pagori Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 maniek, Wymyśliłeś jakiś patyk pod kogutka na rzeczkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 maniek, Wymyśliłeś jakiś patyk pod kogutka na rzeczkę ?Szukam dalej, 3m PM jest za ciężki dla mnie ,choć ogólnie mi leży ,jak na tani "chrust" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Miał ktoś do czynienia z wędkami Team Daiwa Jigger i mógłby mi coś więcej na ich temat powiedzieć ? Interesują mnie takie rzeczy jak jakość wykonania, czułość itd. LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 co będzie lepsze Daiwa Ryukon 270 8-35 czy Robinson Diaflex 270 10-40 pod względem wykonania czułosci wytrzymałości. kij ma być na rzekę głównie pod sdzczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 co będzie lepsze Daiwa Ryukon 270 8-35 czy Robinson Diaflex 270 10-40 pod względem wykonania czułosci wytrzymałości. kij ma być na rzekę głównie pod sdzczupaka. Miałem okazje połowic i jednym i drugim kijem ale o troche innym c.w. , jak na moj gust to Robinson Diaflex bije na głowe Ryukona który jest wykonany strasznie tandetnie (design to taki Morethan dla ubogich, po kilku wypadach znajomemy zaczeła schodzic matowa farba z blanku) Za to Diaflex bardzo porzadnie wykonane kijaszki o swietnej szczytowej akcji , łowie juz 2 gi sezon na taki kijek o innym c.w. i nadal jestem pod jego ogromnym wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Miał ktoś do czynienia z wędkami Team Daiwa Jigger i mógłby mi coś więcej na ich temat powiedzieć ?Interesują mnie takie rzeczy jak jakość wykonania, czułość itd. LINK Tez myslalem o takim kijku lecz to nowa seria i nie spotkałem sie z nimi jeszcze w sklepach zeby "pomacać" osobiscie. Trzeba przyznac ze całkiem ciekawie wygląda i kto wie moze sie w trakcie sezonu na niego zdecyduje, chociaz bardziej byłbym zainteresowany cieższym modelem na gume od 15-50gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Za to Diaflex bardzo porzadnie wykonane kijaszki o swietnej szczytowej akcji Dlaczego "szczytowa akcja" jest taka świetna? Poza tym jak akcja może być szczytowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Dzisiaj oglądałem Diaflexa wprawdzie nie takiego dokładnie jki mnie interesuje , ale kij na sucho prezetuje się bardzo zacnie. Osobiście bardzo mi pasuje i prezętuje się lepiej od np. tu i ówdzie tak zachwalanego Team Dragona. A skoro phantom mówi że że to dobry kij to coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Dzisiaj oglądałem Diaflexa wprawdzie nie takiego dokładnie jki mnie interesuje , ale kij na sucho prezetuje się bardzo zacnie. Osobiście bardzo mi pasuje i prezętuje się lepiej od np. tu i ówdzie tak zachwalanego Team Dragona. A skoro phantom mówi że że to dobry kij to coś w tym jest. Zbyszek nie ma nawet co porównywac Diaflexa do Team Dragona ,Diaflex to wyzsza pólka porownywalna z HM69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cameras Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Możenie coś powiedzieć na temat tej wędki?? Zastanawiam się nad jej zakupem CORMORAN CORA-Z XENODON Jigger 2,7m 10-35g lub Daiwa Infinity Jigger 2,7m 8-35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Możenie coś powiedzieć na temat tej wędki?? Zastanawiam się nad jej zakupemCORMORAN CORA-Z XENODON Jigger 2,7m 10-35g lub Daiwa Infinity Jigger 2,7m 8-35g Co prawda nie łowiłem na tego Cormorana ale pobawiłem sie nim w sklepie i szału wielkiego na mnie nie zrobił co nie znaczy ze jest zły raczej.W Spinie kupisz go w dobrej cenie http://www.spinn.pl/wedki-spinningowe/xenodon-jig-2-70-35 Wez może pomyśl o tej nowej Daiwie Team pomimo iz kosztuje oficjalnie prawie 700 zł to kupisz juz ja bez problemu za 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Ja mam takie pytanko , być może ktoś jest posiadaczem czy miał możliwość pobawienia na jakiś targach czy w którymś ze sklepów MORETHANEM SHADSHAKERe 90M 2,70 c.w.10-40?Konkretnie chodzi mi tylko o ten model dedykowany gumie Byłbym wdzięczny za kazde info na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokoko83 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Witam ponownie, Po dłuższej nieobecności, Mam pytanie ! Jak wygląda sprawa z połączeniem jednego składu z drugim w daiwie iffinity spinn 2,7 m 15-45g? U mnie po połączeniu dwóch składów pozostaje tak zwanej tolerancji około 3-4 mm i boje się, że z czasem różnica się wyrobi i skład szczytowy podczas mocniejszych wyrzutów będzie spadał . czy są może jakieś sposoby aby temu zapobiec? I jeszcze jedno ten uchwyt kołowrotka „Fuji „ to jakieś wielkie nieporozumienie, gwint ma zajebiste luzy – potrafi sam się odkręcać (w o wiele……… tańszych