rafsp Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Witam, interesuje mnie kołowrotek taki jak podałem w temacie. Czy ktoś uzywa tego modelu i może cos o n8im napisac? Chciałbym go użyć do metody spławikowej na małe i większe ryby a także na spininng. Dzięki z góry za podpowiedzi, pozdrawiam, Rafał
Damian21 Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 kolowrotki dragona i okumy sa dosc dobre w swojej klasie cenowej, napisz jeszcze ile masz zamiar wydac na ten mlynek, a wydaje mi sie ze kolo 250zl. smialo mozesz tez kupic np. team dragona czy ryobi zaubera, polecane na tym forum w dziale kolowrotkow spiningowych(sa to rowniez uniwersalne kolowrotki)kolowrotki do 300zl Dzieki, jestes tak uczynny i aktywny oj nie przesadzałbym pozdrawiam
rafsp Napisano 8 Maja 2009 Autor Napisano 8 Maja 2009 Dzieki, jestes tak uczynny i aktywny, ze nawet nie zauwazyles, iz ten temat przerobilismy No ale z pewnoscia ktos tez bedzie zainteresowany tematem. pozdrawiam, a kolowrotek o ktorym pisze w sklepie internetowym kosztuje 240 zyla
rafsp Napisano 11 Maja 2009 Autor Napisano 11 Maja 2009 Dzieki za wiadomosc, z pewnoscia sprawdze jeszcze inne mozliwosci. Tak wpadla mi w oko firma Dragon. Musze o niej poczytac, bo o wszystkich firmach to nie bardzo mam czas. Szukam czegos dla ojca co bedzie w miare uniwersalne, glownie na splawik no i trwale i niezawodne. Rzucilem okume bo w sklepie internetowym o nim przeczytalem jako pierwszy i wydal sie rozsadny. Ale niekoniecznie ten strzal musial byc w 10. Sprawdze Dragona. Dzięki
Damian21 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 rafsp, dragon jest wylacznym importerem okumy, wiec pewnie robia kolowrotki w tych samych fabrykach i jest to sprzet rownorzednej klasy. z rodzimych producentow to raczej jedyny godny polecenia.
zdrapek Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Zastanów się może nad kołowrotkiem Dragon Maxima match(nowość 2009). Ma szpule wypłyconą do metody odległościowej i 2 zapasowe szpule głębokie. Wszystkie 3 szpule wykonane z duraluminium. Czyli można pogodzić spławik i spining. PS. Więkrzość kołowrotków dla Dragona robi Okuma (napewno te, które na pudełkach mają znaczek 5 lat gwarancji)
abu Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Mały off topic. Swoją drogą, postawię taką tezę, większość kołowrotków gruntowo-spławikowo-spinningowych powinno mieć matchowe -czytaj - płytsze szpulki. Na jaką cholerę dajmy na to na feederze, kołowrotek w rozmiarze 4 tys, np Shimanowskie Technium - 260m 0.25? Po co? Nawet naprawdę solidnym feederem rzut w granicach 100m, plus 50 m na wszelkie wypadki w zupełności wystarczy. Na co w okoniówce, klenio-jaziu, rzecznej pstrągówce miejsca na szpuli jak dla karpiarzy? W imię czego potrzebne mi 200m linki na szczupakowym spinningu? O delikatnym pickerku, czy spławiku na odległości 20m od brzegu nie wspomnę. Zastanów się może nad kołowrotkiem Dragon Maxima match Co by jednak było w temacie, rafsp, rozważ kołowrotek w rozmiarze 3-4tys, z płytką szpulą, żebyś nie musiał męczyć się z podkładem albo kupować linki w odcinkach, których nigdy nie użyjesz, a za które zawsze zapłacisz
galuch Napisano 30 Listopada 2009 Napisano 30 Listopada 2009 Podepnę się pod ten temat. Na forum nie ma praktycznie nic o Astralu. Czy może przypadkiem ktoś przetestował go w te wakacje? Zastanawiam się nad zakupem tego modelu jako prezent pod choinkę. Ma to być kołowrotek do lekkiego spinningu (przedewszystkim boczny trok i paprochy). W tym momencie jest na niego promocja w fishing marcie - kosztuje 211zł. Drugim ciekawym modelem jest Okuma Epix Pro FD 20 - cena 200zł. Bardzo proszę o pomoc w wyborze.
Rafał Kowalski Napisano 2 Grudnia 2009 Napisano 2 Grudnia 2009 Drugim ciekawym modelem jest Okuma Epix Pro FD 20.Bardzo proszę o pomoc w wyborze. galuch ten kręciołek mogę Ci spokojnie polecić. Posiadam go, ale w wersji karpiowej z wb i spisuje się znakomicie. Natomiast mój kumpel Radek ma go, ale w wielkości 30, używa do średniego spinna i bardzo chwali - trwały, dobrze spasowany, cicho i lekko chodzi, dobrze nawija linkę. w tej cenie myślę, że warto.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.