Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jezioro Trześniowskie

pitpower

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam pytanie co do tego jeziora.Włascicielem jest PZW Z.Góra to O.K,

na stronie www pzw Z.Góra napisane jest ,że "Za prawo wędkowania w wodach J. Trześniowskiego należy uiścić dodatkową, niewielką dopłatę patrz cennik "

patrzę cennik,ale nie widzę:

http://www.pzw.zgora.pl//index.jsp?ID=15&AMID=19

dodam, że moje koło PZW Poznań ma porozumienie z PZW Z.Góra i np na Łagowie łowię bez dodatkowych opłat

proszę o pomoc,wybieram się w maju do Łagowa w środku tygodnia,może polecicie jakieś fajne domki lub pole by zaparkować przyczepę kampingową? i z dobrym slipem do łodzi?

Czy na tych jeziorach jest strefa ciszy? bo na fotach PZW Z.Góra daje czadu motorówa

POZDRAWIAM

PIT

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Odwiedzam tę wodę. Silnik tylko elektryczny . Na spalinie tylko służby konrolujące . Od tego roku napewno dodatkowych opłat niema. Większy problem to gdzie zwodować , park krajobrazowy. Nie tam zaparkujesz i " zonk" :shock: Gdzie zwodować to raczej na miejscu u mejscowych wypytaj. Obok na Łagowskim istnieje parking PZW i kanalem miedzy jeziorkami darady przepłynuć.

Napisano

A Witam Kolegę Czeburaszka710,

Trześniowskie i Łagów, dasz radę skrobnąć coś na temat tego akwenu?

Jako metodę połowu wybieram spining i nastawiam się na szczupaka głównie ale nie na "PISTOLETY"

Na Łagów:

Na 1 miejscu stawiam na woblery(jak zawsze), mam zamiar penetrować wodę na głębokości około 5-4m oraz 1,5 do 2m.Będę stosował X RAP oraz X RAP DEEP, Haski Jerk DEEP Rapali, waga około 10-13g wielkość około 10-12cm

Dalej kolekcja z obrotu MEPS LONG AGLIA nr 3 oraz 4

No ale wiadomo że na Trześniowskim ta głębokość to mało i trzeba będzie cos zastosować z "gumy"

Co polecisz albo co widziałeś?:

1.Wielkość gum?

2.Wielkość haka

3.waga główki

A może widziałeś jakieś nietypowe stosowane przynęty?

Czy te szczupaki to marketing by przyciągać turystów czy one tam są na prawde?a moze były 10 lat temu tylko kłusole je prądem potraktowali?

pozdro

PIT

Napisano

Witam. U mnie tam tylko spining. Używam jak woblery tak i gumy. Rady ogólnikowe dać ciężko, da i niema sensu. Z grubsza wygląda to tak, dużo sielawy oznacza to że szczupaki stoją głęboko. Dużo grubego okonia , migruję za ławicami uklei. I pływa tam troć jeziorowa, ale to mało kto ma szanse złapać. Jak masz pytania to wyszli na pw telefon skontatuę się .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.