modelach nigdy nie miałem takiego problemu). Ogólnie wędka pierwsza klasa, najbardziej podoba mi się w niej blank - cienki a zarazem zajebiście sztywny, prowadzenie przynęty w rzecznym nurcie to prawdziwa poezja. p.s. na Bugu klenie i jazie biją jak wściekłe, za to szczupak zaczął marudzić Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 W Infinity do 18 gr już pare razy górny skład prawie odleciał mimo że między składami było ok 1 cm przerwy. Co do uchwytu to w przypadku modelu 2008 jest DPS18 Fuji, co jakiś czas trzeba dokręcać podczas użytkowania. W kijku z pracowni również mam DPSa ale tam nie ma mowy o poluzowaniu, a i górny skład nie próbował nigdy odlecieć... Taka jakość tej Daiwy Ale czego można wymagać od kijaszka za prawie 600zł? BTW: A odleciała już naklejka "infinity" z uchwytu czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Taka jakość tej Daiwy Ale czego można wymagać od kijaszka za prawie 600zł? No chyba sobie żarty robisz... Za 600 zł masz prawo wymagać już bardzo wiele i takie buble nie powinny mieć miejsca.Co do samych wędek to w takiej kwocie kupisz wędki, które nie odbiegają niczym tym z pracowni, no ale nie zaszpanujesz przed kolegami bo to przecież seryjne modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 To był taki sarkazm... Jeśli w kijaszku Daiwy za 600zł próżno szukać przyzwoitego wykonania to ja dziękuje... Wole pracownie, koszt niewiele większy a jakościowa PRZEPAŚĆ. Jeśli kiedyś coś seryjnego to tylko Sant-krua, Lamiglas i Loomis. Bo jeśli takie infinity jest jakościowym bublem to wolę nie ryzykować z turnamentami i innym chrustem spod znaku zachodzącego słoneczka. Inne firmy są nielepsze. Pracownia to nie szpan tylko konieczność;/ chyba ze zamiast jakości zadowalamy się znaczkiem. Korek w Infinity przypomina ser szwajcarski wypchany szpachlą co dało się zauważyć po zamoczeniu... Ja głupi myślałem że za taką kaskę dostane pełnowartościowy produkt dobrej jakości. Zamiast wydawać kolejne parę stówek na gniota wole odłożyć na coś konkretnego. Nie mam kasy na żonglerkę "markowymi" patyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokoko83 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 i tu w 100% procentach się z toba zgadzam. naklejka z uchwytu odleciala po pierwszym zdjeciu kolowrotka ale to drobny szczegol napisane z tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 W Infinity do 18 gr już pare razy górny skład prawie odleciał mimo że między składami było ok 1 cm przerwy. Co do uchwytu to w przypadku modelu 2008 jest DPS18 Fuji, co jakiś czas trzeba dokręcać podczas użytkowania. Czy to jest model 11695-270? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Gdzieś tam już pisałem że moje Infinity za sprawą uderzenia woblera w blank strzeliło w szczytowej części , udało sie to zreperować ale mam takie pytanie. Czy jest możliwość dokupienia górnego składu solo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Pewnie jest , i bedzie koszować połowe wędki albo troszke wiecej nawet:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Figos, napisz jak to wykonać , kijek bajka szkoda go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Sprzedam Ci całą to będziesz miał jak pęknie dolny skład jeśli się tak podoba;) Moja ma nr 11794-275 Z całej wędki najbardziej podoba mi się pokrowiec:) szkoda że jest wykonany jak całą reszta;/ i już nie jest taki sliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Tak z ciekawości. Czym poza wagą różni się Daiwa Shogun Sandacz od Daiwy Shogun 2.80 10/40g.? Domyślam się że chodzi o pracę wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Tak z ciekawości. Czym poza wagą różni się Daiwa Shogun Sandacz od Daiwy Shogun 2.80 10/40g.? Domyślam się że chodzi o pracę wędki. Czym? Wszystkim, przede wszystkim Zander sprawia wrazenie duzo delikatniejszego kijka niz zwykły Shogun moje pierwsze wrazenie to jakbym łowił kijem kleniowym nie sandaczowym.Bardzo czuły i mimo pierwszego wrazenia ze jest bardzo delikatny okazał sie wystarczająco mocny by smigac nim wahadłami 30gr. To jeden z najlepszych kijaszków o ile nie najlepszy na jaki dane mi było łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Właśnie stałem się posiadaczem Shoguna Sandacz i rzeczywiście na pierwszy rzut oka wygląda na kij do lekkiego spiningu. Nie wyobrażam sobie go pod odciążeniem 30 gram nie wspominając już o 40. Myślałem że będzie pracował w zestawie z kołowrotkiem rozmiaru 4000 a wygląda na to że bardziej będzie pasowało 2000 -2500. Zastanawia mnie również średnica największej przelotki, jest zdecydowanie mniejsza od przelotek na innych kijach jakie do tej pory stosowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi