Skocz do zawartości
tokarex pontony

1 % podatku na PZW ?

GrzesMAN

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Jaroslaw a czemu nie Ty!?

Dlatego, że ja należę do PZW tylko ze względu na zawody a tak na co dzień łowię tylko na komercji lub gdzie indziej :grin: prawdziwe ryby :mrgreen:

Gość jarek001
Napisano

a na pzw nie ma "prawdziwych ryb"??haha sa specjalne lowiska pzw i tez nie narzekam np. jeziorko czarne polnocne a obok miejscowosci Osiek w pomorskiem..

W tym roku juz tam nie lowie... zmienilem adres zamieszkania. Ale szczupakow jest masa...

Napisano
sa specjalne lowiska pzw

No i bardzo dobrze, nareszcie niektóre Okręgi i Koła poszły po rozum do głowy i zabrały się za komercje i prawdziwe ryby za prawdziwe pieniądze. Wtedy nie trzeba będzie nawet tego 1% , bo łowiska zarobią na siebie, na zarybienia i na ochronkę :grin:

Ale szczupakow jest masa.

A to najlepszy dowód a nie zasłyszane bajki :idea:

Wędkarstwo jak każdy sport lub hobby musi kosztować, za darmo można zbierać grzyby i susz :grin: i jakieś "deflory" po "grzybiarkach" :grin::grin::grin:

Gość jarek001
Napisano

tak tylko taka jest prawda o tym lowisku ze predzej nalezalo do PGRyb puzniej do lasow panstowych a pzw to przejelo rok temu... taki maly cyrk i dlatego musialem sie zapisac do pzw.

Lesnicy pilnowali tych jezior i zarybiali bo wiedzieli ze mozna na tym zarobic.. i nie chodzi juz o zezwolenia ale o to ze mozna zarybic a potem ta rybe wyciagnac z powrotem. Dlatego bylo tam masa wegorza (juz nie ma, sznury itp przed przejeciem pzw wybily je) i sandacza (tez wybili, czasami bylo na jeziorze 1000 sznorow ale to nie zmienia faktu ze i tak byla tam ryba i ze zarybiali!!! jednego roku zlowilem tam ponad 90szczupakow w tym 4 od 80cm do 90cm mam zdjecia!!!!! raz zlowilem szczupaczka w prozaiczny sposob otoz zmienilem przynete i jak zamykalem pudelko to wyzucilem reka gume do wody jak juz sie ogarnolem i podnioslem wedke to szczupaczek szalal za takie wrazenia moge zaplacic 200zl za wedkowanie z brzegu). Czemu tak nie ma na pzw??

Ale to i tak jest nic bo jezioro jest w srodku lasu i nie ma drogi zadnej by dojechac to raz a drugi to Straz lesna nie wpuszcza do lasu samochodow... i szlabany podobno postawili teraz. I tylko ponton.......

Mala degresja od tematu.

Napisano

jarek001, Ty to masz pecha, musiałeś zapisać sie do PZW, mnie na szczęście nikt nie zmusza do uczestnictwa w jakimkolwiek stowarzyszeniu. Teraz psioczysz na związek który sam tworzysz i pod którym sie podpisujesz, troche to niekonsekwentne. A reformowanie zaczynasz od pokazywania palcem na Jarosława. :shock:

Poza tym nie rozumiem Twojego oburzenia nt. 1% podatku, przecież to jest całkowicie dobrowolne i nie musisz nic nikomu przekazywać, to po co bicie piany?

Gość jarek001
Napisano

a powiedz gdzie mam wykupic zezwolenie na Wisle?? moje oburznie bierze sie z tego ze jest okolo 00tys wedkarzy zrzeszonych w pzw ktorzy placa niemale skladki i jak nie ma ryby tak nie ma... jezeli tych pieniedzy nie potrafia zagospodarzyc to oddawanie podatku jest bez sensu bo i tak nic z tego nie da... A jest o co bic piane!! Bo to jest tak samo jak z podatkiem na autostrady w cenie benzyny i ropy! Oddal bys jeszcze podatek jak placisz juz jeden w cenie benzyny?? :???: (tu jest podobna sytuacja bo tez nie widac zeby cos sie zmienialo autostrad jak nie ma tak nie ma, widzicie podobienstwo?? i tak nie przekonam do swojego zdania zadnego zwolenika pzw. to chce poznac czemu az tak bronicie tego pomyslu zeby dofinansowac pzw z podatkow)

Napisano
chce poznac czemu az tak bronicie tego pomyslu zeby dofinansowac pzw z podatkow)

Przeczytaj mój podpis a będziesz wiedział :roll: jeden i drugi zresztą :grin:

Gość jarek001
Napisano

Koledzy, moje posty byly troche zbyt agreswyne za co przepraszam. Nie ma sensu sie klocic o glupote. :grin: Przedewszystkim liczy sie to bysmy lowili i tego Wam koledzy zycze od jutra rusza sezon na szupaka wiec niech ten temat nie zakluca nam spokoju duszy podczas moczenia kija w wodzie. Polamania kija! tylko nie przez kolano... :mrgreen:

Ale i tak nie zmienie zdania na ten temat;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.