majkelllll Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam Łowił ktoś na zbiorniku Ciągowice? Czego można się tam spodziewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 a w ktorym miejscu to jest w ciągowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelllll Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 w poblizu drogi ktora jedzie sie do jednostki wojskowej ale nie wiem dokladnie bo jeszcze tam nie bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 to sa zbiorniki sekcyjne czyli nie mozesz tam wedkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 byłem tam kiedyś jako łebek. pamiętam że dno było gliniaste jak cholera. łowił tam ktoś coś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 łowiłem tak kilkanascie lat zazwyczaj tylko karpik zarybieniowy czasami karas lin....ogulnie do bani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Jest tam kilka zbiorników w tym jeden ogólnodostępny i około pięć dzikich rozsianych po lasach. Dzisiaj jadę tam na rybki z zamiarem złapanie żywców bo te dobrze tam brały. Jak ktoś nie wie gdzie to dokładnie jest to na satelitarnych mapach w google świetnie je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Generalnie tam są 3 zbiorniki należące do PZW ! 2 z nich to małe oczka, w których dominuje słonecznica, jak dobrze podnęcisz to wejdzie karaś koło 20 cm Przez tyle lat co łapałem widziałem na nich piękne amury, które się wygrzewały. Jest jeszcze trzeci zbiornik z wysepką, w jednym miejscu głęboki na ponad 8-10 metrów. Również na nim widziałem piękne amury, jednego jak zobaczyłem to myślałem, że umrę. Była to pojedyńcza sztuka, rozmiar ? koło 140 cm !! Liny koło 40 cm i karasie również widziałem, ale złapanie na nich jakiejkolwiek ryby to CUD ! nawet po długotrwałym nęceniu. Aha, warto dodać iż zbiornik ten zamieszkuje miliony szczupaków w granicach 20-35 cm, więc fajny do nauki. Po godzinie spinningowania idzie tego złowić koło 10+ sztuk ! A za boiskiem w Ciągowicach istnieje dziki zbiornik, tzw. Skrywka. Kiedyś było na nim masa szczupaków koło 70-80 cm . Lecz jak ludzie się dowiedzieli to wyłapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riss69 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Łowi ktoś jeszcze na tym zbiorniku? Jest jeszcze szansa pobawić się ze szczupaczkami na spinning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys123 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Witam czy bywa ktos na stawikach w ciągowicach, ciekawe czy bierze szczupaczek tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 W tamtym roku bardzo dobrze brały szczupaki. CO prawda nie były duże, bo 35-55 cm, ale zabawa była. W tym roku byłem może ze 3 razy tam i lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Witam, bywa tam ktoś jeszcze? Jak szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam, bywa tam ktoś jeszcze? Jak szczupaki? Jestem tam czasami, ale na spławik - biorą niemiarowe linki. Nad zalewem w Łazach ścieki i sumiki, więc nie ma gdzie jechać. Co do szczupaków to ciężko powiedzieć, bo nie łowiłem ich. Pierwszy staw jest mega zarośnięty, a pozostałe to nawet nie byłem. Tam zawsze brał szczupak, ale to były pistolety po 30-40 cm. Szło tego złapać z 10 sztuk w godzinę. Co ciekawe nigdy miarowego tam nie złapałem. Ogólnie powinni te stawy zarybić dużą ilością karasia, bo te szczupaki zniszczyły gospodarkę wodną i nie idzie połowić nawet małych rybek oprócz linków. Przydał by się też duży amur na 1-szym stawie, bo jest zarośnięty, że nawet jak coś większego złowisz to nie ma żadnej szansy na wyciągnięcie tej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Co do szczupaków już chyba mało co zostało byłem tam kilka razy i nic się nie chciało zaczepić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi