktorym stanowisku byly te karpie zlapane,ten w tym roku i w tamtym,moze wiecie na co zostaly zlowione itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 ten z zeszłego roku był złowiony na 35 ... na co niestety nie wiem ... wiem że na pewno z gruntu ... karpiówką na tzw. " metode " !!! ... było to jakos na przełomie sierpień/wrzesień !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 ten z zeszłego roku był złowiony na 35 ... na co niestety nie wiem ... wiem że na pewno z gruntu ... karpiówką na tzw. " metode " !!! ... było to jakos na przełomie sierpień/wrzesień !!! dzieki za informacje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 na co i jak zostal zlowiony ten karp i z jakiego stanowiska???pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuchs7 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 no i zarezerwowałem na najbliższą niedzielę pomosty 34, 35, 36 będę pierwszy raz więc nie mogę się doczekać. sposób połowu: spławik. będzie jeszcze ktoś? zastanawiam sie czy nie przygotować sobie jakiegoś ciasta. ma ktoś z koleżanek/kolegów sprawdzony przepis- mam dostęp do informacji niejawnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 fuchs7, Ja może jutro zadzwonie tam i jak będą jakieś dobre miejscówki wolne na niedziele to może i ja się wybiorę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuchs7 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Dla wszystkich zainteresowanych. Dzwoniłem przed chwilą na łowisko i dowiedziałem się, że w dnień pogrzebu Lecha i Marii Kaczyńskich łowisko będzie nieczynne. Pogrzeb planowany jest na niedzielę. [*][*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam dziś byłem na łowisku od 12:30 do 19:30.I co mogę powiedzieć pogoda dopisywała od początku do końca , za to z braniami było różnie od 12:30 do 16:00 totalne zero brań(stanowisko 21 i 22)po 16:00 przeniosłem się na stanowisko numer 27A i wtedy dopiero się zaczęło.O godz. 17:40 mocny odjazd i na brzegu ląduje karp 3kg po 30 minutach znów karp tylko teraz 3,5kg i później na spławik ładny jaz ładne płocie.Karpie złapałem na kulkę proteinową o smaku truskawki co było dla mnie zaskoczeniem ponieważ jak mi wiadomo o tej porze powinno się stosować typowo mięsne kulki.A co najlepsze że to dwa karpie które złapałem pierwszy raz na kulkę bo tak to zawsze robaki:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikor82 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Koledzy powiedzcie czy to pewna informacja że jutro jest nieczynne bo już za późno żeby tam dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 tak pewne na 100% łowisko jest czynne tylko dla ludzi ktorzy sobie zarezelowali tydzien temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 cris na ktorym stanowisku zostal zlowiony w tym roku ten karp 13kg o ktorym pisales powyzej,napisz tez o innych karpiach +5kg jak cos zaopserwowales z wczesniejszych wypraw,na ktorych stanowiskach je lowiono ,kiedy ,na co itp???z gory dziekuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Słuchaj powiem ci tak tego karpia 13kg (nawet o tym nie wiedziałem) złapał mój znajomy i złapał go na kulkę truskawkową stanowisko albo 30 albo 36 coś kolo tego.Ostatnio jak byłem to powiem ci że ładne brania mieli karpiarze na stanowiskach 9 i 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Z moich obserwacji wynika że na stanowiskach około 35 jest dużo małych karpi a na stanowiskach około 9 i na przeciwko (dalekie rzuty bo przy brzegu chyba jest sporo płycej) częściej trafiają się większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Powiem tak nie zawsze od 35 są małe karpie bo widzę bardzo często jak stoją tam karpiarze i zawsze przez nich jest to zajęte ale tez stanowiska 27-23 tez po zajmowane przez nich więc musi być i mały i duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 wielkie dzieki panowie,jesli bedziecie mieli jakies nowe informacje o karpiach powyzej 5 kg to piszcie jak mozecie;a mam jeszcze jedno pytanie,znaciejeszcze jakies dobre karpiowe lowiska w woj mazowieckim??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Polecam Halinów sam będę tam na "MAJÓWKĘ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwa80 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 sa tam duze miski??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi