BusteR Napisano 25 Kwietnia 2009 Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam, chcialbym zasiegnac informacji na temat lowisk prywatnych w rejonie krakowa (do 20-30km) Bylem ostatnio w Dolinie Bedkowskiej i bardzo mile spedzilem popoludnie, jednak wiem ze tego typu lowisk jest coraz wiecej, czy moze mi ktos jakies szczegolne lowiska polecic ?? Urokliwe i lowne przede wszystkim Dzieki za cenne rady !
Endrju Napisano 25 Kwietnia 2009 Napisano 25 Kwietnia 2009 Cholerzyn pewnie znasz- chyba jedyne komercyjne łowisko łososiowatych w okolicy. A z ciekawości zapytam. W będkowskiej spinningowałeś czy grunt/spławik? Wybieram się jutro i nie wiem czy jeszcze warto spinning zabrać.
Bluzer Napisano 25 Kwietnia 2009 Napisano 25 Kwietnia 2009 jest jakieś łowisko jadąc z Krakowa w strone Myślenic-skręca sie z głównej drogi.Nazwy nie pamiętam,ale ów miejsce było kiedyś w Taaakiej rybie ponoć warte uwagi
Tondrom Napisano 26 Kwietnia 2009 Napisano 26 Kwietnia 2009 Kolega mi dzwonił ze odnalazł świetne łowisko komercyjne koło zabierzowa gdzieś, że na jednym stawie są pstrągi i jak coś zatniesz to musisz kupic, a na drugim jest wszystko i nie ma koniecznosci zabierania ze sobą ryby. bodajże dniówka 15 zł.
BusteR Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Napisano 26 Kwietnia 2009 Tak w Bedkowskiej bylem ze spinem, i kontaktu z rybka nie mialem po 2h lowienia zadnego Ale obok pan na kukurydze teczaki wyjmowal O_o
BusteR Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Napisano 26 Kwietnia 2009 Ten Cholerzyn zapowiada sie ciekawie. Przyznam sie ze nie bylem i nie znam tego miejsca. Moze mi ktos, kto dobrze zna to miejsce jakie sa tam ceny ?? Ile kosztuje dniowka ?? Czy zlowione jakies ryby sa w cenie dniowki czy moze za ryby placi sie osobno ??? Ile kosztuje wynajecie lodzi ?? Jest to lowisko prywatne ?? Czy moze musze miec tam wykupione skaldki i oplaty na obecny sezon ?? Jak daleko jest to od krakowa ?? (ok)
Tondrom Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Chlopaki, byl którys z was w Cholerzynie? Można tam połowić coś? Jakies opinie na temat tego łowiska mile widziane, z kolegą chcemy tam sie wybrać w długi weekend !!
macko Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 jeszcze jedno pytanko : : : czy na miejscu mozna dostać dniówkę, czy tylko w sklepach wedkarskich ja kupimy ??
BusteR Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Napisano 29 Kwietnia 2009 Mysle ze z dniowke mozna kupic na lowisku, ale to tylko czysty moj domysl i warto zeby ktos kto wie napewno potwierdzil. I chcialbym zapytac osob ktore mialy okazje juz tam wedkowac, jak tam jest z ryba ?? Bo 35 zl za wedkowanie bez kontaktu z rybka to raczej drogo A i jak duzy jest zbiornik ??
Tondrom Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Mysle ze z dniowke mozna kupic na lowisku, ale to tylko czysty moj domysl i warto zeby ktos kto wie napewno potwierdzil.I chcialbym zapytac osob ktore mialy okazje juz tam wedkowac, jak tam jest z ryba ?? Bo 35 zl za wedkowanie bez kontaktu z rybka to raczej drogo A i jak duzy jest zbiornik ?? Napiszę Ci wszystko w piątek wieczór bo rano w piatek tam będe. Ze zdjęć widziałem że jakies ryby tam wyławiają wiec źle nie powinno być choć... różnie to bywało juz )
macko Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 fotki z cholerzyna znalezione w necie : http://flyfishing.pl/galeria/galeria.php?gal_id=924 piekne tęczaki z cholerzyna : http://flyfishing.pl/galeria/fotka.php?f_id=9041&gal_id=2 następne fotki okazów zlowione przezemnie i Tomdroma pojawią sie niebawem
pigularz Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 W zeszłym roku miło dzień spędziłem na stawach w Wieńcu, ok 25 km od Krakowa, między Gdowem a Bochnią. Udało się parę szczupaków złapać i okoni. Są tam też pstrągi i inne rybki Oto link: http://lowisko-wieniec.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.